123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Hoe ruimt u uw zwembad goed op?

Hoe ruimt u uw zwembad goed op?

Hoe ruimt u uw zwembad goed op?


Na de zomer is het belangrijk om uw opblaasbare zwembad of opzetzwembad op de juiste wijze op te ruimen, om te zorgen dat u hier ook volgend jaar weer gebruik van kunt maken. Lees verder om te ontdekken waar u allemaal op moet letten.

Wanneer moet u uw zwembad opruimen?

Aan het einde van het zomerseizoen kunt u uw zwembad opruimen of in het geval van een vast zwembad winterklaar maken. U kunt dit doen als u zeker weet dat u niet meer gaat zwemmen of als de temperatuur onder de 12 graden zakt.

We raden u verder aan om uw opzetbad of opblaasbare zwembad altijd op te ruimen op een droge en zonnige dag. Het is namelijk zeer belangrijk om het gehele bad goed te laten drogen voordat u het gaat opbergen. Als u dit niet doet kunnen er door de vochtigheid insecten aangetrokken worden. Hierdoor loopt u de kans dat er door de beestjes gaatjes in het materiaal gemaakt worden en kunnen de naden in het ergste geval zelfs loslaten. De vochtigheid kan ook zorgen voor schimmelvorming. Leeg het zwembad dus op tijd en zorg dat u alle onderdelen goed laat drogen. Soms is het zelfs nodig om het bad twee dagen te laten luchten, dus houd de weersverwachtingen goed in de gaten.

Hoe maakt u uw zwembad weer leeg?

U kunt uw zwembad op twee verschillende manieren laten leeglopen: met behulp van een tuinslang of met een dompelpomp. Hieronder leggen we uit hoe beide manieren werken.

Tuinslang

Doordat de meeste zwembaden voorzien zijn van een leegloopventiel is het makkelijk om ze met behulp van een tuinslang leeg te laten lopen. Controleer of de plug aan de binnenzijde van het bad goed op het leegloopventiel zit en draai dan de dop aan de buitenzijde van het bad juist los. Hier kunt u dan de tuinslang op bevestigen.

Hoe dit precies moet is per zwembad verschillend. Raadpleeg dus altijd de handleiding. Nadat al het water is weggestroomd kunt u de plug en de dop weer vastmaken.

Dompelpomp

Een andere optie is het gebruik van een dompelpomp. De stekker hiervan moet aangesloten worden op een geaard stopcontact; de pomp zelf kan gewoon in het volle bad geplaatst worden. Vervolgens doet de pomp het werk voor u. Zodra het hele bad leeg is schakelt de dompelpomp vanzelf weer uit. Er kan een klein laagje water achterblijven, maar dit kunt u eenvoudig verwijderen met een dweil.

Let er overigens wel goed op dat water waaraan chloor- of pH-middelen toegevoegd zijn niet zomaar in de tuin terecht mag komen. Dit kan ernstige schade aanbrengen aan planten en is giftig voor dieren. Hierdoor is het zelfs illegaal. Zorg dus dat u het uiteinde van de tuinslang of de slang die aan de dompelpomp vastzit niet zomaar in de tuin legt, maar laat het water wegstromen in het riool, via een afvoer, het toilet of de douche.

Hoe bergt u uw zwembad op correct op?

Volg voor het correct opbergen van uw opzetzwembad of opblaasbare zwembad onze tips op:

  • Reinig het bad nog eenmaal met water en milde zeep om te voorkomen dat er vervuilingen op achterblijven. Let wel op dat ook veel reinigingsmiddelen schadelijk zijn voor planten en dieren, dus houd hier rekening mee tijdens het schoonmaken. Om zeker te zijn kunt u ook biologisch afbreekbare middelen gebruiken.

  • Laat alle onderdelen goed drogen in de buitenlucht, één of zelfs twee dagen. Zo voorkomt u schimmel, scheuren en andere problemen. Zorg dat u, naast het materiaal van het zwembad, ook doppen, ringen, aansluitingen en accessoires goed afdroogt. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een keukendoek gebruiken.

  • Schuif de buizen van uw opzetbad uit elkaar en laat deze afzonderlijk opdrogen. Daarna kunt u de rest van het bad opvouwen.

  • Vervang eventueel het filtermedium; dit moet in het geval van een zandfilter ongeveer eens in de vijf jaar gedaan worden.

  • Vouw uw zwembad altijd losjes op, van buiten naar binnen. Maak hierbij geen scherpe vouwen en plak de buitenste punten af met duct tape om scheuren zo veel mogelijk te voorkomen.

  • Berg het bad op een plek op die niet te koud is. Zorg dat het hier qua temperatuur nooit onder de 5 graden zakt en dat er ook geen hoge vochtigheidsgraad is.

Met al onze tips heeft u genoeg informatie voor het correct leeg laten lopen, opruimen en opbergen van uw opzetbad of opblaasbare zwembad. Heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.