123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Test- en meetmiddelen

Test- en meetmiddelen voor zwembadwater kopen?

Op deze pagina vindt u alle test- en meetmiddelen waarmee u de waardes van uw zwembadwater kunt controleren. Meet hiermee onder meer de chloorwaardes, pH-waarde en totale alkaliniteit. Op deze manier kunt u zorgen dat het zwembadwater altijd gezond en hygiënisch blijft.


Bestel voordelig test- en meetmiddelen voor zwembadwater

Met het warme weer maken mensen massaal gebruik van hun zwembad in de achtertuin. Het is belangrijk dat wanneer u gebruik maakt van uw zwembad, het zwembadwater schoon, gezond en hygiënisch is. Dit doet u door middel van de test- en meetmiddelen die u in ons assortiment vindt.

Zwembadwater meten

Er zijn een aantal dingen die u kunt meten met de test- en meetmiddelen uit ons assortiment, namelijk de chloorwaardes, pH-waarde, totale alkaliniteit en de zoutwaarde. Het is belangrijk dat deze waardes regelmatig worden gecontroleerd, zodat uw zwembadwater schoon en hygiënisch blijft. Een te hoge pH-waarde kan bijvoorbeeld zorgen voor irritatie van de huid en rode ogen. Hieronder lichten we graag ons assortiment toe, zodat u weet wat u nodig heeft.

Teststrips

Met de teststrips kunt u eenvoudig uw zwembadwater controleren. U hoeft alleen de strips onder water te dompelen en vervolgens kunt u de kleuren vergelijken. De strip meet drie waardes: chloor, pH-waarde en alkaliniteit. In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing kunt u opzoeken wat de kleuren betekenen en of dus de drie gemeten waardes goed zijn.

 

Daarnaast verkopen wij ook teststrips specifiek voor zoutwaarden. Aan de hand van de teststrips kunt u zien hoeveel zout er nog in het zwembadwater zit en of dit dus voldoende is. U hoeft de strip voor maar 2 seconden onder water te houden en binnen 20 seconden ziet u het resultaat. De optimale zoutwaarde is tussen de 3% en 5%. Voor meer informatie over de juiste waardes van uw zwembad kunt u ons helpcentrum raadplegen.

 

Bovendien vindt u in ons assortiment teststrips ook teststrips 5 in 1. Hiermee wordt bedoeld dat ze niet 3 maar 5 waardes kunnen testen, namelijk vrij chloor, totaal chloor, pH-waarde, alkaliniteit en cyanuurzuur. Raadpleeg de handleiding om te kijken wat de kleuren betekenen.

Zwembad meters

U vindt verder bij ons een aantal zwembadmeters. Wij verkopen bijvoorbeeld een zoutmeter, waarmee u het zoutgehalte in uw zwembad kunt controleren. Dit is vooral belangrijk bij zwembaden met een zoutelektrolyse-systeem. Op het display van de meter kunt u het zoutgehalte aflezen.

 

Ook hebben wij in ons assortiment een digitale pH-meter, waarmee u eenvoudig de pH-waarde van uw zwembad- of spawater kunt controleren.

 

Tot slot vindt u ook nog een digitale zwembadtester die de volgende waardes kan controleren: vrij chloor, totaal chloor, alkaliniteit en cyanuurzuur.

 

Wij verkopen verder ook nog vervangingstabletten. Met de vervangingstabletten in ons assortiment kunt u eenvoudig en regelmatig de waardes van uw zwembadwater meten. U kunt met deze tabletten bijvoorbeeld de chloor en de pH-waarde testen. Deze tabletten moeten in een speciaal bakje die bij de Pool Improve testset zit. U kunt de tabletten niet los in het zwembadwater gooien. Ook kunt u de tabletten in een handfotometer van Pool Improve plaatsen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik een zwembadwater teststrip onder water houden?

Dit hoeft u maar een paar seconden te doen. Vervolgens dient u even te wachten en ziet u een kleur verschijnen. Wat de kleur betekent ziet u staan in de meegeleverde handleiding.

Wat is de belangrijkste waarde die ik moet meten in mijn zwembad?

De belangrijkste waarde is de pH-waarde, oftewel de zuurtegraad van uw zwembad. De waarde moet tussen de 7 en 7,6 zijn. De ideale waarde is 7,2. Het is belangrijk dat deze waarde niet te hoog is, want dat kan voor geïrriteerde huid en rode ogen zorgen.

Hoe weet ik of het zwembadwater goed is?

Dit kunt u testen aan de hand van onder andere teststrips of digitale zwembadmeters. Bij een goede pH-waarde is het water het fijnst om in te zwemmen en werkt het chloor ook het best. De alkaliniteit zorgt dat deze twee waarden in balans blijven.
 

Heeft u nog vragen over het testen en meten van uw zwembadwater of over ons assortiment test- en meetmiddelen? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.