123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Bladluis bestrijden

Bladluis bestrijdingsproducten kopen?

Bladluizen verzwakken planten en kunnen deze zelfs dood laten gaan. Daarom zijn bladluizen vaak niet gewild in de tuin. Elimineer bladluizen zonder uw planten te beschadigen met de bladluis bestrijdingsmiddelen in ons assortiment.


Bladluis bestrijdingsmiddelen voordelig kopen

Last van bladluizen in de tuin? Daar wilt u natuurlijk van af. Lees hieronder meer over bladluizen of bestel hierboven direct het artikel dat u nodig heeft.

Wat zijn bladluizen?

Bladluizen zijn kleine plantetende insecten, in totaal zijn er wel 5000 verschillende soorten. Deze beestjes zoeken het groeipunt van de plant op, omdat dit voor hun de beste plek is om plantensap te drinken. Bladluizen worden pas een probleem als deze in grote groepen zich op een plant bevinden. Hierdoor kunnen jonge planten of hagen afsterven. Bij oudere planten kan het zorgen voor vergroeiingen. Het drinken van het plantensap zorgt ervoor dat de plant verzwakt en wordt geïnfecteerd met plantenvirussen. Blasluis laat daarnaast ook honingdauw achter op de plant, wat weer dient als voeding voor bijvoorbeeld mieren en wespen. Als honingdauw te lang blijft liggen, kan zwarte schimmel ontstaan en dit zorgt voor donkere vlekken op bladeren.

De oorsprong van bladluizen

Bladluizen kunnen op planten terecht komen via tocht, andere planten, kleding en meer. Sommige bladluizen hebben in de zomer ook vleugels, waardoor ze zich nog makkelijker verplaatsen. Vrouwtjes bladluizen hebben geen mannetje nodig om zich voort te planten en daardoor gaat het voortplanten zeer snel en ontstaat er al snel een grote groep bladluizen. Bladluizen nestelen zich op basis van geur. De diertjes kunnen ruiken of een plant in slechtere conditie is en deze vervolgens gebruiken als voedingsbron, aangezien een plant in slechte conditie minder weerstand biedt.

Achterhalen of ik bladluis heb

Bladluizen kunnen veel verschillende kleuren hebben, zoals groen, wit, geel, rood, roze, grijs, bruin of zwart. U kunt de luizen ook herkennen aan het witte, kleverige schimmel die zij achterlaten, vaak op de onderkant van bladeren. Het schimmel, ook wel honingdauw genoemd, verandert uiteindelijk naar zwarte schimmel dat vlekken achterlaat op de bladeren van uw plant.

Wat te doen als u bladluis heeft

Als eerste stap wordt aangeraden om geïnfecteerde bladeren af te knippen en te verwijderen. Vervolgens kunt u de plant afspuiten met water om alle luizen te verwijderen. Indien u last heeft van een grotere plaag wordt er aangeraden om een luisvrij spray te gebruiken. Lees voor gebruik de gebruiksomschrijving achterop het product om zeker te weten dat u de bladluizen op de juiste manier bestrijd. Met de meeste sprays moet u de plant tot druipens toe bespuiten, ook aan de onderkant van de bladeren. Deze middelen bestaan uit natuurlijke werkzame stoffen, hierdoor kunt u het gedurende het hele jaar toepassen en beschadigen de middelen uw plant verder niet.

De natuurlijke vijand van de bladluis

Bladluizen hebben ook veel natuurlijke vijanden die u kunt inzetten voor het verwijderen of tegengaan van bladluizen. Zo eten lieveheersbeestjes, Chrysopa, zweefvliegen, oorwormen, sommige vogels en meer graag bladluizen. Sommige mensen laten om deze reden in de lente extra lieveheersbeestjes vrij in de tuin, om zo bladluis te voorkomen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik bladluis heb?

Bladluis kan een plaag worden en ervoor zorgen dat (sier)planten verzwakt raken en mogelijk gaan vergroeien. Bladluis kunt u het beste zelf weghalen met behulp van een bladluis bestrijdingsmiddel of u kunt een professional inhuren om deze te verwijderen. Op zoek naar middelen om bladluistegen te gaan? Deze bestelt u voordelig op123schoon.nl.

Wat is de oorzaak van bladluis?

Bladluizen komen op uw planten via tocht, andere planten en kunnen zelfs meereizen via kleding. Sommige varianten hebben in de zomer vleugels, waardoor ze zich makkelijk kunnen verplaatsen. Vrouwtjes hebben geen mannetjes nodig om zich voort te planten, waardoor een paar bladluizen al snel een plaag kunnen vormen.

Hoe weet ik of mijn planten bladluis heeft?

Volwassen bladluizen zijn met het blote oog te zien en hebben een groene, rode, gele, witte, roze, bruine of zwarte kleur. De luizen leggen een wit schimmel, ook wel honingdauw genoemd, dat wordt gegeten door onder andere mieren en wespen. Indien het niet wordt opgegeten, verandert het in zwarte schimmel dat vlekken achterlaat op uw plant.


Heeft u vragen over ons assortiment van bladluis bestrijders? Of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen.