123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Lippenstift vlekken

Lippenstift vlekken verwijderen

Lippenstift vlekken verwijderen


Is er lippenstift op uw overhemd, blouse of andere kleding terechtgekomen? Lees op deze pagina hoe u deze vlekken eenvoudig verwijdert en bestel direct alle producten die u nodig heeft.

Hoe haal ik lippenstift uit kleding?

Als u lippenstift vlekken gaat weghalen uit kleding, zorg dan dat u nooit wrijvende bewegingen maakt. De lippenstift komt dan namelijk terecht in de vezels van de stof en is hierdoor lastiger te verwijderen. Was de kleding ook niet direct, maar maak eerst gebruik van een speciale vlekverwijderaar, wasbenzine, alcohol, haarlak, soda of Vaseline. Op 123schoon.nl leest u hoe alle methodes werken.

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar voor lippenstift
    Lippenstift vlekken verwijdert u met een speciale vlekverwijderaar, zoals met de HG Vlekweg Nr. 5. Vul een schaaltje met dit schoonmaakmiddel en dompel het kledingstuk hierin onder. Na 10 tot 15 minuten kunt u de stof uitspoelen onder de warme kraan. Was het kledingstuk tot slot in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Wasbenzine
    Doordrenk een schone microvezeldoek met wasbenzine en dep de lippenstift vlekken hiermee weg. De lippenstift trekt dan in de doek. We raden het daarom aan om gebruik te maken van een oude, lichte doek. Als de doek vies is, pak dan een nieuwe. Dit herhaalt u net zolang totdat de lippenstift volledig verdwenen is. Was de kleding tot slot nog even volgens de wasvoorschriften.
    Let op! Wasbenzine is een krachtig middel. Test de werking hiervan uit op een onopvallend deel van de stof. Zo ziet u of de stof hiertegen bestand is.

  • Oplossing 3: Alcohol
    Ook met (ontsmettings)alcohol verwijdert u lippenstift uit kleding. Breng de alcohol met een watje aan op de stof en dep de vlekken op deze manier voorzichtig weg. Als de vlekken grotendeels verdwenen zijn, stopt u het kledingstuk in de wasmachine. Zo haalt u ook de laatste resten weg.

  • Oplossing 4: Haarlak
    Ook haarlak is te gebruiken voor het verwijderen van lippenstift vlekken. Spray haarlak op de vlek, laat dit 15 minuten zitten en gebruik dan een schone, vochtige doek om de vlekken weg te deppen. Was het kledingstuk daarna op dezelfde wijze als u normaal zou doen.

  • Oplossing 5: Soda
    Met een papje van (kristal)soda en water zijn lippenstift vlekken eenvoudig te verwijderen. Smeer dit rechtstreeks op de vlek, zowel aan de binnen- als de buitenkant van de stof, en doe het kledingstuk daarna direct in de wasmachine. Soda heeft een absorberende werking en zorgt er dus voor dat de lippenstift uit de vezels van de stof getrokken wordt.

  • Oplossing 6: Vaseline
    Een laatste manier om lippenstift vlekken te verwijderen, is door een dikke laag Vaseline aan te brengen op de vlek. Laat dit 10 minuten intrekken, schraap de Vaseline dan weer van de stof en was het kledingstuk vervolgens op normale wijze in de wasmachine. Herhaal het proces indien nodig.

Hoe moet ik lippenstift verwijderen uit tapijt of stoffen meubels?

Lippenstift haalt u uit niet-wasbaar textiel met een mengsel van witte natuurazijn, een klein beetje afwasmiddel en water. Breng dit met een schone spons of doek aan op de vlek en dep het voorzichtig in de stof. Laat het enkele minuten inwerken en gebruik dan een schone, vochtige doek om de vlek schoon te maken en het mengsel te verwijderen. Laat het behandelde oppervlak tot slot goed drogen.

Hoe haal ik lippenstift vlekken van glazen?

Lippenstift vlekken op uw glazen haalt u weg met een stukje vochtig keukenpapier en wat zout. Boen hiermee de achtergebleven lippenstift weg als u het glas niet schoon krijgt tijdens het afwassen of in de vaatwasser.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van lippenstift vlekken. Komt u er nog niet helemaal uit of heeft u nog ergens vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.