123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Chloortabletten

Chloortabletten kopen?

Bestel op deze pagina onze chloortabletten, waarmee u uw zwembadwater kunt desinfecteren en gezond en hygiënisch kunt maken. U vindt in ons ruime assortiment chloortabletten van 2,7, 20 of 200 gram per stuk, zodat u voor ieder zwembad een geschikte variant kunt vinden.


Bestel goedkoop chloortabletten voor zwembaden online

Wanneer u een (opzet)zwembad in de tuin heeft is het belangrijk dat de kwaliteit van het water optimaal blijft. Chloor speelt hierin een belangrijke rol. Hieronder vertellen wij meer over chloortabletten en hoe u deze kunt gebruiken. Bovenaan deze pagina kunt u direct het product bestellen dat u nodig heeft.

Wat zijn chloortabletten?

Chloortabletten bestaan uit chemische bestanddelen zoals tautomere isocyaanzuur (cyaanzuur). Dit bind- en stabiliseermiddel zorgt ervoor dat het chloor geen invloed uitoefent op de pH-waarde van het water. Op deze manier blijft het zwembadwater langer hygiënisch. Ook zorgt het ervoor dat het proces van chloorafbraak door UV-straling langzamer verloopt.

De tabletten lossen op in (zwembad)water en hebben vooral een desinfecterende werking. Door het chloorgehalte in het water op peil te houden voorkomt u bijvoorbeeld de groei van algen of groen zwemwater.

Chloorgehalte in zwemwater verhogen

Heeft u uw zwemwater getest en is de waarde te laag? Dan is het belangrijk om het chloorgehalte snel te corrigeren. Door de te lage hoeveelheid aanwezige chloor kunnen schimmels en bacteriën gaan groeien. Dit is geen gezond water om in te zwemmen of per ongeluk te drinken.

Zorg ervoor dat de vrije chloorwaarde altijd tussen de 2 en 3 p.p.m. ligt. Gebruik onze chloortabletten en eventueel een chloordrijver om de tabletten toe te voegen aan het zwemwater. Is de waarde gedaald naar onder de 1 p.p.m? Pas dan een chloorshockbehandeling toe. Meer daarover kunt u lezen in onze blog over het toepassen van een chloorshockbehandeling.

Chloorgehalte in zwemwater verlagen

Bij teveel chloor in het zwemwater kan het water er troebel uit gaan zien. Het beste is om dan even geen gebruik te maken van het zwembad. Als het water kan worden blootgesteld aan de zon of een UV-lamp zal de waarde na ongeveer 24 uur alweer zijn gedaald en in de buurt komen van de juiste waarde.

Bij zwemmen in water waar het chloorgehalte te hoog is, kan dit leiden tot klachten als huidirritatie, rode ogen, benauwdheidsproblemen of hoesten.

Hoelang blijven chloortabletten goed?

Bewaar chloortabletten altijd in de originele verpakking en sluit deze na gebruik goed af. Wij raden aan chloortabletten die ouder zijn dan één jaar niet meer te gebruiken. Vervang deze voor nieuwe chloortabletten.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waarom moet er chloor in zwembadwater?

Chloor heeft een desinfecterende werking op het water in uw zwembad en is essentieel voor gezond zwemwater. Door chloor toe te voegen krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Ook de groei van algen en groen water worden voorkomen. Bij 123schoon koopt u voordelig chloortabletten van Pool Power of Summer Fun.

Hoe kan ik chloor testen?

De waarde van het chloorgehalte in zwemwater is eenvoudig te meten. Gebruik een digitale meter of teststrips en meet zo de chloorwaarde, PH-waarde en de totale alkaliniteit. Alle drie zijn ze essentieel voor schoon en gezond zwemwater. Bestel deze testmiddelen voordelig bij 123schoon.nl.

Zijn chloortabletten gevaarlijk?

De bestanddelen van een chloortablet zijn chemisch. Raak de tabletten daarom niet aan met uw blote hand maar gebruik handschoenen. Een te hoge concentratie chloor in zwemwater kan zorgen voor een geïrriteerde huid, rode ogen, ademhalingsproblemen of hoesten.


Hierboven heeft u meer kunnen lezen over chloortabletten voor een zwembad. Heeft u hier nog vragen over of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.