123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Weervlekken

Weervlekken verwijderen

Weervlekken verwijderen


Kleding, bootzeilen en tentdoeken… Als dit soort spullen te lang vochtig zijn, is er een grote kans dat u last krijgt van weervlekken. We zeggen ook wel dat ‘het weer’ dan in de stof gaat zitten of noemen dit 'spocht'. Dit betekent dat het materiaal ontsierd wordt door een lichte schimmel, in de vorm van zwarte puntjes of grijze vlekken. 

Weervlekken zijn niet uitwasbaar. Als ze te lang blijven zitten, is er een mogelijkheid dat er (blijvende) schade aan het materiaal ontstaat. Daarom is het belangrijk om de weervlekken tijdig te verwijderen. Op deze pagina leest u hoe u dit doet en welke producten u hierbij nodig heeft.

Hoe verwijder ik weervlekken?

  • Oplossing 1: Dr. Beckmann Vlekkenduivel
    Dr. Beckmann heeft een speciale vlekverwijderaar op de markt gebracht die gebruikt kan worden voor het verwijderen van schimmel- en weervlekken uit verschillende wasbare stoffen. Met de actieve-zuurstof booster worden vlekken op een veilige wijze weggehaald, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat de kleuren vervagen of de weefsels aangetast worden. Hoe gebruikt u dit product? Maak de vlek vochtig en breng de Dr. Beckmann Vlekkenduivel hier op aan. Laat dit ongeveer 60 minuten intrekken en was de kleding of het andere textiel dan volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 2: Water en zout
    U verwijdert spocht van katoen, linnen, wol en synthetische stoffen met een oplossing van water en een schep zout. Breng dit met een schone doek aan op de vlek, spoel het kledingstuk of het andere textiel daarna grondig uit onder de lauwe kraan en was (indien mogelijk) volgens de wasvoorschriften.

  • Oplossing 3: Bleekwater
    Weervlekken op witte stoffen (katoen of linnen)? Om dit te verwijderen maakt u gebruik van een oplossing van water (95%) en bleekwater, chloorbleekmiddel of zuurstofbleekmiddel (5%). Breng dit met een doek aan op de vlekken en spoel de stof vervolgens goed uit onder de koude kraan. Was daarna in de wasmachine om tot het beste resultaat te komen. Let op dat dit een zeer krachtig middel is. Eerst uittesten op een onopvallend deel van de stof is daarom raadzaam.

  • Oplossing 4: The Pink Stuff vlekkenverwijderaar
    Ook met een speciale vlekverwijderaar van The Pink Stuff verwijdert u weervlekken eenvoudig. Door de natuurlijke ingrediënten in dit middel wordt het materiaal niet aangetast, zodat vlekken op een veilige manier verdwijnen. Bovendien is de vlekkenverwijderaar hierdoor niet schadelijk voor het milieu. Breng een ruime hoeveelheid aan voordat u het bevlekte textiel gaat wassen.

  • Oplossing 5: Schoonmaakazijn
    Voor het verwijderen van weervlekken uit kleding gebruikt u schoonmaakazijn. Vul een emmer voor de helft met water en voor de helft met de azijn en laat het kledingstuk hier voor een periode van ongeveer 2 uur in weken. Was vervolgens zoals u normaal zou doen. De weervlekken verdwijnen op deze manier eenvoudig. Let op dat u deze methode niet mag gebruiken voor bijvoorbeeld tentdoeken; hiermee kan de coating namelijk aangetast worden.

Tip! Weervlekken in de toekomst voorkomen? Gebruik dan een impregneermiddel waarmee u uw dekzeil, tent, zonnescherm of andere textiel waterafstotend maakt, zoals HG Waterdicht. Hiermee trekt het vocht niet meer in de stof, zodat er minder gauw spocht ontstaat.

Op deze pagina heeft u verschillende methodes gevonden waarmee het verwijderen van weervlekken een eenvoudige opgave wordt. Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen.  
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.