123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Plakband resten verwijderen

Plakband resten verwijderen

Plakband resten verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van plakband resten. Er kunnen namelijk vervelende plakkende resten achterblijven die lastig weg te halen zijn. Met de succesvolle reinigingsmethodes die we op deze pagina op een rij hebben gezet, krijgt u verschillende oppervlakken weer schoon.

Plakband resten verwijderen van gladde oppervlakken

Zijn er plakband resten achtergebleven op gladde oppervlakken, bijvoorbeeld op ramen, deuren of keukenkastjes? Bekijk hieronder de beste reinigingsmethodes voor het reinigen van dit soort ondergronden.

Let op! Omdat sommige van de onderstaande middelen een zeer krachtige werking kunnen hebben, is het aan te raden om het gebruik hiervan altijd eerst goed uit te testen op een onopvallend onderdeel van het materiaal. Zo bent u er zeker van dat er geen schade ontstaat en dat de kleuren van het materiaal niet vervagen.

 • Oplossing 1: HG Stickeroplosser
  Hardnekkige plakband resten verwijdert u op veilige wijze van vrijwel alle ondergronden met behulp van HG Stickeroplosser. Dit middel zorgt ervoor dat de plakkende lijmresten oplossen. Let wel op dat dit middel altijd onverdund gebruikt moet worden op de resten, die vervolgens weg te wrijven zijn met een schone doek.

 • Oplossing 2: Schoonmaakazijn
  Maak een mengsel van water (500 ml), schoonmaakazijn (60 ml) en enkele druppels water en breng dit aan op een spons. Door hiermee over de plakband resten te wrijven, verdwijnen deze eenvoudig van het oppervlak.

 • Oplossing 3: Wasbenzine of spiritus
  Plakband resten op ramen? Om dat te verwijderen kunt u gebruikmaken van een sterker reinigingsmiddel, zoals wasbenzine of spiritus. Breng dit aan op een schone doek en wrijf hiermee over de achtergebleven plakband resten om deze eenvoudig op te lossen. Naspoelen met warm water is aan te raden. Deze reinigingsmethodes kunnen beter niet gebruikt worden op andere oppervlakken dan op glas, omdat ze zeer krachtig kunnen zijn en er bijvoorbeeld voor zouden kunnen zorgen dat kleuren van het materiaal vervagen. Als u dit toch wilt gebruiken, adviseren we u om dit altijd eerst goed uit te testen.

 • Oplossing 4: Plakband
  Plakband resten verwijderen met plakband zelf? Dit kan! Wikkel plakband om uw vinger, met het plakkende gedeelte naar buiten, en gebruik dit om de resten als het ware weg te ‘harsen’. Hoe doet u dit? Druk het plakkende gedeelte op de plakband resten en trek dit dan met een ferme beweging weg. Op deze manier komen de resten los van het oppervlak.

 • Oplossing 5: Nagellakremover
  Op ongeverfde oppervlakken kunt u nagellakremover gebruiken voor het verwijderen van plakband. Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan.

 • Oplossing 6: Olie
  Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas. Doordrenk een wattenschijfje met de olie en wrijf hiermee over de vlekken, of breng dit aan op de vlek en laat dit enkele minuten inwerken. Gebruik deze methode nooit op houten oppervlakken of muren. Daar zal de olie namelijk voor vervelende vlekken zorgen.

 • Oplossing 7: Ontsmettingsalcohol
  Met ontsmettingsalcohol wordt de lijm opgelost en worden de plakband resten dus gemakkelijk verwijderd. Breng de alcohol aan op een wattenschijfje of een doek en breng dit aan op de te behandelen ondergrond. Wrijf hiermee over de plakband resten, of breng dit op een keukenpapier aan en leg dit op de lijmresten om dit een tijdje te laten intrekken. Na 5 minuten kunt u de plakband resten eenvoudig weghalen met een schone doek. Let ook bij deze tip op de ondergrond en test eventueel uit op een onopvallend stukje.

Tip! Krijgt u het plakband helemaal niet meer los van het oppervlak? Maak dan gebruik van een föhn. Door hiermee op enkele centimeters afstand hete lucht op het plakband te blazen, vooral op de randen en hoeken, wordt de lijm zachter. Zo kunt u het plakband eenvoudig loshalen, met uw nagels of met een botermes. Eventuele lijmresten kunt u vervolgens verwijderen met een van de bovenstaande reinigingsmethodes.

Plakband resten verwijderen van houten oppervlakken

Met houten oppervlakken moet u nog voorzichtiger zijn dan met de meeste gladde oppervlakken. Plakband resten kunt u hiervan verwijderen met de HG Stickeroplosser of met schoonmaakazijn, omdat beide middelen mild zijn. Gebruik liever geen krachtigere reinigingsmethodes, om schade te voorkomen. Breng de stickeroplosser of de schoonmaakazijn aan op een watje en wrijf hiermee over de plakband resten. Vervolgens kunt u een schone, vochtige doek gebruiken om de laatste lijmresten weg te halen.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van plakband resten van muren, ramen, keukenkastjes, houten oppervlakken en meer. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.