123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Mascara vlekken

Mascara vlekken verwijderen

Mascara vlekken verwijderen


Tijdens het opmaken kan er weleens een ongelukje gebeuren. Is er mascara terechtgekomen op uw kleding, stoffen bank of vloerbedekking? Geen probleem! Op deze pagina leest u hoe u deze vlekken moeiteloos verwijdert én bestelt u direct alle benodigde producten.

Hoe haal ik een mascara vlek uit kleding?

Bij het verwijderen van mascara vlekken uit kleding is het belangrijk om de mascara eerst goed te laten drogen. Zo wrijft u het niet ín de stof en kunt u de grove stukjes er makkelijk afkrabben. De rest van de vlek behandelt u met een speciale vlekverwijderaar, alcohol, shampoo, afwasmiddel of ossengalzeep. Lees op 123schoon.nl alles over het gebruik van deze producten en ga voor het beste resultaat.

  • Oplossing 1: Alcohol
    Breng met een schone doek of een wattenschijfje een klein beetje (ontsmettings)alcohol aan op de vlekken om deze langzaam te zien verdwijnen. Was het kledingstuk daarna wel nog even in de wasmachine. Ook waterproof mascara verwijdert u op deze manier makkelijk.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Met HG Vlekweg Nr. 5 verwijdert u mascara vlekken op een veilige en snelle manier. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van dit soort vlekken en heeft dus een zeer krachtige werking. Hoe werkt dit? U vult een schaaltje met dit schoonmaakmiddel en dompelt de vlek hierin onder. Vervolgens wacht u 10 tot 15 minuten en spoelt u de stof uit onder de kraan. Was het kledingstuk tot slot in de wasmachine.

  • Oplossing 3: Shampoo
    Breng een dikke laag shampoo aan op de mascaravlek. Door de ontvettende werking hiervan wordt de mascara dunner en is het dus makkelijker uit kleding te verwijderen. Breng de shampoo met een schone doek aan op de kleding, net zolang totdat de vlekken volledig verdwenen zijn. Een andere methode is als volgt: maak een teiltje met lauw water en een scheutje shampoo en laat het kledingstuk hier ongeveer 30 minuten in weken. Bij beide methodes raden we het aan om de kleding te wassen volgens de wasvoorschriften.

  • Oplossing 4: Afwasmiddel
    Ook met afwasmiddel verwijdert u mascara vlekken. Breng een dikke laag afwasmiddel aan op de mascara vlek, laat dit even inwerken en spoel de stof dan goed uit onder de kraan. Was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften. Ook afwasmiddel is ontvettend, en aangezien mascara gemaakt is op basis van olie rekent dit product hier op zeer effectieve wijze mee af.

  • Oplossing 5: Ossengalzeep
    Het laatste product dat u kunt gebruiken voor het verwijderen van mascara vlekken is ossengalzeep. Maak de ossengalzeep vochtig en breng dit met uw vingers aan op de vlekken. Was de kleding vervolgens direct in de wasmachine, op een programma dat lager is dan 40 graden. Is de wastemperatuur hoger, dan werkt de ossengalzeep namelijk niet meer goed.

Hoe haal ik een mascara vlek uit tapijt of stoffen meubels?

Mascara vlekken verwijdert u uit tapijt met een mengsel van koud water (twee kopjes) en afwasmiddel (één afwasmiddel). Breng dit met een schone, lichte doek aan op de vlek en dep de mascara voorzichtig weg. Herhaal dit net zolang totdat de stof weer schoon is. Wrijf het mengsel dan weg met een schone doek of spons en zorg dat het materiaal goed droogt.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van mascara vlekken. Komt u er nog niet helemaal uit of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we elkaar verder helpen.  
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.