123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Winterproducten auto

Winterproducten voor de auto kopen?

Op deze pagina bestelt u alle producten die u in de winter nodig heeft voor uw auto. Hiermee gaat u veilig de weg op en kunt u uw auto ook tijdens periodes van lage temperaturen goed onderhouden. Selecteer het juiste product om ons complete assortiment te vinden.

1 - 0 van 0

Winterproducten voor de auto kopen

De koudste maanden van het jaar staan weer voor de deur. In deze koude periode zijn winterproducten voor de auto onmisbaar. Het sneeuwt, vriest en is donker buiten en daarom is het extra belangrijk om veilig de weg op te gaan. Voor het ijs- en sneeuwvrij maken van uw auto bieden wij een ruim assortiment met diverse winterproducten voor de auto. Lees hieronder meer of bestel hierboven direct het gewenste product.
 

Vooruit auto

Auto ijs- en sneeuwvrij maken

U wilt ’s ochtends weg met de auto, maar wanneer u buitenkomt ziet u dat de autoruiten bevroren zijn of uw auto is bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het is dan belangrijk om de auto geheel sneeuw- en ijsvrij te maken. Om dat snel voor elkaar te krijgen geven wij u een paar tips in combinatie met de producten die wij verkopen:

 • Maak gebruik van een anti-ijsdeken, ook wel bekend als voorruitfolie. Leg de folie ’s avonds op de voorruit, wanneer u de deken de volgende dag weer verwijderd zal de autoruit ijsvrij zijn. Dit scheelt u al snel 5 minuten krabben en koude vingers. Klop de anti-ijsdeken goed af voordat u hem opbergt in de auto. Sneeuw of ijs dat nog op de deken verdampt in een warme auto en kan zorgen voor condensvorming. De deken kan ook zomers gebruikt worden om de hitte van de zon buiten de auto te houden.
 • Maak gebruik van ruitenontdooier. Spray direct op de bevroren ruiten en zie hoe het ijs direct verdwijnt.
 • Gebruik een ijskrabber voor overtollig ijs of om de gehele autoruit te krabben. Plaats de ijskrabber schuin op de ruit voor het beste resultaat.
 • Gebruik in de winter altijd ruitenwisservloeistof met antivries. De standaard ruitenwisservloeistof is niet bestand tegen winterse temperaturen en bevriest zodra de buitentemperatuur daalt. Daarnaast kan het reservoir, de leidingen en de sproeikoppen bevriezen waardoor deze uiteindelijk kapot kunnen gaan.
 • Smeer de rubberen randen van ruiten en portieren in met vaseline of gebruik een beetje talkpoeder. Dit voorkomt dat u de deur niet open krijgt, omdat deze zijn vastgevroren.
 • Zet ruitenwissers ’s nachts omhoog. Dit voorkomt dat het rubber aan de vooruit vastvriest.
 • Stap zelf zo ijs- en sneeuwvrij mogelijk in de auto, zo voorkomt u dat de autoruiten vanbinnen beslaan.

Wat u zeker niet moet doen bij vrieskou

Op social media worden vaak ‘handige tips’ gegeven voor het extra snel ontdooien van autoruiten. Deze adviezen kunnen gevaarlijk zijn en de auto mogelijk zelfs beschadigen. Volg deze tips daarom ook niet op:

 • Warm water over de ruiten gieten. Door het plotselinge drastische temperatuurverschil kunnen de ruiten barsten. Dit is niet alleen zonde, maar u mag vervolgens ook de weg niet meer op. Voor het rijden met gebarsten autoruiten staan flinke boetes. Bovendien is het effect van korte duur, warm water bevriest namelijk weer direct.
 • De voorruit bedekken met krantenpapier. Het papier plakt vast aan de ruit en bevriest alsnog. Het krantenpapier is vervolgens zeer moeilijk van de ruit te krijgen. Gebruik in plaats daarvan een voorruitfolie en anders een stuk karton, deze vriezen namelijk niet vast aan de ruit.
 • De aardappel. Op social media wordt beweerd dat het insmeren van de voorruit met een doorgesneden aardappel voorkomt dat de ruit bevriest. Dit is echter niet waar. Bovendien zorgt het zetmeel in de aardappel voor een vettige laag op de ruit en dit verminderd uw zicht. Gebruik ook geen vaseline, dit geeft exact hetzelfde effect.
 • De motor alvast laten draaien. Een auto komt pas echt op temperatuur na ongeveer 4 kilometer rijden. Het alvast aanzetten van de motor heeft dus geen zin en zorgt er alleen maar voor dat de motor sneller slijt.

Wat te doen bij bevroren sloten en deurhendels?

Niet alleen de ruiten van uw auto bevriezen in de winter. Ook het slot van uw auto of fiets en de deurhendels kunnen bevriezen. Ga de sloten en de hendels niet forceren door er hard aan te trekken of om alsnog de sleutel erin te duwen. Dit kost niet alleen extra moeite, maar kan er ook voor zorgen dat hendels en sloten kapotgaan. Een flesje slotspray biedt in zo’n situatie uitkomst. Spray een klein beetje in het slot of op het scharnier van de deurhendel. Laat het middel even kort intrekken.
 

Tip: laat de slotspray niet in de auto liggen. U heeft er tenslotte niks aan wanneer de spray in de auto ligt en u er niet bij kunt omdat de auto dichtgevroren is.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke winterproducten heb ik sowieso nodig voor de auto?

De belangrijkste winterproducten voor de auto zijn een ijskrabber en ruitenwisservloeistof dat geschikt is voor de winter. Met deze producten kunt u de autoruiten ijsvrij maken en reinigen en voorkomt u boetes. Deze noodzakelijke producten vindt voordelig in ons assortiment.

Hoe maak ik mijn auto winterklaar?

Tijdens de winter is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u en uw auto geen hinder ondervinden van de ijzige temperaturen. Het is daarom belangrijk om uw auto op tijd te controleren en zo nodig onderdelen te laten vernieuwen. Alles over het winterklaar maken van uw auto leest u in onze blog.

Waar koop ik winterproducten voor de auto?

Bij 123schoon.nl vindt u een ruim assortiment met winterproducten voor de auto. Wij bieden anticondens, ruitenwisservloeistof, ruitontdooier en meer van bekende A-merken en ons 123-schoon huismerk.
 

Heeft u nog vragen over winterproducten voor de auto of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.