123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Teek verwijderen

Producten om teken mee te verwijderen kopen?

Bestel hier producten om teken mee te verwijderen. Of u nu liever een tekenpincet gebruikt of een teekweg, zodat u de teek niet hoeft aan te raken, hier vindt u het. Vandaag besteld? Dan ontvangt u het artikel morgen al in huis.


Voordelig artikelen om teken mee te verwijderen bestellen

Op deze pagina vindt u diverse producten met verschillende methodes om teken te verwijderen van uw huid. U kunt hieronder meer lezen over teken en tekenbeten of bestel hierboven direct alles wat u nodig heeft.

Het herkennen van teken en tekenbeten

Teken zijn erg klein, tussen de 1 en 3 millimeter. Als een teek u heeft gebeten, lijkt het vaak dan ook gewoon op een klein zwart puntje op uw huid. Nadat de teken wat van uw bloed opzuigen zullen zij groeien. De teken ogen dan meer als een grijs of bruin bolletje ter grootte van een erwt.

 

In de tussentijd is het mogelijk dat de teek al van de huid is afgevallen en u alleen nog last heeft van de beet. Deze beet is vaak moeilijk te onderscheiden van een muggenbeet. Er ontstaat namelijk een klein rood plekje, oftewel huidirritatie. Teken kunnen door te bijten de ziekte van Lyme overdragen. Dit is natuurlijk niet direct het geval. Indien de plek een rode vlek of ring wordt, neem dan wel direct contact op met de huisarts.

Waar komen teken vandaan?

Teken komen voor in het hele land en zijn het hele jaar actief, zolang de temperatuur boven de 7 graden is. De beestjes zijn voornamelijk te vinden in bossen, duinen, weilanden, parken, tuinen en heidegebieden. De voornaamste schuilplek van teken is hoog gras, dode bladeren, planten en struiken. Teken vallen, zoals sommige mensen denken, niet uit bomen of planten en kunnen ook niet springen. De beestjes kruipen gewoon op uw huid als u in de buurt bent.

Controleren op tekenbeten

Teken nestelen zich het liefst op warme plekken, zoals bij de liezen, armen, achter oren of in knieholtes. Het is dus verstandig om deze locaties te controleren als u buiten bent geweest. Hiervoor kunt u een spiegel of vergrootglas gebruiken. Indien u een teek vindt, verwijder deze dan direct. Het is ook verstandig om uw kleding te controleren. Vindt u hier een teek? Was de kleding voor minimaal 30 minuten op 60 graden en stop deze na het wassen in de droger. Op deze manier gaan de teken dood. Alles wat u voor het wassen nodig heeft, vindt u op onze wasmiddelen pagina.

De producten voor het verwijderen van teken in ons assortiment

In ons assortiment vindt u diverse artikelen om teken mee te verwijderen.

  • Tekenpincet: dit is een pincet dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van teken. Deze heeft twee kanten. Eén voor kleine en één voor grote (volgezogen) teken. De teek kunt u vervolgens van de huid af draaien.
  • Tekenkaart met loep: hiermee verwijdert u op een pijnloze wijze kleine en grote teken. De kaart heeft twee kanten, één voor kleine en één voor grote (volgezogen) teken. Met de geïntegreerde loep inspecteert u eenvoudig de huid. Met de kaart kunt u gemakkelijk de teek verschuiven. De kaart heeft het formaat van een pinpas, zo neemt u deze overal eenvoudig mee naar toe.
  • Teekweg: met teekweg dood u de teek zonder deze aan te raken. U hoeft alleen het spuitbusje op 1 centimeter afstand van de teek te gebruiken en het beestje zal vervolgens bevriezen en dood gaan. De teek zal daarna vanzelf van de huid vallen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik een teek verwijderen zonder pincet?

Ja, het is mogelijk om een teek te verwijderen zonder pincet. U kunt namelijk ook gebruik maken van een tekenkaart met loep of teekweg. Met een tekenkaart schuift u de teek van uw huid. Met teekweg bevriest u de teek, deze zal dan dood gaan en van uw huid af vallen. Deze artikelen vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Wat moet ik doen na het verwijderen van een teek?

Na het verwijderen van een teek wordt aangeraden om het wondje te ontsmetten met 70% alcohol. Houd daarna het wondje goed in de gaten en raadpleeg de huisarts als er kringen rondom het wondje gaan vormen.

Hoe groot is de kans dat een teek mij besmet met de ziekte van Lyme?

Volgens het RIVM is de kans dat een teek u na het bijten heeft besmet met de ziekte van Lyme ongeveer 2%. De meeste mensen worden dus niet ziek nadat zij gebeten zijn door een teek.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over ons assortiment of over het verwijderen van teken? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.