123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Sapvlekken

Sapvlekken verwijderen

Sapvlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van sapvlekken. Bekijk onze algemene tips, of klik onderaan deze pagina door naar het soort sapvlek dat er in uw tapijt, kledingstuk of stoffen meubel terechtgekomen is om direct de juiste adviezen en producten te vinden.

Verschillende soorten sapvlekken verwijderen

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van sapvlekken, is het belangrijk om te bedenken dat ieder groente- en vruchtensapje een ander soort vlek achterlaat. Vlekken van lichte sappen, zoals appelsap, verdwijnen vaak al als u de stof uitspoelt onder de kraan. Als er echter meer kleurstoffen of tannines in het sap zitten, zoals bij bietensap of bessensap, kan het lastiger zijn om de vlekken volledig weg te halen. Hiervoor is vaak een specifieke reinigingsmethode of een speciale vlekverwijderaar nodig.

Tip! Veel sappen zijn gemaakt op basis van fruit. Kunt u de juiste tips dus niet vinden op deze pagina? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over het verwijderen van fruitvlekken. Hier vindt u een hoop andere, bruikbare adviezen.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van sapvlekken

Hieronder vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen over het verwijderen van sapvlekken en hebben we diverse algemene tips op een rij gezet.

Hoe verwijder ik sapvlekken uit kleding?

Verwijder, indien nodig, de stukjes vruchtvlees en spoel het kledingstuk dan goed uit onder de kraan. Laat de kleding vervolgens weken in een sopje van lauwwarm water en handwasmiddel. Als dit niet helpt, maak dan gebruik van een speciale vlekverwijderaar. Dit soort krachtige middelen bestelt u bij 123schoon.nl voor een scherpe prijs.


U kunt voor deze klus verschillende middelen gebruiken, zoals HG Vlekweg Nr. 1 en Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken. U gebruikt deze middelen als voorbehandeling, waarna u het kledingstuk wast volgens de wasvoorschriften. Vergeet niet om de gebruiksaanwijzing altijd grondig door te lezen. Zo verzekert u het juiste gebruik.

Hoe verwijder ik sap uit een kleed of het tapijt?

Dep eerst zo veel mogelijk sap weg met een stuk keukenpapier of een schone doek. Maak vervolgens een mengsel van water en schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld een speciale vlekverwijderaar, schoonmaakazijn of afwasmiddel. Breng dit mengsel met een schone doek aan en dep de vlekken voorzichtig weg. Vergeet niet om het textiel daarna weer goed schoon te maken met water en volledig te laten drogen.

Hoe snel moet ik sapvlekken verwijderen?

Zo snel mogelijk. Het beste is het om de sapvlekken direct na het knoeien uit uw kleding of andere stoffen materiaal te halen. Hoe sneller u dit namelijk probeert te doen, hoe makkelijker dit gaat en hoe schoner het resultaat is. 


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van sapvlekken en hebben we antwoord gegeven op diverse veelvoorkomende vragen. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.

1 - 0 van 0

Sapvlekken