123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Chocolademelkvlekken

Chocolademelk verwijderen

Chocolademelk vlekken verwijderen


Met behulp van een van onze reinigingsmethodes kunt u chocolademelk uit uw kleding verwijderen of van uw tapijt halen. Lees dus gauw verder om voor verschillende ondergronden de meest effectieve oplossingen te bekijken. 

Chocomel uit kleding verwijderen

Of er nu warme of koude chocolademelk op uw kleding terechtgekomen is, het is belangrijk om het kledingstuk niet direct te wassen. Als u dit wel doet worden de chocoladevlekken namelijk door de warmte van het water in de vezels van de stof gefixeerd, waardoor ze hierna minder makkelijk weggehaald kunnen worden. Gebruik in plaats daarvan een van de volgende reinigingsmethodes:

 • Oplossing 1: Zout
  Maak in een emmer een mengsel van koud water en zout en laat uw vervuilde kledingstuk hier voor ongeveer 2 uur in weken. Het zout zorgt ervoor dat de resten van de chocomelk uit de vezels van de stof gehaald worden. Spoel het vervuilde kledingstuk vervolgens uit met koud water en was het op reguliere wijze om voor het beste resultaat te gaan.

 • Oplossing 2: Baking soda
  Breng een royale hoeveelheid baking soda aan op de vlek en laat dit enkele uren staan. Op deze manier worden de chocolademelk resten uit de vezels van de stof gehaald, net zoals dat met zout het geval was. Spoel het kledingstuk vervolgens uit met koud water en was het op reguliere wijze.

 • Oplossing 3: Wasmiddel of afwasmiddel
  Breng een laag wasmiddel of afwasmiddel aan op de vlek, laat dit ongeveer 5 minuten intrekken en week het bevlekte kledingstuk vervolgens voor minstens 15 minuten in een emmer met koud water. Tijdens dit kwartier is het belangrijk om de stof telkens eventjes goed tegen elkaar aan te wrijven. Doe dit iedere 3 tot 5 minuten. De wrijving die u hierdoor creëert zorgt er namelijk voor dat de melkeiwitten en vetten loskomen van de stof. Spoel het kledingstuk daarna goed uit en was eventueel nog even op reguliere wijze om echt alle vlekken weg te halen.

Chocolademelk vlekken verwijderen uit tapijt of stoffen meubels

Chocomelk gemorst op uw tapijt of stoffen meubels? Begin dan altijd met het deppen van de vlek met keukenpapier. Doe dit van buiten naar binnen, want anders kunt u de vlek per ongeluk verder verspreiden. Hiermee worden de grootste resten al weggehaald. Vervolgens kunt u een van onze reinigingsmethodes gebruiken om de vlek helemaal te verwijderen:

 • Oplossing 1: Afwasmiddel
  Maak een mengsel van afwasmiddel en water en dep dit op de vlek met behulp van een doek of een spons om de chocolademelk vlek op effectieve wijze te verwijderen. Doe dit net zolang totdat de vlek zichtbaar verdwijnt. Zorg er wel voor dat u vervolgens de resten afwasmiddel verwijdert met schoon water en gebruik een (papieren) handdoek om de behandelde plek weer volledig droog te maken.

 • Oplossing 2: Baking soda
  Baking soda is ook een goed middel voor het verwijderen van dit soort vlekken, omdat de chocomelk hiermee opgenomen wordt en uit het tapijt of de meubels getrokken wordt. Breng een royale laag aan op de te behandelen plek en besproei dit met een kleine hoeveelheid water. Laat dit een nachtje staan. Vervolgens kunt u de baking soda, waar de chocolademelk als het goed is ingetrokken is, met een borstel verwijderen en een stofzuiger gebruiken om ook de kleinste restjes weg te halen.

 • Oplossing 3: Zout
  Zout absorbeert net als baking soda de chocolademelk en trekt dit als het ware uit de vezels van het tapijt, de vloerbedekking of de stoffen meubels. Breng dus een royale laag aan op de vlek, laat dit een nachtje staan en verwijder de resten dan met een borstel of een stofzuiger om te zorgen dat alle vlekken ook direct zullen verdwijnen.

We hebben verschillende reinigingsmethodes besproken waarmee u chocolademelk vlekken kunt verwijderen uit kleding, uw tapijt of van andere ondergronden. Vlekken van chocolade? Bekijk onze speciale pagina hierover. En komt u er niet uit of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.