123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Dweilen

Producten voor het dweilen kopen?

Op deze pagina vindt u alle producten die u nodig heeft voor het dweilen van uw vloer. Wij verkopen onder andere vloerwissers en vloermoppen die gemaakt zijn van verschillende materialen, zodat u hiermee alle ondergronden kunt schoonmaken.

1 - 0 van 0

Bestel producten voor het dweilen online

Bestel een groot aantal dweilen, vloertrekkers en andere producten voor het reinigen van uw vloer. Deze producten, van bijvoorbeeld Leifheit, Vileda of ons voordelige 123schoon-huismerk, kenmerken zich door hun hoge kwaliteit. Doordat ze razendsnel bezorgd worden kunt u hiermee snel voor een verbluffend resultaat gaan.

Welke dweil heeft u nodig?

Om te zorgen dat u nooit het verkeerde product bestelt zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe dweil of vloerwisser:

Toepassing van de dweil

De toepassing is een van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden. Gaat u de dweil bijvoorbeeld gebruiken voor natte of voor droge reiniging? En voor wat voor vloer heeft u de dweil nodig? Dit zijn onze opties:

  • Vloermop: Met een vloermop, die u aan een steel kunt vastklikken, kunt u grote oppervlakken schoonmaken. Het gaat hierbij om natte reiniging. Vloermoppen zijn wendbaar en nemen veel vuil op in slechts één beweging. Zo reinigt u hiermee grote vloeren en trappen, maar maakt u hiermee ook juist de lastig bereikbare plekken schoon, zoals de hoeken van een kamer.
  • Vloerwisser: Vloerwissers zijn vooral bedoeld voor het weghalen van vlekken en stof van harde of gladde vloeren, bijvoorbeeld van laminaat, parket, pvc of tegels. Meestal worden ze gebruikt voor droge reiniging, maar soms ook voor natte reiniging. Op een vloerwisser kunt u verschillende overtrekken bevestigen om deze helemaal geschikt te maken voor de toepassing.
  • Vloertrekker: Het weghalen van water kunt u doen met een vloertrekker. Zo verwijdert u hiermee resterend vocht, bijvoorbeeld na het douchen of na een regenbui. De vloertrekkers van Leifheit en ons 123schoon-huismerk kunnen onder meer gebruikt worden op het terras, in de keuken of de badkamer of op de trap.

Het materiaal van de dweil

Vloermoppen en vloerwissers zijn gemaakt van verschillende materialen. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor andere toepassingen:

  • Microvezel: Microvezeldweilen hebben een fijne structuur en zijn te gebruiken op uw gladde vloeren, zoals steen, parket of laminaat. In de microscopisch kleine tussenruimtes tussen de vezels worden stofdeeltjes, vet en ander vuil opgevangen en vastgehouden, zodat de vloer razendsnel schoon wordt. Deze dweilen kunnen vaak wel vier keer hun eigen gewicht in vocht opnemen.
  • Katoen: Katoen kenmerkt zich door zijn zeer absorberende karakter, zodat zowel vuil als water langdurig vastgehouden wordt. Het katoen in moppen en wissers wordt vaak gecombineerd met supravezels. Deze vezels zorgen er eerst voor dat het vuil poriëndiep wordt losgemaakt van het oppervlak, waarna het met behulp van de katoenen onderdelen eenvoudig verwijderd kan worden. Gebruik dit materiaal onder meer op stenen- en tegelvloeren.
  • Polyester: Polyestervezels laden door de wrijving elektrostatisch op tijdens het dweilen, waardoor ze stof, vuil en dierenharen als een magneet aantrekken. Dweilen van dit materiaal kunt u gebruiken voor gladde vloeren, parket en laminaat.
  • Viscose: Ook dit materiaal is door het soepele karakter geschikt voor gladde vloeren. De dweilen kenmerken zich verder door hun hoge absorptievermogen en lange levensduur, en zijn bovendien makkelijk en snel uit te wringen.

Dweilsets of losse producten

Bij ons kunt u direct een complete dweilset bestellen, maar als u al uw eigen producten in huis heeft kunt u op deze pagina ook terecht voor losse stelen met verschillende vloermoppen of vloerwissers. Doordat u de dweilen of doeken vaak eenvoudig kunt verwisselen kunt u de stelen multifunctioneel gebruiken voor diverse ondergronden.

In onze dweilsets vindt u het hele pakket: een steel met vloerwisser of vloermop en meestal ook nog een pedaalemmer met pers. Met bijvoorbeeld een Leifheit dweil kunt u dus dweilen zonder te bukken en hoeft u uw handen niet vuil te maken. Ook een Vileda dweil is zeer geschikt voor het op een comfortabele wijze schoonmaken van uw vloeren. 

Schoonmaakmiddelen voor vloeren bestellen?

Naast dweilen bestelt u bij ons nog veel meer producten die nodig kunnen zijn bij het reinigen van uw vloer. Voor alle soorten vloeren zijn er gespecialiseerde schoonmaakmiddelen te koop. Bestel voor kunststof, laminaat, natuursteen, tapijt, tegels of andere ondergronden een geschikt middel en zorg in combinatie met een goede dweil(set) voor een verbluffend resultaat.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een mop en een dweil?

Moppen en dweilen verschillende in de constructie en de toepassing. Een mop bestaat uit een stuk met daaraan gebundelde touwen of koorden die vrij van elkaar bewegen. Een dweil bestaat uit een stok met daaraan een wisser, al dan niet met een doek eromheen. Moppen worden gebruikt voor het volledig nat reinigen van oppervlakken, dweilen voor het bevochtigd of droog reinigen.

Hoe vaak moet ik de vloer dweilen?

De regelmaat waarmee u het beste kunt dweilen hangt af van hoe vaak men binnenloopt en hoe vaak een ruimte gebruikt wordt. Minimaal één keer per week wordt ten zeerste aangeraden, maar als u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebben die dagelijks veel vuil vanuit buiten naar binnen lopen kan het lonen om elke dag even de dweil door het huis heen te halen.

Kan ik beter dweilen met koud of warm water?

Voor de meeste soorten vuil waarbij men dweilt, zoals het stofvrij maken van een ruimte, volstaat het dweilen met koud water. Dit zorgt er ook voor dat het water minder snel verdampt, waardoor zeepresten (en strepen) minder snel worden achtergelaten. Voor hardnekkige vervuilingen kan het wel lonen om warm te dweilen, maar dit kan uiteraard ook lokaal met een sponsje of schrobber worden gedaan.
 

Weet u niet precies welke dweilen u het beste kunt aanschaffen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u advies kunnen geven.