123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Bietensap vlekken

Bietensap vlekken verwijderen

Bietensap vlekken verwijderen


Heeft u bietensap geknoeid? Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van bietensap vlekken uit uw kleding, het tapijt of stoffen meubels én bestelt u direct alle producten die u hiervoor nodig heeft.

Hoe verwijder ik bietensap vlekken uit kleding?

Ga direct aan de slag. Hoe sneller u de kledingstukken namelijk behandelt, hoe makkelijker u de vlekken weghaalt. Spoel de stof dus gelijk uit en was de kleding in een handwarm sopje. Blijven er nog vlekken zichtbaar? Op 123schoon.nl vindt u verschillende tips om ook de hardnekkige vlekken weg te halen.

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    Met een speciale vlekverwijderaar haalt u bietensap vlekken op een veilige en snelle manier weg. Maak gebruik van de HG Vlekweg Nr. 1, Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken of Vanish Oxi Action om de kleding voor te behandelen, voordat u het gaat wassen in de wasmachine. Lees de gebruiksaanwijzing van de vlekverwijderaar altijd grondig door om de juiste werking te garanderen en het beste resultaat te behalen.

  • Oplossing 2: Ammonia
    Maak een mengsel van warm water (een half kopje) en ammonia (één eetlepel) en laat het kledingstuk hier een tijdje in weken. Na 5 tot 10 minuten haalt u de kleding uit het sopje, spoelt u het uit onder de kraan en wast u het in de wasmachine. Door de ammonia verdwijnt de rode kleur eenvoudig uit de stof.

  • Oplossing 3: Zuivere alcohol
    Breng met een wattenschijfje wat zuivere (ontsmettings)alcohol aan op de bietensap vlek en dep dit voorzichtig in de stof. Stop het kledingstuk daarna direct in de wasmachine om te zorgen dat de vlekken volledig verdwijnen.

  • Oplossing 4: Citroensap
    Vlekken van bietensap op witte kleding? Gebruik citroensap om ze weg te halen. Maak de vlek eerst vochtig en sprenkel hier dan een aantal druppels citroensap overheen. Daarna wast u de kleding volgens de wasvoorschriften. Citroensap heeft een blekende werking, waardoor de rode kleur van de bietensap geneutraliseerd wordt. Daarom is het ook niet verstandig om deze methode voor uw zwarte of gekleurde kleding te gebruiken.

Hoe verwijder ik bietensap vlekken uit stoffen meubels en kleden?

Verwijder bietensap vlekken van niet-wasbaar textiel met de HG Vlekkenspray Extra Sterk. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van sapvlekken. Spray het op het oppervlak, laat het enkele minuten intrekken en neem het vuil dan op met een schone doek. Op 123schoon.nl koopt u deze veilige, krachtige reiniger voor een scherpe prijs.


U kunt voor het verwijderen van bietensap vlekken uit stoffen meubels, tapijt en kleden ook ammonia, zuivere alcohol of citroensap gebruiken, net zoals voor het reinigen van kleding. Doe dit als volgt:

  • Test de methode eerst uit op een onopvallend deel van het materiaal. Gebruik citroensap bovendien alleen voor het reinigen van lichte stoffen om bleekvlekken te voorkomen.

  • Breng een van de middelen aan op de vlek.

  • Laat dit enkele minuten intrekken.

  • Spons het oppervlak af met een natte spons of doek.

  • Laat de behandelde stof tot slot goed drogen, om schimmelplekken te voorkomen.

Op deze pagina u kunnen lezen hoe bietensap vlekken verwijderd moeten worden uit kleding, stoffen meubels, kleden en tapijten. Heeft u hier nog vragen over of komt u er na het lezen toch nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.