123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Watervlekken verwijderen

Watervlekken verwijderen

Watervlekken verwijderen


Zijn er waterkringen of andere watervlekken terechtgekomen op uw houten tafel of stoffen meubels? Lees op deze pagina hoe u deze vlekken eenvoudig verwijdert en welke producten u hiervoor allemaal nodig heeft.

Hoe verwijder ik watervlekken van houten tafels en vloeren?

  • Oplossing 1: Strijken
    Een makkelijke manier om watervlekken uit hout te verwijderen, is met behulp van een strijkbout. Leg een oude handdoek of een oud T-shirt op het hout en strijk hier overheen. Gebruik een lage stand en behandel het oppervlak voorzichtig, met een speling van 10 tot 20 centimeter rondom de vlek. Zorg verder dat u ronddraaiende bewegingen maakt en dat u de strijkbout nooit langer dan 20 seconden op dezelfde plek houdt, om beschadigingen aan het hout te voorkomen. Dit moet u 3 tot 4 minuten doen. Controleer vervolgens of de watervlekken al verdwenen zijn en herhaal dit proces als dit niet het geval is.

  • Oplossing 2: Zout
    Verwijder waterkringen van hout met zout en water. In een kommetje maakt u een mengsel van één theelepel zout en één eetlepel water, en dit brengt u met een schone doek aan op het hout. Wrijf hier voorzichtig overheen, net zolang totdat de watervlekken volledig verdwenen zijn.
    Let op! Zorg er wel voor dat u het overtollige zout na de behandeling grondig verwijdert. Als het zout in het hout trekt, ontstaan er mogelijk nieuwe vlekken of wordt er andere schade aangebracht aan het materiaal.

  • Oplossing 3: Olie en azijn
    Voor deze reinigingsmethode moet u (sla)olie en enkele druppels schoonmaakazijn met elkaar mengen. Met een doek brengt u dit vervolgens aan op de houten vloer of tafel. Zorg dat u zo krachtig mogelijk wrijft en beweeg met de nerf mee, omdat dit anders schadelijk kan zijn voor het hout.

Hoe verwijder ik watervlekken verwijderen van stoffen meubels?

Watervlekken zijn van de stoffen meubels te verwijderen met behulp van schoonmaakazijn. Meng in een spuitfles een half kopje azijn met twee kopjes water en breng dit aan op de vlek. Werk van buiten naar binnen. Terwijl u het meubelstuk vernevelt met het mengsel, gebruikt u een microvezeldoek om de vlek weg te deppen. Blijf dit proces herhalen totdat de watervlekken volledig verdwenen zijn. Zorg dat u het oppervlak nadien goed droogt om schimmelvlekken te voorkomen.

In plaats van schoonmaakazijn is het ook mogelijk om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken. De stappen van de reinigingsmethode blijven verder hetzelfde.

Hoe verwijder ik watervlekken van autobekleding?

Last van waterkringen op uw autobekleding? Gebruik dan een speciale autobekleding reiniger van bijvoorbeeld HG of Sonax. Dit soort middelen dringen diep door in de vezels van de bekleding, waardoor ze niet alleen verse maar ook ingedroogde vlekken weghalen. Bovendien laten ze vaak een vuilafstotende laag achter. Zo zorgt het gebruik van dit soort producten ervoor dat er in de toekomst minder snel vlekken ontstaan.


Na het bekijken van deze pagina weet u hoe u watervlekken van houten tafels en vloeren, stoffen meubels en de autobekleding verwijdert. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.