123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Rode wijn vlekken

Rode wijn vlekken verwijderen

Rode wijn vlekken verwijderen


Lees op deze pagina hoe u rode wijn vlekken verwijdert uit kleding, uit een tapijt en van een houten tafel. Doordat u hier alle producten die u nodig heeft kunt bestellen, kunt u direct aan de slag.

Geknoeid met witte wijn? Klik dan verder naar onze speciale pagina over het verwijderen van witte wijn vlekken. Hier vindt u diverse effectieve reinigingstips om te zorgen dat u ieder materiaal goed schoon krijgt.

Hoe moet ik rode wijn vlekken verwijderen uit kleding?

Bij het verwijderen van rode wijn vlekken uit kleding is het belangrijk om direct aan de slag te gaan. Doet u dit niet, dan kan de wijn zich gaan hechten aan de vezels van de stof. Dep daarom gelijk zo veel mogelijk wijn weg met keukenpapier en gebruik daarna een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Zout
    Verse wijnvlekken zijn te verwijderen door ze te besprenkelen met koud water en hier direct een rijkelijke hoeveelheid (keuken)zout op te gooien. Het zout heeft een zeer absorberende werking en trekt de wijn dus als het ware uit de stof. Laat het kledingstuk na het besprenkelen enkele uren rusten, klop het zout dan weg en was de kleren volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaars
    Vlekweg Nr. 1
    van HG en Vlekkenduivel Fruit en Dranken van Dr. Beckmann zijn speciale vlekverwijderaars waarmee rode wijn vlekken geneutraliseerd worden. Hiermee verdwijnen de vlekken op een veilige manier van het materiaal, zodat u niet bang hoeft te zijn voor verkleuringen of beschadigingen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing om het product op de juiste manier toe te passen.

  • Oplossing 3: Witte wijn
    Ook met behulp van witte wijn verwijdert u rode wijn vlekken. Giet de wijn over bevlekte stof; door de kleur en de samenstelling van de wijn worden de vlekken dan geneutraliseerd en ziet u er dus niks meer van. Vindt u het zonde om witte wijn voor een reinigingsmethode te gebruiken? Koolzuurhoudend water heeft hetzelfde effect en is dus een goede tweede optie. Nadien wassen in de wasmachine is in beide gevallen raadzaam.

  • Oplossing 4: Baking soda en witte natuurazijn
    Door allereerst baking soda aan te brengen op de rode wijn vlek en hier vervolgens witte natuurazijn overheen te gieten, verwijdert u dit soort vlekken eenvoudig. Deze twee middelen werken het beste in combinatie met elkaar. De natuurazijn zorgt er namelijk voor dat de baking soda gaat bruisen en de wijn nóg beter absorbeert. Zo wordt het op krachtige wijze uit de vezels van de stof getrokken. Spoel de stof na deze behandeling goed uit en stop in de wasmachine voor het beste resultaat.

  • Oplossing 5: Alcohol
    Een andere manier om rode wijn vlekken te verwijderen is met behulp van transparante alcohol, zoals jenever of wodka. Giet dit op de vlek en dep dit met een schone doek in de vezels van het materiaal. Ook dit werkt neutraliserend. Nadien wassen in de wasmachine is raadzaam.

Hoe verwijder ik rode wijn vlekken uit tapijt, stoffen meubels of vloerbedekking?

Maak ook voor het verwijderen van rode wijn vlekken uit een tapijt, bank, ander stoffen meubel of vloerbedekking gebruik van een speciale vlekverwijderaar van HG of Dr. Beckmann, of gebruik onderstaand stappenplan:

  • Stap 1: Zout
    Ook voor het reinigen van niet-wasbaar textiel maakt u gebruik van zout. Maak de stof eerst nat en besprenkel dit dan met een royale hoeveelheid zout. Laat dit enkele uren intrekken en spoel dan weg met water. In plaats van zout is ook het gebruik van baking soda een mogelijkheid. Beide producten hebben een sterk absorberende werking.

  • Stap 2: Groene zeep
    Als u gebruikgemaakt heeft van zout of baking soda, is het tijd om het materiaal te behandelen met groene zeep van Driehoek. Smeer dit op de te behandelen rode wijn vlek en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken.

  • Stap 3: Spoelen en drogen
    Behandel het materiaal goed na met water en laat volledig drogen om schimmelplekken te voorkomen.

Tip! Voorkomen is beter dan genezen. Gebruik een impregneermiddel om te zorgen dat u in de toekomst geen last meer heeft van rode wijn vlekken. Dit soort middelen leggen een beschermlaagje aan op het materiaal waarmee vocht wordt afgestoten. Zo zorgt het morsen van rode wijn minder gauw voor vervelende wijn vlekken.

Hoe verwijder ik rode wijn vlekken van hout?

Rode wijn gemorst op de houten tafel of vloer? Snel handelen is dan zeer belangrijk. Veeg direct zo veel mogelijk wijn weg met een doek en behandel het houten oppervlak dan met groene zeep. Dit is een krachtig maar toch natuurlijk middel, waarmee vlekken eenvoudig verdwijnen zonder dat het oppervlak aangetast wordt.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van rode wijn vlekken. Heeft u vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.