123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Zonnebrandvlekken

Zonnebrandvlekken verwijderen

Zonnebrandvlekken verwijderen


Er zijn verschillende manieren om zonnebrandvlekken te verwijderen uit uw kleding, tapijt, stoffen meubels of autolak. Lees op deze pagina onze beste tips en bestel direct alle producten die u nodig heeft.

Hoe verwijder ik zonnebrand uit kleding?

Verwijder zonnebrandvlekken uit kleding met een speciale vlekverwijderaar, groene zeep, glansspoelmiddel, afwasmiddel of wasbenzine. Op 123schoon.nl leest u hoe u al deze producten moet gebruiken om te zorgen dat uw kleding weer schoon wordt.

 • Oplossing 1: HG zonnebrandvlekken verwijderaar
  Maak de vlek vochtig en spray er zonnebrandvlekken verwijderaar van HG op. Laat dit een uur intrekken en stop de kleding dan in de wasmachine. Witte en gekleurde was wordt hiermee weer schoon. Wel belangrijk: gebruik de droger niet, maar droog de kleding na het wassen aan de waslijn.

 • Oplossing 2: Groene zeep
  Maak een mengsel van groene zeep en heet water en breng dit aan op de zonnebrandvlek. Laat dit een uur intrekken en gebruik dan een borsteltje om de vlekken weg te schrobben. De zonnebrandcrème laat zo los en verdwijnt van de stof. Stop het kledingstuk tot slot nog één of twee keer in de wasmachine.

 • Oplossing 3: Glansspoelmiddel
  Gebruik een glansspoelmiddel om gele zonnebrandvlekken weg te halen. Breng dit aan op de vlekken en laat dit een nacht intrekken. Was het kledingstuk de volgende dag in de wasmachine. Zo verdwijnen de vlekken door zonnebrand eenvoudig.

 • Oplossing 4: Afwasmiddel
  Verwijder zonnebrandvlekken met afwasmiddel. Dit is met name geschikt voor zonnebrandcrèmes op basis van olie. Dep afwasmiddel op de vlek, laat dit even intrekken en stop de kleding dan in de wasmachine. Doordat afwasmiddel vetafbrekend is, verdwijnen de zonnebrandvlekken hiermee moeiteloos.

 • Oplossing 5: Wasbenzine
  Laat het kledingstuk met zonnebrandvlekken een nacht weken in een emmer met wasbenzine, of breng een scheutje aan op de vlek. Spoel vervolgens uit en was in de wasmachine.
  Let op! Zorg dat u de emmer in een ruimte achterlaat waarin zich geen mensen of dieren bevinden. Het (langdurig) inademen van wasbenzine kan schadelijk zijn.

Hoe verwijder ik zonnebrandvlekken uit stoffen meubels of het tapijt?

Meng afwasmiddel (één eetlepel) met warm water (twee kopjes). Breng dit met een schone doek aan op de zonnebrandvlek. Laat dit 15 minuten intrekken en gebruik dan een nieuwe doek om de vlekken weg te halen. Dep de stof vervolgens schoon met warm water en droog grondig.

Hoe verwijder ik zonnebrandvlekken van de autolak?

Verwijder verse zonnebrandvlekken van de autolak met een Quick Detailer Spray en een microvezeldoek of een Clay Bar. Spray Quick Detailer op de vlekken en veeg dan voorzichtig af met de doek of de autoklei. Herhaal dit een aantal keer om het beste resultaat te bereiken. Let op: lees de gebruiksaanwijzing altijd goed door voor gebruik om schade te voorkomen.


Oudere zonnebrandvlekken op de autolak? Deze zijn niet weg te halen met de Quick Detailer Spray, omdat de oliën uit de zonnebrandcrème in de lak getrokken zijn. De beste optie is om de auto te polijsten. Omdat dit een lastige klus is, kunt u dit het beste overlaten aan professionals. Zo voorkomt u schade.


Heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.