123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wijnvlekken

Wijnvlekken verwijderen

Wijnvlekken verwijderen


Op deze pagina vindt u antwoorden op alle veelgestelde vragen omtrent het verwijderen van wijnvlekken. Bekijk hier onze algemene tips, of klik door naar de speciale pagina’s over het schoonmaken van witte wijn vlekken en rode wijn vlekken.

Verschillende wijnvlekken schoonmaken

Rode wijn, witte wijn en rosé creëren verschillende vlekken, die op een andere manier behandeld dienen te worden. Onderaan deze pagina klikt u eenvoudig door naar het soort vlek om snel alle geschikte reinigingsmethodes te vinden. Zo bekijkt u hoe u de vlekken verwijdert van kleren, de bank en andere stoffen meubels of het tapijt, en welke producten u hiervoor nodig heeft. 

Veelgestelde vragen over het verwijderen van wijnvlekken

Meer algemene tips voor het verwijderen van wijnvlekken en antwoorden op veelvoorkomende vragen kunt u hieronder lezen.

Moet ik wijnvlekken direct verwijderen?

Ja, het is belangrijk om wijnvlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Dep de geknoeide wijn direct weg met keukenpapier om te voorkomen dat deze vloeistof in de vezels van de stof trekt. Kledingstukken met witte wijnvlekken moet u direct uitspoelen met koud water. Witte wijn of rode wijn? Specifieke tips leest u hier.

Hoe verwijder ik wijnvlekken?

Een verse wijnvlek moet u direct droog deppen met een stuk keukenpapier; voor een oude wijnvlek heeft u een speciale vlekverwijderaar nodig. Op onze pagina vindt u diverse andere manieren om witte en rode wijnvlekken te verwijderen.

Hoe verwijder ik een rode wijn vlek?

Verse rode wijn vlekken verwijdert u met een speciale vlekverwijderaar, of met behulp van koud water en zout. Dep de vlek allereerst droog, besprenkel dan met koud water en bestrooi tot slot met zout. Laat dit enkele uren intrekken en was het kledingstuk dan volgens de wasvoorschriften. Meer tips leest u op 123schoon.nl.

Klik daarvoor onderaan deze pagina door naar de specifieke pagina over het verwijderen van rode wijn vlekken en bekijk direct ons ruime overzicht van effectieve schoonmaakmethodes.

Hoe verwijder ik oude wijnvlekken?

Oude wijnvlekken haalt u eenvoudig weg met behulp van vloeibaar wasmiddel. Breng dit aan op de vlekken en laat dit enkele uren intrekken. Was vervolgens in de wasmachine om alle vlekken te verwijderen. Ook het gebruik van verdunde ammoniak of witte natuurazijn behoort tot de mogelijkheden.

Hoe voorkom ik wijnvlekken op mijn bank of tapijt?

Door uw tapijt, bank of andere stoffen meubels te behandelen met impregneermiddelen is het mogelijk om wijnvlekken te voorkomen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld HG water-, olie-, vet- en vuildicht, een middel dat een beschermlaag aanlegt op de vezels van de stof. Dit werkt vochtafstotend en zorgt er zo voor dat de wijn nooit ín het materiaal trekt.


Op deze pagina heeft u alle antwoorden kunnen lezen op verschillende veelgestelde vragen over het verwijderen van wijnvlekken. Op zoek naar meer specifieke reinigingsmethodes? Klik dan door naar de vlekspecifieke pagina’s. En heeft u vragen over een van onze algemene of specifieke reinigingstips? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.
1 - 0 van 0

Wijnvlekken