123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Flosdraad

Flosdraad kopen?

Reinig uw gebit met flosdraad om voor een schoner en frisser resultaat te gaan. Op deze pagina vindt u ons ruime assortiment van Oral-B, Jordan en Asda. Filter op merk, type of lengte om snel het juiste product te bestellen. Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis.


1 - 9 van 9

Koop hier voordelig flosdraad

Een goede gezondheid van de mond is belangrijk, niet alleen voor uzelf, maar ook voor een ander is het prettig wanneer uw tandvlees in een gezonde staat is. Dit bereikt u door regelmatig uw tanden te flossen met een goed flosdraad. Hiermee voorkomt u een slechte adem, gaatjes en ontstoken tandvlees. Lees hieronder meer over flosdraad of bestel hierboven direct het gewenste product.

Flosdraad: ons assortiment

In ons assortiment vindt u diverse soorten flosdraad, hieronder kunt u meer lezen over de verschillende flosdraden:

  • Gewaxt flosdraad: dit flosdraad is sterk en bevat essentiële oliën en enzymen die helpen tandplak nog eenvoudiger te verwijderen.
  • Flosdraad met polymeercoating: flosdraad met deze coating is zeer sterk en scheurt veel minder snel dan ander flosdraad. Dit maakt het gemakkelijk om tandplak en bacteriën te verwijderen.
  • Flossers: deze flossers maken het flossen extra makkelijk. Doordat het flosdraad in een houdertje zit hoeft u zelf de draad niet op spanning te houden.
  • Fluoride flosdraad: dit flosdraad verwijdert net als ander draad tandplak en bacteriën, maar dankzij de toevoeging van fluoride wordt het tandglazuur versterkt.
  • Flosdraad met smaak: verwijder bacteriën en tandplak eenvoudig en ervaar een frisse muntsmaak na en tijdens het flossen.

Tanden flossen op de juiste manier

Flossen dient op een correcte manier uitgevoerd te worden om ervoor te zorgen dat al het plak tussen de tanden wordt verwijderd en om te voorkomen dat u het tandvlees beschadigd. Daarom is het belangrijk om te flossen volgens de volgende stappen:
 

  1. Was uw handen: u gaat uw vingers gebruiken tijdens het flossen, op uw vingers zitten veel bacteriën en die kunt u beter niet in uw mond krijgen. Was daarom voor het flossen altijd uw handen.
  2. De hoeveelheid flosdraad: gebruik en stuk flosdraad van ongeveer 45 cm, dit is voldoende flosdraad om het hele gebit me te flossen. Voor iedere tand en tussenruimte gebruikt u ongeveer 3 à 5 cm flosdraad.
  3. Wikkel de uiteinden van het flosdraad om uw vinger: door de uiteinden om uw vingers te wikkelen heeft u meer controle tijdens het flossen. Daarnaast heeft u tijdens het flossen geen last van losse uiteinden.
  4. Gebruik telkens een nieuw stuk flosdraad: wanneer u van de ene tussenruimte naar de volgende ruimte gaat, wikkelt u het draad af zodat u voor iedere tand een nieuw stuk flosdraad gebruikt. Hiermee verkleint u de verspreiding van bacteriën en vuiligheid in de mond.
  5. Zigzag: maakt tijdens het flossen zigzaggende bewegingen tussen de tanden. Werk flossend rondom de tand waarbij u het flosdraad in een c-vorm rondom de tand beweegt. Probeer te voorkomen dat de floss breekt en ga voorzichtig en rustig te werk.
  6. Op en neer: beweeg het flosdraad op en neer tussen de tanden. Op deze manier verwijdert u plak op moeilijk bereikbare plekken. Neemt tijdens deze bewegingen ook de tandvleesrand en de achterkant van de tanden mee.

Het maakt niet uit in welke volgorde u uw tanden flost. Het enige was belangrijk is dat alle tanden, kiezen en tussenruimtes goed worden gepoetst zodat er geen plak achterblijft. Tanden flossen is slechts een aanvulling op uw andere mondverzorging en is hier geen vervanging voor.

De essentie van tanden flossen

Door regelmatig uw tanden goed te flossen voorkomt u vervelende ongemakken zoals ontstoken tandvlees, gaatjes en een slechte adem. Gedurende de dag stapelt er plak en etensresten op rondom de tanden en kiezen. Wanneer dit niet goed of niet regelmatig verwijderd wordt kan tandplak veranderen in tandsteen. Daarnaast kunnen de bacteriën in uw mond en het tandplak zorgen voor tandvleesontstekingen. De eerste tekenen van ongezond tandvlees zijn bloedend tandvlees, ijzersmaak in de mond en een slechte adem. Ook kan het voorkomen dat uw flosdraad stinkt na het flossen. Dit komt door opgehoopte en broeiende bacteriën die zich tussen de tanden bevinden. Het is dan belangrijk om regelmatig te flossen. Flossen kan ook onprettig en soms zelfs pijnlijk zijn. U hoeft hier niet van te schrikken, wanneer u dit ervaart is het belangrijk om juist te blijven flossen. Pijn of ongemak is een teken van een bestaande of een beginnende ontsteking.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Is flossen goed voor mijn tanden?

Flossen voorkomt niet alleen gaatjes en tandsteen, maar verkleint ook de kans op een tandvleesontsteking. Door regelmatig uw tanden te flossen verwijdert u tandplak en voorkomt u dat dit verandert in tandsteen. Daarnaast voorkomt u dat schadelijke bacteriën zich ophopen in de mond.

Moet ik mijn tanden eerst poetsen of flossen?

Flos altijd uw tanden voordat u uw tanden poetst. Tijdens het flossen komen er tandplakresten en bacteriën los dat opgehoopt zat tussen de tanden. Door de tanden te poetsen na het flossen verwijdert u alle tandplak en bacteriën plus de losgekomen resten van tijdens het flossen.

Hoe vaak moet ik flosdraad gebruiken?

Flos uw tanden minstens één keer per dag. Het beste moment om uw tanden te flossen is ’s avonds voor het tanden poetsen. Wanneer u ’s avonds uw tanden poetst, kunt u direct alle tandplak en bacteriën dat zich die dag heeft opgehoopt verwijderen.
 

Heeft u nog vragen over flosdraad of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.