123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Ruitenwisservloeistof

Winter ruitenwisservloeistof kopen?

Koop op deze pagina ruitenwisservloeistof voor winterse temperaturen. Wij bieden verschillende merken aan zoals Sonax, Kemetyl en ons eigen huismerk. Daarnaast verkopen wij verschillende soorten, zoals concentraat en kant-en-klare vloeistof voor temperaturen tot -55 °C. Bekijk het aanbod hieronder en bestel voor 23:59 uur om het product morgen al te ontvangen.


Voordelig winter ruitenwisservloeistof kopen

Vieze of vettige autoruiten komen ook in de winter voor. Om bevroren ruiten na het gebruik van ruitenwisservloeistof te voorkomen heeft u wisservloeistof nodig die geschikt is voor winterse temperaturen. Lees hieronder meer over ruitenwisservloeistof of bestel hierboven direct het gewenste product.

Wat is het verschil tussen zomer en winter ruitenwisservloeistof?

Veel mensen denken er niet over na, maar zodra de buitentemperaturen beginnen te dalen en mogelijk het vriespunt gaan aantikken is het belangrijk om te veranderen van ruitenwisservloeistof.

Ruitenwisservloeistof voor zomerse temperaturen en voor winterse temperaturen hebben in de basis hetzelfde doel, namelijk het ontvetten en reinigen van de autoruiten. Tijdens het autorijden belandt er een heleboel vuiligheid op uw voorruit waardoor het zicht belemmerd kan worden. In de zomer heeft u vooral te maken met insecten, stof en overig vuil op de voorruit. In de winter worden de insecten vervangen door pekel en neemt neerslag ook genoeg vuil mee om het zicht te belemmeren. Om die reden is het altijd belangrijk dat er voldoende ruitenwisservloeistof in de auto zit, zodat u op ieder moment de ruiten kunt reinigen.
 

Maar waarom zou ik dan twee verschillende soorten ruitenwisservloeistof moeten gebruiken? Dat is eenvoudig uit te leggen. Antivries ruitenwisservloeistof is geprepareerd voor winterse temperaturen die onder het vriespunt komen. Waar standaard sproeiervloeistof enkel de ruiten reinigt gaat antivries sproeiervloeistof nog een stapje verder. De winter sproeiervloeistof heeft als belangrijkste component ethanol alcohol, dit middel wordt ook wel antivries genoemd. Deze samenstelling voorkomt dat de vloeistof zelf, het reservoir en het sproeisysteem bevriezen. Daarnaast zorgt de samenstelling van antivries ruitenwisservloeistof ervoor dat vuiligheid en pekelresten verwijderd worden zonder dat er corrosie ontstaat of de auto beschadigd.

Winter ruitenwisservloeistof: ons assortiment

Naast zomer ruitenwisservloeistof verkopen wij ook winter ruitenwisservloeistof. Daarin zijn verschillende varianten te verkrijgen. Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment:

  • Concentraat: concentraat is een pure vloeistof en dient voor gebruik aangelengd te worden met water*. Raadpleeg voor het gebruik altijd de verpakking voor de juiste mengverhoudingen. Het antivries concentraat in ons assortiment is geschikt voor buitentemperaturen tot -55 °C. Het concentraat reinigt en beschermt en geeft een streeploos resultaat.
  • Gebruiksklaar: deze wisservloeistof hoeft niet verdund te worden en is gelijk klaar voor gebruik. De kant-en-klare ruitenwisservloeistof in ons assortiment is geschikt voor temperaturen tot en met -20 °C. De sproeiervloeistof reinig t de ruiten en zorgen voor een streeploos resultaat.

* De juiste mengverhoudingen voor het Sonax antivries concentraat in ons assortiment is als volgt:
- Vorstbescherming tot – 30 °C: aandeel antivries: 2 + aandeel water: 1
- Vorstbescherming tot – 20 °C: aandeel antivries: 1 + aandeel water: 1
- Vorstbescherming tot – 10 °C: aandeel antivries: 1 + aandeel water: 2

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Kan ik winter en zomer ruitenwisservloeistof mengen?

Dit is mogelijk. U hoeft bij het wisselen van ruitenwisservloeistof niet eerst het reservoir te legen. Hou er wel rekening mee dat er mogelijk wat specifieke zomer- of winterwerking verloren gaat van de vloeistof. Vooral bij vorst is het verstandig om hier rekening mee te houden.

Waar moet ik antivries ruitenwisservloeistof ingieten?

Alle soorten ruitenwisservloeistof gaan in hetzelfde reservoir, winter sproeiervloeistof is hierbij geen uitzondering. Open de motorkap en ga op zoek naar een reservoir met een dop met het icoon van een voorruit met een ruitenwisser. De kleur van deze dop is meestal blauw en in sommige gevallen geel. Raadpleeg desnoods de boekjes van de auto.

Is winter ruitenwisservloeistof verplicht?

Verplichten is een groot woord, maar verstandig is het wel. Doordat winter sproeiervloeistof antivries bevat, verlengt het de levensduur van uw sproei-installatie en voorkomt het vastvriezend ijs op de autoruiten. Ruitenwisservloeistof is wel verplicht, maar dit hoeft geen speciale antivriesvloeistof te zijn.
 

Heeft u nog vragen over winter ruitenwisservloeistof voor de auto of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.