123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Tomatensaus vlekken

Tomatensaus vlekken verwijderen

Tomatensaus vlekken verwijderen


Is er tomatensaus op uw kleding, stoffen meubel of vloerbedekking terechtgekomen? Deze rode vlekken kunt u op allerlei manieren verwijderen. Lees verder op deze pagina om voor verschillende ondergronden de meest effectieve reinigingsmethodes te vinden en snel alle producten te bestellen waarmee u de tomatensaus vlekken eenvoudig weghaalt.

Tomatensaus uit kleding verwijderen

Bij het verwijderen van tomatensaus of spaghettisaus uit kleren zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen voordat u aan de slag kunt gaan met een specifieke reinigingsmethode. Zo is het raadzaam om allereerst zo veel mogelijk overtollige resten te verwijderen, bijvoorbeeld met een lepel of een mes. Ook uitspoelen met koud water raden we aan. Draai het kledingstuk eerst binnenstebuiten voordat u dit gaat doen. Als u dit namelijk niet doet, kunt u de tomatensaus vlekken onverhoopt dieper in de vezels van de stof duwen.

Nu u deze stappen heeft doorlopen, kunt u een van de volgende reinigingsmethodes toepassen:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
    De beste en meest veilige manier om tomatensaus uit kleding te verwijderen is met behulp van een speciale vlekverwijderaar. Merken als Dr. Beckmann, HG en Vanish hebben producten op de markt gebracht die gebruikt kunnen worden voor zeer specifieke vlekken, van bijvoorbeeld tomatensaus. Hiermee wordt de rode kleur geneutraliseerd en worden de vlekken uit de weefsels van de stof getrokken. Zo haalt u vlekken weg zonder dat u bang hoeft te zijn om de kleurenechtheid aan te tasten of de stof te beschadigen.

  • Oplossing 2: Tandpasta
    Voor het verwijderen van tomatensaus vlekken uit kleding kunt u tandpasta gebruiken. Gebruik een oude tandenborstel om de tandpasta op de vlek aan te brengen en voorzichtig in de vezels van de stof te wrijven. Spoel het kledingstuk hierna grondig uit onder de koude kraan en was in de wasmachine, om voor het beste resultaat te gaan.

  • Oplossing 3: Afwasmiddel
    Tomatensaus uit kleding verwijderen kunt u doen met behulp van afwasmiddel. Dit soort middelen werken namelijk ontvettend. Breng dus een grote hoeveelheid van uw favoriete afwasmiddel aan op de vlek en maak wrijvende, cirkelvormige bewegingen. Vervolgens moet u het kledingstuk goed uitspoelen, zodat alle resten van het afwasmiddel verdwijnen, en wassen zoals u dat normaal ook zou doen.

  • Oplossing 4: Ossengalzeep
    Ook met ossengalzeep kunt u tomatensaus vlekken verwijderen uit uw kleding. Hiervoor moet u de ossengalzeep vochtig maken en op de vlek aanbrengen. Was het kledingstuk vervolgens direct volgens het wasvoorschrift. Het is hierbij belangrijk om nooit een wasprogramma te gebruiken dat een hogere temperatuur heeft dan 40°C. De werking van ossengalzeep wordt namelijk verminderd bij te hoge temperaturen.

  • Oplossing 5: Witte natuurazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u warm water, afwasmiddel en witte natuurazijn nodig. Maak een mengsel van een liter warm water, een halve theelepel afwasmiddel en één eetlepel witte azijn en laat het kledingstuk hier minstens een halfuur in weken. Zorg dat het gedeelte met de tomatensaus vlek in ieder geval goed ondergedompeld is. Spoel de stof vervolgens grondig uit met water en laat het kledingstuk in de zon drogen. Door direct zonlicht worden de laatste resten van de tomatensaus afgebroken.

  • Oplossing 6: Groene zeep
    Tot slot kunt u tomatensaus vlekken ook verwijderen met behulp van groene zeep, bijvoorbeeld met de zeep van Driehoek. Breng de groene zeep zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de stof aan, laat dit ongeveer 10 minuten intrekken en was het kledingstuk dan zoals u normaal zou doen.

Last van een ingedroogde tomatensaus vlek in uw kleding? Om dit te verwijderen kunt u het beste gebruikmaken van kristalsoda. Meng dit met water en breng dit aan op de stof, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. U kunt het kledingstuk ook laten weken in een sopje van lauw water en soda. Vervolgens wassen volgens het reguliere wasprogramma, en ook de ingedroogde tomatensaus vlekken zijn verdwenen.

Tomatensaus uit tapijt of stoffen meubels verwijderen

Voor het verwijderen van tomatensaus uit het tapijt of stoffen meubels kunt u het beste gebruikmaken van een speciale vlekverwijderaar of een afwasmiddel. Voordat u hiermee aan de slag gaat, moet u dezelfde handelingen uitvoeren als u zou doen voor het verwijderen van tomatensaus vlekken uit kleding: allereerst de grote resten weghalen en behandelen met water (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een doordrenkt stukje keukenpapier). Breng vervolgens een van de genoemde reinigingsmiddelen aan.

Bij het behandelen van vlekken in het tapijt of op stoffen meubels is het belangrijk om de stof na de behandeling goed schoon te maken om de resten van het gebruikte reinigingsmiddel volledig te verwijderen. Gebruik hiervoor een schone doek met zuiver water. Ook het drogen van de ondergrond is noodzakelijk. Als u dit niet doet, kunnen er schimmelplekken ontstaan.

Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van tomatensaus vlekken uit uw kleding, tapijt, vloerbedekking of stoffen meubels. Andere vlekken van tomaten? Lees dan onze blog over het verwijderen van tomatenvlekken. En heeft u nog vragen over een van de genoemde reinigingsmethodes of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.