123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bekijk het volledige assortiment van Scrub Daddy

Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?

Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?
Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?


Op deze pagina vindt u tips met betrekking tot het schoon en mooi houden van uw zwemkleding. Hier leggen we ook uit hoe verkleuringen en beschadigingen te voorkomen zijn.

Hoe voorkomt u verkleuringen of beschadigingen van uw zwemkleding?

Verkleuringen en beschadigingen op uw badkleding kunnen verschillende veroorzakers hebben:

 • Chloor: Chloor kan ervoor zorgen dat de stof verbleekt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om voor het zwemmen een douche te nemen met zwemkleding aan, omdat stoffen die al vochtig zijn minder gemakkelijk chloor opnemen. Daarnaast raden we u ook aan om uw zwemkleding direct na het zwemmen goed uit te spoelen met koud water, om op deze manier al zo veel mogelijk chloor weg te spoelen.

 • Zonnebrandcrème: Om vlekken van zonnebrandcrème te voorkomen adviseren we u om de crème een halfuur voor het aantrekken van de zwemkleding op te smeren. Door dit tijdig te doen kunt u ervoor zorgen dat de crème al ingetrokken is wanneer u uw badkleding gaat aantrekken, zodat er minder gauw vlekken ontstaan. Omdat tussentijds insmeren nodig is om optimaal beschermd te blijven tegen UV-straling is zonnebrandcrème opsmeren als u uw badkleding al aan heeft onvermijdelijk. Probeer op deze momenten voorzichtig te smeren om contact met de zwemkleding zo veel mogelijk te vermijden.

 • Ruwe oppervlakken: Ruwe oppervlakken kunnen ook voor beschadigingen zorgen. Denk hierbij aan de binnenzijde van een glijbaan. Om deze reden raden we het af om de zwemkleding waar u gehecht aan bent mee te nemen naar een waterpretpark. Als u hier een bezoek aan brengt kunt u beter uw oudere badkleding aantrekken.

 • Zonlicht: Ook door de kracht van zonlicht kunnen kleuren verbleken, waardoor uw zwemkleding er doffer uit komt te zien. Goed afspoelen met koud water na gebruik kan het effect van het zonlicht aanzienlijk verminderen.

Omdat voorkomen immers beter is dan genezen kunt u ook voorzorgsmaatregelen nemen voordat u uw badkleding in gebruik gaat nemen. Door uw badkleding een halfuur te laten weken in een mengsel van natuurazijn (één eetlepel) en water (één liter) zullen kleuren gefixeerd worden en minder gauw dof worden.

Hoe moet u uw badkleding wassen?

Na het zwemmen is het belangrijk om uw badkleding zo snel mogelijk goed uit te spoelen met koud water, om te zorgen dat chloor, zand, zonnebrandcrème en zout weggehaald worden. Nadat u dit gedaan heeft kunt u uw badkleding het beste met de hand wassen, waarbij u voor het beste effect koud water combineert met een fijnwasmiddel. Ook weken in een emmer koud water met groene Biotex zorgt over het algemeen voor goede reiniging van uw zwemkleding.

Toch liever gebruik maken van de wasmachine? Controleer dan allereerst de wasvoorschriften op het etiket om zeker te zijn dat dit zonder problemen kan. Ons advies is bovendien om gebruik te maken van een fijnwasprogramma (maximaal 30 C°), een lingerie- of waszak te gebruiken om de zwemkleding in te stoppen tijdens het wassen en een wasmiddel voor fijne, delicate stoffen toe te voegen.

Extra tips voor het wassen van badkleding

 • Zorg ervoor dat u losse onderdelen verwijdert voordat u de badkleding gaat wassen.

 • Maak geen gebruik van wasverzachter. Hiermee wordt er namelijk een filmlaag op de stof gelegd die ervoor zorgt dat de stoffen beduidend minder lang meegaan. Ook het gebruik van een wolwasmiddel (een wasmiddel dat enkel gebruikt wordt voor wollen kledingstukken) raden we af.

 • Was uw badkleding niet met de bonte was mee om verkleuringen te voorkomen.

 • Was badkleding waarop patronen, prints of decoraties te vinden zijn te allen tijde binnenstebuiten om te zorgen dat de kleuren of patronen niet vervagen.

Hoe moet u uw badkleding drogen?

