123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Moddervlekken

Moddervlekken verwijderen

Moddervlekken verwijderen


Moddervlekken op uw kleding, schoenen, tapijt of vloerkleed? Op deze pagina vindt u alle manieren waarop u deze ondergronden weer schoon kunt krijgen en zetten we de producten die u hiervoor nodig heeft op een rijtje.

Moddervlekken uit kleding verwijderen

Een van de belangrijkste adviezen voor het verwijderen van moddervlekken uit kleding is dat u de kledingstukken nooit direct in de wasmachine mag gooien. Grove modderresten kunnen dan namelijk in het filter terechtkomen, waardoor deze verstopt raakt of in het ergste geval zelfs blijvend beschadigd kan raken.

Bovendien kunt u het beste wachten totdat de modder opgedroogd is, zodat u het grove vuil eenvoudig weg kunt borstelen, bijvoorbeeld met een nagelborstel, afwasborstel of oude tandenborstel. Daarna kunt u een van de volgende reinigingsmethodes toepassen:

  • Oplossing 1: HG Vlekken en Plekken Voorbehandeling
    Om hardnekkige moddervlekken te verwijderen kunt u de stof behandelen met HG Vlekken en Plekken voorbehandeling, voordat u het kledingstuk volgens het wasvoorschrift gaat wassen. Doordat dit middel speciaal bedoeld is voor het verwijderen van krachtige moddervlekken uit textiel is dit een veilige en effectieve manier. Hiermee worden zelfs kwetsbare textielsoorten niet aangetast en kleuren niet vervaagd.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Breng een kleine hoeveelheid afwasmiddel aan op de moddervlek en gebruik een kleine borstel of een oude tandenborstel om dit zachtjes in te masseren. Maak hierbij ronddraaiende bewegingen en werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat u de vlek verder verspreidt. Voor het beste effect moet u het afwasmiddel zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de stof aanbrengen. Daarna wassen in de wasmachine om alle vlekken moeiteloos te verwijderen.

  • Oplossing 3: Biotex of wasmiddel
    Een andere manier om modder uit kleding te verwijderen, is door het kledingstuk 2 tot 3 uur te laten weken in een emmer met lauwwarm water en Biotex of een vloeibaar wasmiddel. Op deze manier worden de grove resten losgeweekt en kunt u deze eenvoudig wegboenen. De rest van de moddervlekken verdwijnen uit het kledingstuk als u deze op de normale manier wast.

  • Oplossing 4: Groene zeep
    Hardnekkige of oude moddervlekken kunt u verwijderen met groene zeep van bijvoorbeeld Driehoek. Breng dit aan op de vlek en laat dit een nachtje intrekken om te zorgen dat dit zijn werk goed kan doen. Nadat u het kledingstuk gewassen heeft, zullen alle vlekken verdwenen zijn.

Moddervlekken van schoenen verwijderen

  • Oplossing 1: Shampoo
    Modder uit schoenen verwijderen kunt u doen met behulp van shampoo. Het is in dit geval wel belangrijk om gebruik te maken van een milde shampoo, bijvoorbeeld een babyshampoo. Breng dit met een schone doek of oude tandenborstel aan op de vlek en maak cirkelachtige bewegingen, van buiten naar binnen. De vlek zal op deze manier vervagen en uiteindelijk verdwijnen.

  • Oplossing 2: Witte azijn
    Ook met behulp van witte natuurazijn kunt u modder van uw (witte) schoenen verwijderen. Giet deze doorzichtige azijn over de vlek en wrijf de modderresten er vervolgens voorzichtig af met een schone doek. Zo gaat u op eenvoudige wijze voor een perfect resultaat.

Moddervlekken verwijderen uit uw tapijt of vloerbedekking

Net zoals bij het verwijderen van modder uit kleding en schoenen, is het voor het tapijt of vloerbedekking belangrijk om de modder eerst op te laten drogen. Dan kunt u het makkelijker wegvegen of weghalen met de stofzuiger. De achtergebleven bruine vlekken verwijdert u vervolgens eenvoudig met groene zeep. Maak het oppervlak vochtig en breng groene zeep aan op de moddervlekken op uw tapijt of vloerbedekking. Laat dit een nacht intrekken en gebruik vervolgens een schone vochtige doek om de resten te verwijderen. Zorg dat u het behandelde oppervlak goed droogt om schimmelvlekken te voorkomen.

Voor het verwijderen van moddervlekken kunt u ook een speciale tapijtreiniger gebruiken. Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van hardnekkige vlekken, en zorgen er dus voor dat alle resten verdwijnen zonder de vezels van het textiel aan te tasten. Ook laten veel van deze middelen een vuilafstotende laag achter, zodat uw tapijt of vloerbedekking in de toekomst minder gauw vuil zal worden.

Zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen zijn er diverse manieren waarop u moddervlekken kunt verwijderen van verschillende ondergronden. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.