123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer
De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Tomatenvlekken

Tomatenvlekken verwijderen

Tomatenvlek verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van tomatenvlekken. Of ze nu veroorzaakt worden door de groente zelf, tomatensap, tomatensaus of tomatenketchup, dit soort vlekken kunnen zeer hardnekkig zijn. Gelukkig zijn er een hoop manieren om de tomaatvlekken weg te halen. Lees hieronder al onze tips en bestel direct de benodigde producten.

Hoe verwijder ik tomatenvlekken uit kleding?

Onderneem direct actie. Haal alle resten van de tomaat weg met een stukje keukenpapier, een lepel of een vochtige doek. Spoel de vlekken dan goed uit onder de koude kraan en reinig de stof daarna met een schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel, een speciale vlekverwijderaar of ossengalzeep. Op 123schoon.nl leest u hoe u deze middelen precies gebruikt.

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Breng een grote hoeveelheid afwasmiddel aan op de tomaatvlekken. Zorg dat het middel in de vezels van de stof trekt door wrijvende, cirkelvormige bewegingen te maken, en laat het vervolgens enkele minuten intrekken. Spoel het materiaal tot slot grondig uit onder de kraan en was het kledingstuk in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Om tomatenvlekken veilig weg te halen, gebruikt u een speciale vlekverwijderaar, bijvoorbeeld van Dr. Beckman. Afhankelijk van het soort tomatenvlek, kunt u Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen of Vlekkenduivel Fruit en Dranken gebruiken. Ook HG Vlekweg Nr. 1 en HG Vlekweg Nr. 4 zijn geschikt. Lees de gebruiksaanwijzing altijd grondig door om het beste resultaat te bereiken.

  • Oplossing 3: Ossengalzeep
    Maak de ossengalzeep vochtig en breng dit aan op de tomatenvlek. Was het kledingstuk daarna direct volgens de wasvoorschriften, maar let wel op dat u een wasprogramma onder 40°C gebruikt. Door te hoge temperaturen verliest de ossengalzeep namelijk zijn werking.

  • Oplossing 4: Tandpasta
    Breng met een oude tandenborstel tandpasta aan op de tomatenvlek en wrijf dit voorzichtig in de vezels van de stof. Spoel de vlekken vervolgens grondig uit onder de koude kraan en was het kledingstuk tot slot volgens de wasvoorschriften.

  • Oplossing 5: Groene zeep
    Met groene zeep verwijdert u tomaatvlekken. Om dit te doen, brengt u zeep van bijvoorbeeld Driehoek aan op de binnen- én de buitenkant van de stof. Laat dit even intrekken en was de kleding dan in de wasmachine.

  • Oplossing 6: Citroensap
    Tomatenvlek op witte kledingstukken? Haal ze weg met citroensap. Maak de vlekken vochtig en besprenkel ze met een paar druppels citroensap. Laat dit in de stof trekken en was de kleding dan zoals u altijd doet.
    Let op! Citroensap heeft een blekende werking. Gebruik deze methode dus niet voor donkere of gekleurde kleding.

  • Oplossing 7: Kristalsoda
    Ingedroogde tomatenvlek? Deze haalt u weg met een sopje van (kristal)soda en water. Breng dit mengsel zowel op de binnen- als op de buitenkant van de stof aan of laat het kledingstuk weken in het sopje. Nadat u de behandelde tomaatvlekken enkele uren heeft laten rusten, wast u het kledingstuk in de wasmachine.

Hoe kan ik een opgedroogde tomatenvlek uit kleding halen?

Opgedroogde tomatenvlekken verwijdert u uit kleding met witte natuurazijn. Breng dit met een schone doek aan op de vlek en dep de opgedroogde tomaat zo voorzichtig weg. Spoel het materiaal dan af met koud water en was het kledingstuk tot slot in de wasmachine.

Hoe verwijder ik tomatenvlekken uit tapijt of stoffen meubels?

Haal de resten van de tomaat weg met een lepel of een stuk keukenpapier en maak het materiaal dan nat met koud water. Verwijder de tomaatvlekken vervolgens uit de stof met een speciale vlekverwijderaar of met afwasmiddel. Breng dit aan, laat dit ongeveer 10 minuten inwerken en haal het dan weg met een natte spons. Laat het textiel tot slot goed drogen.


Op deze pagina heeft u alles kunnen lezen over het verwijderen van tomatenvlekken. Heeft u met tomatensaus geknoeid? Dan kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina over het verwijderen van tomatensaus vlekken. En heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.