123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Sinaasappelsap vlekken

Sinaasappelsap vlekken verwijderen

Sinaasappelsap vlekken verwijderen


Als u met sinaasappelsap knoeit kunnen er vervelende oranje vlekken ontstaan in uw kleding, stoffen meubels of vloerkleden. Hoe verwijdert u deze sinaasappelsap vlekken? Op deze pagina geven we al onze praktische tips én bestelt u direct de producten die u nodig heeft.

Hoe verwijder ik sinaasappelsap vlekken uit kleding?

Als u sinaasappelsap vlekken uit kleding gaat verwijderen, begin dan met het uitspoelen van de stof en laat het kledingstuk vervolgens weken in een handwarm sopje. Vaak verdwijnen de vlekken op deze manier al volledig. Werkt dit niet? Maak dan gebruik van een reinigingsmiddel, zoals schoonmaakazijn, een speciale vlekverwijderaar of ossengalzeep. Op 123schoon.nl leest u hoe u al deze middelen gebruikt.

  • Oplossing 1: Ossengalzeep
    Spoel de stof eerst goed uit onder de koude kraan en breng dan een dun laagje ossengalzeep aan op de sinaasappelsap vlekken. Laat dit enkele minuten intrekken en was de kleding dan volgens de wasvoorschriften. Het is hierbij wel belangrijk om te vermelden dat u, in combinatie met ossengalzeep, nooit een wasprogramma mag gebruiken dat een hogere temperatuur heeft dan 40°C. De zeep verliest dan namelijk zijn werking.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Gebruik voor het veilig en snel verwijderen van jus d’orange vlekken een speciale vlekverwijderaar. Hiervoor kunt u Dr. Beckmann Vlekkenduivel Fruit en Dranken of HG Vlekweg Nr. 1 gebruiken. Breng deze middelen aan op de vlekken vóórdat u het kledingstuk in de wasmachine gaat wassen. Lees wel altijd grondig de gebruiksaanwijzing door om het juiste gebruik te garanderen en tot de beste resultaten te komen.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Breng witte natuurazijn aan op de sinaasappelsap vlekken, laat dit enkele minuten intrekken en stop de kleding dan in de wasmachine. Nadat u een wasje gedraaid heeft, zijn de vlekken verdwenen.

  • Oplossing 4: Citroensap
    Sinaasappelvlekken op witte kleding? Gebruik dan citroensap. Dit heeft een blekende werking en zorgt er dus voor dat u geen last meer heeft van vervelende oranje vlekken. Hoe werkt dit? Maak de vlek vochtig en breng dan een paar druppels citroensap aan op de stof. Was de kleding vervolgens in de wasmachine.

  • Oplossing 5: Glansspoelmiddel
    Voor het verwijderen van jus d’orange vlekken uit witte kleding kunt u ook glansspoelmiddel voor de vaatwasser gebruiken. Spuit dit op de vlekken en laat het kledingstuk dan drogen in de zon. Door de combinatie van het zonlicht en het glansspoelmiddel worden de oranje vlekken gebleekt en ziet uw kledingstuk er weer uit als nieuw.
    Let op! Zowel citroensap als glansspoelmiddel kunt u, door de blekende werking hiervan, niet gebruiken voor gekleurde of donkere kleding.

Hoe verwijder ik sinaasappelsap vlekken uit stoffen meubels en kleden?

Sinaasappelsap vlekken verwijdert u met de HG Vlekkenspray Extra Sterk. Verwijder eerst het eventuele vruchtvlees en spray het middel van HG dan op de vlekken. Laat dit enkele minuten inwerken en gebruik vervolgens een vochtige doek om het vuil op te nemen. Zo haalt u de vlekken eenvoudig uit stoffen meubels, vloerkleden en het tapijt.


U kunt voor het verwijderen van sinaasappelvlekken ook de volgende middelen gebruiken:

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Meng koud water (twee kopjes) met afwasmiddel (één eetlepel). Schraap het vruchtvlees van de stof en gebruik dan een schone doek om het mengsel op de vlekken aan te brengen. Maak deppende bewegingen, net zolang totdat al het geknoeide sinaasappelsap opgenomen is. Herhaal indien nodig. Zorg ervoor dat u het behandelde oppervlak vervolgens goed afsponst met een schone, natte spons en volledig laat drogen.

  • Oplossing 2: Ammonia
    Maak een mengsel van warm water (twee kopjes) en ammonia (één eetlepel). Breng dit al deppend aan op de vlek, nadat u het vruchtvlees heeft weggehaald. Doe dit net zolang totdat de vlekken volledig verdwenen zijn. Haal de resten van het reinigingsmiddel dan weg met een natte spons en zorg dat het oppervlak goed droogt.

Na het lezen van deze pagina weet u hoe u sinaasappelsap vlekken verwijdert uit kleding, stoffen meubels, vloerkleden en tapijten. Heeft u hier nog vragen over of komt u er na het lezen toch nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.