123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Cementsluier verwijderen

Cementsluier verwijderen

Cementsluier verwijderen


Last van een cementsluier op de vloer? Verwijder deze dan op snelle en effectieve wijze met een van onze zes reinigingsmethodes. Zo bent u gauw af van de doffe waas of film van cement op uw tegels.

Cementsluier verwijderen van de vloer

Als u last heeft van een cementsluier op de vloer is het belangrijk om direct te handelen. Hoe langer u dit namelijk laat liggen, hoe moeilijker het wordt om het nog te verwijderen. Probeer zo snel mogelijk de eerste resten weg te halen, bijvoorbeeld met lauw of warm water en een kleine schuurspons. Let wel op dat u niet uw net aangebrachte voegmiddel uit de voegen schraapt.

Als deze methode niet gewerkt heeft, kunt u ook nog andere oplossingen proberen voor het verwijderen van de cementsluier:

  • Oplossing 1: Theedoek
    Zeker als het cement nog vers is kunt u proberen dit weg te halen met een theedoek. Poets hiermee op krachtige wijze over de vloer. Omdat het hierbij gaat om droge reiniging mag de doek niet vochtig zijn en hoeft u ook niet eerst water aan te brengen.

  • Oplossing 2: HG Cementsluierverwijderaar
    U kunt altijd een speciale reiniger gebruiken, zoals de HG Cementsluierverwijderaar. Maak de vloer die u wilt reinigen allereerst nat met schoon water en breng deze reiniger er dan verdund op aan, bijvoorbeeld met een dweil of mop. Gebruik vervolgens een (schrob)borstel om het oppervlak af te boenen en laat het product hierna nog 5 tot 10 minuten inwerken. Schrob nog één keer goed met een spons of de schrobborstel en dweil tot slot met schoon water. Let op: Gebruik deze methode niet op uw kalkhoudende vloer, zoals op natuursteen. Op andere vloeren bent u met dit middel gegarandeerd snel af van de cementsluier.

  • Oplossing 3: HG Natuursteen Cementsluierverwijderaar
    Cementsluier op marmer, natuursteen of ander kalkhoudend materiaal? Gebruik dan de speciale HG Cementsluier Verwijderaar voor Natuursteen. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld voor natuursteen en gaat voorzichtig om met de kleur, structuur en mineralen. Hiermee creëert u op een veilige manier een prachtig eindresultaat. Reinig op dezelfde wijze als bij oplossing 2.

  • Oplossing 4: Azijn
    Maak een mengsel van witte natuurazijn of schoonmaakazijn (50%) en water (50%) en breng dit al dweilend aan. Door de zuurtegraad in de azijn zal het cement afgebroken worden. Controleer wel altijd eerst even of dit middel niet te krachtig is voor uw vloer, bijvoorbeeld door dit te testen op een overgebleven tegel. Let op: Gebruik ook deze methode niet op uw natuurstenen of kalkhoudende vloer.

  • Oplossing 5: Zoutzuur
    Verdun een klein beetje zoutzuur met water en breng dit voorzichtig aan op de doffe cementsluier. De losgekomen cementresten zijn dan eenvoudig te verwijderen met een borstel. Het gebruik van dit product brengt wel de nodige risico’s met zich mee. Gebruik daarom nooit te veel, bedek uw lichaam goed met handschoenen, een mondmasker en een veiligheidsbril, maak alleen gebruik van deze reinigingsmethode in goed geventileerde ruimtes en vergeet niet om de vloer na gebruik goed te dweilen om te zorgen dat u alle restjes weghaalt. Gebruik ook deze methode niet op natuursteen, een marmeren vloer of ander kalkhoudend materiaal.

  • Oplossing 6: Ruitenkrabber
    Grotere resten kunt u verwijderen met krabgereedschap. Zo kunt u hiervoor een ruitenkrabber gebruiken. Zorg wel dat u altijd voorzichtig te werk gaat, om de tegels niet te beschadigen.

Er zijn dus een hoop verschillende manieren om de cementsluier te verwijderen van uw vloer. Als u nog vragen heeft over een van onze reinigingsmethodes of een advies mist op deze pagina, neem dan gauw contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.