123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Strijkwater

Strijkwater kopen?

Bestel voor een voordelige prijs strijkwater. Hiermee strijkt u gemakkelijk alle kreukels uit uw kleding, gaat de kleding langdurig fris ruiken én voorkomt u daarnaast ook nog eens kalkaanslag op uw strijkijzer. Vandaag besteld? Dan ontvangt u het strijkwater morgen al in huis.


Strijkwater voordelig bestellen

Strijken kan een tijdrovende klus zijn, vooral wanneer u een flinke stapel met overhemden of andere kledingstukken heeft liggen die vol zitten met plooien en kreukels. Met behulp van strijkwater wordt deze klus een stuk eenvoudiger gemaakt. Lees hieronder meer over strijkwater of bestel direct het gewenste product hierboven.

Wat is strijkwater?

Strijkwater is een mengsel van water en soms geparfumeerde of etherische oliën dat wordt verneveld op uw kledingstukken. Met strijkwater krijgt u de meest kreukelige textielsoorten weer mooi gladgestreken. Zelfs linnen en zijde krijgt u weer ongekreukt na het gebruik van strijkwater. Strijkwater bevat geen schadelijke chemicaliën en is dus ook niet schadelijk voor uw kleding.

 

Het doel van strijkwater is het bevochtigen en ontkreuken van textiel. Textiel bevochtigen voor het strijken ontspant de vezels in de stof waardoor het makkelijker in model te brengen is en kreukels en plooien ook eenvoudig uit de stof gestreken kunnen worden.

Strijkwater gebruiken

Het strijkwater in ons assortiment hoeft u niet in uw strijkijzer te doen, maar bevindt zich in een handige sprayflacon waardoor het aanbrengen eenvoudig is. Voordat u strijkwater gaat gebruiken dient u een aantal stappen te volgen voor een optimaal resultaat:

  1. Stel het strijkijzer op de juiste temperatuur in.
  2. Schud de spraybus licht.
  3. Houd de flacon iets schuin en besproei vanaf circa 20 cm het textiel.
  4. Bevochtig het textiel licht met de spray.
  5. Strijk hierna het wasgoed tot het gewenste resultaat is bereikt.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Is strijkwater schadelijk voor uw kleding?

Nee, strijkwater is niet schadelijk voor uw textiel. Dit komt doordat er geen schadelijke chemicaliën aan het strijkwater zijn toegevoegd. Hierdoor kunt u strijkwater veilig gebruiken. Gebruik strijkwater niet op kleding die u normaal ook niet zou strijken. Sommige materialen zijn hier niet voor geschikt.

Welke materialen kan ik niet strijken met strijkwater?

Kwetsbare of synthetische stoffen zijn minder geschikt of zelfs ongeschikt om te strijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wol, kasjmier en polyester. Wol en kasjmier zijn namelijk kreukvrij. Polyester is een synthetische stof en reageert slecht op hitte, de stof kan bij te hoge temperaturen smelten. Raadpleeg voor het strijken altijd het waslabel in het kledingstuk.

Moet ik strijkwater aan mijn strijkijzer toevoegen?

Het strijkwater in ons assortiment komt in een sprayflacon waardoor u het strijkwater niet hoeft toe te voegen aan uw strijkijzer. Strijkwater in sprayflacon dient u rechtstreeks op de kleding te spuiten op circa 20 cm afstand.

Kan ik gewoon water gebruiken in plaats van strijkwater?

Het is niet aan te raden normaal leidingwater in plaats van strijkwater te gebruiken. Normaal leidingwater bevat minuscule deeltjes die de stoomgaatjes van uw strijkijzer kunnen verstoppen waardoor uw strijkijzer mogelijk minder goed werkt.
 

Heeft u nog vragen over strijkwater of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.