123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Theeaanslag verwijderen

Theeaanslag verwijderen

Theeaanslag verwijderen


Na verloop van tijd kan er bruine theeaanslag ontstaan op uw servies, bijvoorbeeld op uw mokken, in uw thermoskan of in uw theepot. Bekijk op deze pagina alle handige tips waarmee u deze bruine theeaanslag tóch eenvoudig kunt verwijderen als u dit tijdens het afwassen niet weg heeft kunnen krijgen. U vindt hier ook direct alle producten waarmee u dit kunt doen.

Thee geknoeid op uw kleding, tapijt, stoffen meubels of tafelkleed? Dan moet u gebruikmaken van andere reinigingsmethodes. Benieuwd? Klik snel door naar onze speciale pagina over het verwijderen van thee vlekken en bekijk hoe u ieder materiaal weer schoon krijgt.

Theeaanslag verwijderen van mokken en theepotten

  • Oplossing 1: Zout
    Is er theeaanslag ontstaan op uw theekopjes of in uw theepot? Om dit te verwijderen heeft u keukenzout of grof zeezout nodig. Breng dit aan op een citroenschil of op een vochtig doekje en wrijf hiermee over de aanslag. Stevig schrobben is soms nodig om echt alle theeaanslag te verwijderen. Spoel de mok of de pot daarna af met warm water. Zo geniet u weer van stralend schoon servies.

  • Oplossing 2: Vaatwastabletten
    Ook vaatwastabletten zijn handig voor het verwijderen van theeaanslag. Vul de theepot, mok of thermoskan met heet water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Het is belangrijk om dit een nachtje te laten staan, om het vaatwastablet echt de tijd te geven om alle theeaanslag los te weken. De volgende dag kunt u de laatste resten eenvoudig wegvegen.

  • Oplossing 3: Citroensap
    Voor deze reinigingsmethode heeft u citroensap nodig. Giet heet water in de mok, thermoskan of theepot en doe hier een scheutje citroensap bij. Laat dit een nachtje weken. De volgende dag is de theeaanslag losgekomen en veegt u dit eenvoudig weg met een doekje.

  • Oplossing 4: Soda
    Vul een emmer of teil met heet water en voeg hier kristalsoda aan toe. Hier kunt u de bevlekte vaat een uurtje in laten weken. Gebruik vervolgens een afwasborstel om de theeaanslag eenvoudig weg te borstelen. Nog even afspoelen en afdrogen, en uw servies ziet er weer uit als nieuw.

  • Oplossing 5: Kunstgebitreiniger
    Ook met een kunstgebitreiniger verwijdert u theeaanslag van uw servies. Schenk heet water in het schoon te maken servies en voeg hier een tablet voor kunstgebitten aan toe. Als dit gaat bruisen, betekent dit dat de juiste werking in gang is gezet. Na enkele minuten kunt u het mengsel uit de mok of theepot gieten en de theeaanslag weghalen met een spons of afwasborstel. Vergeet niet om de vaat nadien goed af te spoelen, om er zeker van te zijn dat u alle resten van de kunstgebitreiniger verwijdert.

  • Oplossing 6: Baking soda
    Hardnekkige theeaanslag? Maak dan gebruik van baking soda. Deze poeder werkt namelijk zeer absorberend, waardoor de theeaanslag op een gemakkelijke wijze weggehaald kan worden. Vul de theepot, thermoskan of mok hiervoor met heet water en voeg hier baking soda aan toe. Laat dit 2 uur weken en verwijder dan de theeaanslag. U kunt de baking soda ook direct aan de vaat toevoegen. Gooi een theelepel baking soda in de mok of de theepot, voeg hier een theelepel water aan toe en meng dit door elkaar. Er ontstaat dan een dikke pasta waarmee u de theeaanslag eenvoudig weg schrobt.

  • Oplossing 7: Schoonmaakazijn
    U kunt tot slot ook gebruikmaken van schoonmaakazijn voor het verwijderen van theeaanslag. Giet een scheut van deze azijn in de theepot, mok of thermoskan en laat dit een nachtje staan. De volgende dag zijn de vlekken eenvoudig weg te vegen.

Op deze pagina vindt u diverse tips waarmee u theeaanslag eenvoudig verwijdert van uw vaat. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gauw contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.