123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Fiets

Fietsreiniging kopen?

Op deze pagina vindt u alle producten voor het reinigen van uw fiets. Selecteer hieronder het product dat u zoekt om uw fiets, ketting en tandwielen volledig schoon te maken.

1 - 0 van 0

Fiets schoonmaken

Zelf fiets reinigen
 

Of uw fiets u nu van A naar B brengt, ervoor zorgt dat u aan dat extra beetje beweging komt of u de gelegenheid geeft om heerlijk in de natuur te zijn, met een schone fiets rijdt u nét even wat lekkerder. Bij ons vindt u alle producten om uw fiets keurig mee schoon te maken.

Stap voor stap uw fiets schoonmaken

Als u uw fiets goed wilt schoonmaken, zijn er een aantal stappen die u het beste kunt doorlopen. U leest ze hieronder. In onze webshop vindt u vervolgens alle producten om dit mee te kunnen doen.

Stap 1: Fiets afspuiten

De eerste stap is simpel. U begint met het afspuiten van de fiets met water. Dit kunt u het beste doen met een tuinslang of plantenspuit en niet met een hogedrukreiniger. Deze is niet geschikt omdat u hiermee ook bijvoorbeeld het smeermiddel wegspuit. Het vochtig maken van de fiets kunt u daarnaast ook doen met een speciale doek.

Stap 2: Fiets inzepen

Tijdens deze stap spuit u uw fiets in met fietsreiniger. Deze zorgt ervoor dat vuil en aangekoekt vet oplossen en de fiets er direct een stuk schoner uitziet. Het is aan te raden om dit te doen met een spons, want als u een borstel gebruikt kunnen er krassen op het frame terechtkomen.

Stap 3: Ketting en tandwielen schoonmaken

Ook de ketting kunt u grondig reinigen met speciale kettingreinigers. Door de kettingen regelmatig te reinigen, blijven ze soepel werken. Ook de tandwielen kunt u schoonmaken met deze reinigers.

Stap 4: Fiets opnieuw afspuiten

Als de fiets helemaal schoon is gaat u hem nog een keer volledig afspuiten. Zo worden ook de laatste vuiligheden verwijderd. Houd hierbij rekening met hetzelfde punt als in stap 1, namelijk dat een hogedrukreiniger hiervoor niet geschikt is. Ook kunt u de waterstraal beter niet direct op de lagers richten, want dit kan zorgen voor schade.

Stap 5: Drogen

Nadat uw fiets helemaal afgespoten is, moet hij goed droog gemaakt worden. Dit doet u bij voorkeur met een schone doek die niet pluist. Daarna kunt u de fiets het beste nog even laten nadrogen in de warmte van de zon.

Stap 6: Draaiende onderdelen smeren

Tijdens stap 6 gaat u de draaiende onderdelen smeren. Daarom moet de fiets echt goed droog zijn als u hieraan begint. Als u dit namelijk doet op het moment dat er nog wat vocht op de fiets zit, kunnen er kleine vochtdeeltjes onder het vet terechtkomen. Dit gaat een goede werking van het smeermiddel tegen. Opnieuw invetten is na het schoonmaken wel heel belangrijk, want de grote schoonmaak heeft ervoor gezorgd dat de draaiende onderdelen nog maar weinig vet bevatten. U kunt deze onderdelen tijdens stap 6 insmeren met speciale olie voor fietsen. Onder de draaiende onderdelen worden onder andere de ketting en tandwielen verstaan.

Tijdens het smeren van de ketting kunt u deze het beste ronddraaien en door alle versnellingen heen schakelen. Zo komt er overal olie terecht.

Na al deze stappen doorlopen te hebben is uw fiets helemaal mooi schoon én zijn alle onderdelen weer beschermd tegen corrosie. De producten die u bij ons vindt komen tijdens de grote schoonmaak van uw fiets goed van pas. Zo gaat u altijd met een lekker en fris gevoel op pad.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het best mijn fiets schoonmaken?

Dit kunt u het best doen met een ontvettende fietsreiniger en een speciale spons . Dit kan bijvoorbeeld een spons van microfiber zijn. Hiermee beschadigt u uw fiets niet. U vindt in ons assortiment ook diverse producten zoals kettingsprays- en oliën om uw fiets optimaal schoon te krijgen.

Hoe maak ik een elektrische fiets schoon?

U kunt u de elektrische fiets schoonmaken zoals u een normale fiets zou schoonmaken. Verwijder allereerst de accu en de display van uw stuur. Gebruik geen hogedrukreiniger, maar een tuinslang, om te voorkomen dat er vuil in kwetsbare onderdelen komt en dat er smeermiddel wordt weggespoten.

Hoe maak ik het beste mijn fietsketting schoon?

Allereerst is het nodig om kettingspray- of olie te hebben. Deze vindt u in ons assortiment van onder andere het merk Sonax. Smeer de ketting goed in met de spray of olie en draai de ketting rond en schakel tegelijkertijd door alle versnellingen heen zodat de olie overal goed bij komt.
 

Heeft u vragen over fietsreiniging of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.