123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Zwembadverwarming

Zwembadverwarming kopen?

Geniet ook in de winter van uw zwembad met behulp van goede zwembadverwarming. Wij verkopen een verwarmingselement op zonenergie, waarbij de warmte van het zonlicht wordt gebruikt voor het verwarmen van het water. Hierdoor is dit extra milieuvriendelijk.


Bestel voordelig zwembadverwarming online

Bij ons vindt u zwembadverwarming zodat u het zwembadseizoen nog iets kunt verlengen. In ons assortiment vindt u een verwarmingselement dat werkt op zonne-energie van het merk Blue Bay. Het verwarmingselement kan simpelweg aangesloten worden op de filterpomp van het zwembad. We leggen u hieronder uit hoe u deze kunt gebruiken.

Voor welke zwembaden is zwembadverwarming geschikt

Over het algemeen zijn zwembadverwarmingen geschikt voor grote of kleine zwembaden voor zowel binnen en buiten. Het verwarmingselement in ons assortiment is geschikt voor zowel opzet- als inbouwzwembaden. Een enkele solarbol kan een zwembad van maximaal 4500 liter verwarmen.

Waarom zwembad verwarmen

Als u zichzelf afvraagt waarom u uw zwembad zou moeten verwarmen, is omdat hierdoor zwemmen een stuk aangenamer wordt. U kunt daarnaast ook langer gebruik maken van het zwembad, als het water op een comfortabele temperatuur blijft.

 

Zwembadverwarming op zonne-energie is daarnaast helemaal gratis. U hoeft als investering alleen de solar bol te kopen. Daarna doet de zon al het werk voor u en hoeft u zich geen zorgen te maken om eventuele energiekosten.

 

Hoeveel graden het water uiteindelijk opwarmt is uiteraard afhankelijk van de weeromstandigheden op dat moment. Indien het erg warm is en de zon volop schijnt en uw zwembad en solarbol in de zon staan, kan het water tot wel 4 of 5 graden verwarmd worden .

Installatie zwembadverwarming

Het is belangrijk dat u, voor uw veiligheid, de filterpomp van het zwembad uitgeschakeld heeft staan wanneer de solarbol wordt aangesloten.

 

U sluit het verwarmingselement aan tussen uw filterpomp en het zwembad. Hierdoor wordt het zwemwater door de zwembadverwarming gepompt. De solarbol en de spiraalvormige slang die er doorheen loopt worden warm door de zon. De warmte die vervolgens is opgeslagen in het verwarmingselement warmt het zwembadwater op. Hierdoor wordt het water maximaal opgewarmd voor het terug het bad in stroomt. Raadpleeg altijd wel de officiële handleiding, zodat u zeker weet dat u niks overslaat.

Voordelen zwembadverwarming op zonne-energie

Doordat het verwarmingselement op zonne-energie werkt, is het een milieuvriendelijke manier om water op te warmen. Daarom is zwembadverwarming op zonne-energie een milieubewuste keuze.

 

Daarnaast gebruikt u een verwarmingselement dat op zonenergie werkt, waardoor u gratis energie krijgt en dus kosten bespaard.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste manier om je zwembad te verwarmen?

De goedkoopste manier is om gebruik te maken van zonne-energie. Dit is natuurlijk gratis energie die eenvoudig op te wekken is, vooral op zonnige dagen.

Kan ik een opzetzwembad verwarmen?

Ja dit is mogelijk. Dit kunt u doen door middel van een warmtepomp of elektrische verwarming, maar ook met de solar bol zwembadverwarming in ons assortiment. Deze solar bol kunt u aansluiten op de filterpomp, zodat het zwemwater door de solar verwarming heen pompt en er verwarmd water terug het zwembad in komt.

Vanaf wanneer moet ik mijn zwembad verwarmen?

Vanaf rond maart/april. Een zwembadverwarming werkt namelijk het best vanaf 15 graden Celsius. Het wordt aangeraden om uw zwembad dagelijks even te verwarmen, zodat u de juiste temperatuur behoudt. Daarnaast is het handig om uw zwembad goed en op tijd af te dekken, zodat het water zo lang mogelijk warm blijft.
 

Heeft u nog vragen over het verwarmen van uw zwembad of over ons assortiment zwembadverwarming? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.