Allereerst is het belangrijk om badkleding nooit uit te wringen, omdat dit ervoor kan zorgen dat de stof beschadigd raakt of uitrekt. Ook het gebruik van een droger raden we ten zeerste af. Laat de kleding liever drogen in de (buiten)lucht. Hang uw badkleding echter niet in het zonlicht om verkleuringen en aantasting van de elasticiteit te voorkomen. Uw badkleding droogt het beste op een schaduwrijke plek. Berg de kledingstukken pas op wanneer ze volledig droog zijn, anders kunnen er schimmels of bacteriën op het materiaal ontstaan die voor beschadigingen kunnen zorgen.

In deze tekst heeft u alles gelezen over het wassen en drogen van uw badkleding en hebben we uitgelegd hoe beschadigingen en verkleuringen voorkomen kunnen worden. Geïnteresseerd in meer wastips? Lees dan onze blog waarin we onze 10 beste wastips bespreken. En heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Robijn Fleur & Fijn waspoeder 550 gram (10 wasbeurten) SRO00011
vergroten
Omschrijving Robijn waspoeder Fleur & Fijn is het ideale wasmiddel voor uw gekleurde wol- en fijnwas. Dit extra zachte waspoeder beschermt de vezels van uw kwetsbare kleding. Het bevat fijnwasbeschermers en voorkomt pillen en pluizen. Kleuren en stoffen worden niet aangetast, terwijl uw kleding toch weer schoon, fris en vlekvrij wordt.

Robijn waspoeder Fleur & Fijn is zowel in de machine als voor de handwas te gebruiken. De verpakking bevat 550 gram; dit is voldoende voor 10 keer wassen.
Specificaties
Merk: Robijn Gewicht: 550 g
Type: Wasmiddel Wasbeurten: 10
Soort: Poeder Toepassing: Textiel
Geschikt voor: Bonte/gekleurde was Extra: Veiligheidsinformatie
Bestel mee:

Waspoederbox met hengsel 3 kg (blauw) € 4,95

Dylon Colour Catcher - kleurdoekjes (40 doekjes) € 6,95

Wasgeurtje Proefpakket Wasparfum (5 x 10 ml) € 14,95

Morgen in huis
€ 3,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 3,26 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Biotex inweek- en handwas (750 gram) SBI00001
vergroten
Omschrijving Biotex-poeder is geschikt voor het inweken of de handwas. Biotex handwaspoeder is ideaal voor op vakantie of een snelle was tussendoor, zonder de machine aan te hoeven zetten. Het waspoeder rekent af met vlekken en zorgt ervoor dat uw kleding in korte tijd weer schoon en fris is. Biotex Groen bestaat uit natuurlijke enzymen, zonder bleek en is veilig voor het handwassen van tere weefsels als zijde of wol.
Specificaties
Merk: Biotex Gewicht: 750 g
Type: Handwas Toepassing: Textiel
Soort: Poeder Extra info: Veiligheidsinformatie
Geschikt voor: Universeel gebruik
Bestel mee:

The Pink Stuff vlekkenverwijderaar spray (500 ml) € 3,95

Biotex vloeibaar handwas- en inweekmiddel (750 ml) € 5,95

Morgen in huis
€ 3,15 (Inclusief 21% BTW)
( € 2,60 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar
Dreft vloeibaar fijnwas veilig 1,32 liter (24 wasbeurten) SDR00103
vergroten
Omschrijving Dreft Delicate & Wool fijnwasmiddel is veilig te gebruiken voor het wassen van delicate stoffen en wol. Dit vloeibare wasmiddel maakt uw kleding weer schoon, fris en zacht. De fles bevat voldoende wasmiddel voor 24 standaard wasbeurten.
Specificaties
Merk: Dreft Inhoud: 1,44 l
Type: Wasmiddel Wasbeurten: 24
Soort: Vloeibaar Toepassing: Textiel
Geschikt voor: Delicate stoffen en wol Extra info: Veiligheidsinformatie
Bestel mee:

Lenor Unstoppables Actief 224 gram (16 wasbeurten) € 4,95

K2r Colour Catcher - kleurdoekjes (28 doekjes) € 4,99

Wasgeurtje Proefpakket Wasparfum (5 x 10 ml) € 14,95

Morgen in huis
€ 5,95 (Inclusief 21% BTW)
( € 4,92 Exclusief 21% BTW )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten