123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Theevlekken

Theevlekken verwijderen

Thee vlekken verwijderen


Het morsen van thee op uw kleding, tafellinnen, stoffen bank of vloerbedekking kan voor vervelende vlekken zorgen. Thee onderscheidt zich namelijk van ‘gewoon’ heet water door de tannines die hierin zitten. Dit zijn plantaardige stoffen die kleur geven aan de thee en thee vlekken veroorzaken wanneer ze opdrogen. Op deze pagina vindt u al onze tips voor het verwijderen van deze thee vlekken en bekijkt u alle producten waarmee u dit kunt doen.

Heeft u last van theeaanslag op uw servies, thermoskan of theepot? Klik dan door naar onze speciale pagina over het verwijderen van theeaanslag, waar u al onze effectieve reinigingsmethodes vindt voor het schoonmaken van uw vaat.

Thee vlekken uit kleding of tafellinnen verwijderen

Door thee kunnen er verschillende soorten vlekken ontstaan. Groene thee zal bijvoorbeeld voor minder hardnekkige vlekken zorgen dan zwarte thee. Hier moet u rekening mee houden als u kledingstukken en tafellinnen met thee vlekken gaat behandelen.

Vooral bij vlekken die ontstaan zijn door zwarte thee is het raadzaam om direct in actie te komen. Het is belangrijk om dit soort vlekken direct uit te spoelen onder een warme kraan. Gebruik nooit koud water, want hiermee worden de vlekken als het ware vastgezet in de vezels van de stof, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om ze ooit nog volledig te verwijderen. Als u het kledingstuk of het tafelkleed uitgespoeld heeft, kunt u een van de volgende reinigingsmethodes gebruiken:

  • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaars
    Bij specifieke vervuilingen, zoals thee vlekken, is het verstandig om gebruik te maken van een speciale vlekverwijderaar. Merken als Dr. Beckmann, HG en Vanish hebben middelen op de markt gebracht waarmee u de stoffen kunt voorbehandelen voordat u ze in de wasmachine stopt. Deze producten bevatten actieve ingrediënten die de vuilresten op een snelle en veilige wijze uit de weefsels van de stof trekken.

  • Oplossing 2: Witte natuurazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u witte natuurazijn nodig. Breng dit onverdund aan op de thee vlek, laat dit enkele minuten intrekken en spoel het kledingstuk dan grondig uit. Het kan ook helpen om het kledingstuk of het tafelkleed een nachtje te laten weken in een mengsel van water (één deel) en natuurazijn (drie delen). Welke methode u ook uitkiest, het is altijd raadzaam om het kledingstuk of de tafellinnen nadien te wassen in de wasmachine.

  • Oplossing 3: Citroensap. Thee vlekken op een witte stof? Verwijder deze eenvoudig met citroensap. Snijd een citroen doormidden (of gebruik citroensap uit een flesje) en breng dan enkele druppels aan op de bevlekte stof. Dit moet u ongeveer 5 minuten laten intrekken, voordat u de stof uitspoelt. Door citroensap worden de vlekken geneutraliseerd en ziet de stof er weer uit als nieuw. Wassen volgens de wasvoorschriften is aan te raden.

  • Oplossing 4: Ossengalzeep
    Ook met ossengalzeep verwijdert u thee vlekken uit textiel. Maak de ossengalzeep vochtig en breng dit aan op de vlek. Gebruik vervolgens uw vingers om de zeep heel voorzichtig in te wrijven en was het kledingstuk of het tafelkleed direct in de wasmachine. Zet de wasmachine niet hoger dan 40°C, want bij te hoge temperaturen verliest de ossengalzeep zijn werking.

  • Oplossing 5: Spiritus, eigeel en ontsmettingsalcohol
    Echt hardnekkige thee vlekken verwijdert u met behulp van eigeel, spiritus en ontsmettingsalcohol. Hoe werkt dit? Meng een eierdooier en een scheut spiritus in een kom en roer dit goed door elkaar. Breng dit mengsel aan op de vlek en laat dit ongeveer een uur intrekken. Vervolgens moet u de vlek naspoelen met ontsmettingsalcohol en het kledingstuk of tafelkleed wassen volgens het wasvoorschrift.

Thee vlekken verwijderen uit tapijt, stoffen meubels of vloerbedekking

  • Oplossing 1: HG Vlekkenspray Extra Sterk
    Een speciale vlekverwijderaar, zoals de extra sterke vlekkenspray van HG, is te gebruiken om op een snelle en veilige wijze thee vlekken te verwijderen uit allerlei stoffen ondergronden. Breng dit middel aan op de vlek, laat dit enkele minuten intrekken en gebruik dan een schone, vochtige doek om het oppervlak af te nemen. Vergeet niet om het materiaal na de behandeling goed te drogen.

  • Oplossing 2: Witte azijn en afwasmiddel
    Gebruik een mengsel van milde afwasmiddel en witte natuurazijn om thee vlekken te verwijderen uit stoffen meubels of tapijt. Breng dit aan op de vlek en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken. Daarna gebruikt u een vochtige doek om de vlekken weg te wrijven en dept u het materiaal droog met een andere schone doek.

Op deze pagina vindt u al onze tips waarmee u vlekken van thee verwijdert van verschillende materialen. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.