123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Chocoladevlekken

Chocoladevlekken verwijderen

Chocoladevlekken verwijderen


Heeft u chocolade geknoeid op uw kleding, tapijt of stoffen meubels? Op deze pagina vindt u alle reinigingsmethodes die u kunt gebruiken voor het verwijderen van chocoladevlekken én bestelt u direct de benodigde producten.

Chocolademelk geknoeid? Ook voor het weghalen van chocomelk uit kleding hebben wij onze beste tips op een rijtje gezet.

Chocoladevlekken verwijderen uit kleding

Voordat we onze beste reinigingsmethodes gaan bespreken, is het belangrijk om te weten dat u het bevlekte kledingstuk beter niet direct in de was kunt gooien. De warmte van het water kan er dan voor zorgen dat de vlekken groter worden of dat ze juist ín de vezels van de stof fixeren. Hierdoor wordt het verwijderen van de chocoladevlekken een stuk lastiger.

Stop uw kleding met chocoladevlekken dus niet direct in de wasmachine, maar probeer eerst een van onze reinigingsmethodes om de plekjes op effectieve wijze weg te halen:

  • Oplossing 1: Ossengalzeep
    Spoel het vervuilde kledingstuk eerst goed uit met koud of lauw water en behandel de vlek vervolgens met ossengalzeep. Breng dit middel aan op de vervuilde plekjes en laat even intrekken voordat u de vlek nog een keer uitspoelt onder de kraan. De grootste chocoladevlekken zullen dan verdwenen zijn, de rest zal in de was verdwijnen.

  • Oplossing 2: Speciale verwijderaars
    Er zijn diverse reinigers op de markt, bijvoorbeeld van Dr. Beckmann of HG, die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van chocoladevlekken. De schoonmaakmiddelen zijn zo samengesteld dat ze op effectieve wijze vet afbreken en vlekken van kleding weghalen. Hiermee kunnen ook hardnekkige resten weggehaald worden, bijvoorbeeld door een sopje te maken van water en een van deze middelen. Lees voor de precieze stappen die u moet uitvoeren altijd even de handleiding van het specifieke product en zorg zo gegarandeerd voor een verbluffend resultaat.

  • Oplossing 3: (Koffie)melk
    Gebruik volle melk of koffiemelk om chocoladevlekken uit uw kleding te verwijderen. Giet dit over de vlek heen en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel vervolgens uit met koud water, terwijl u (lichtjes!) over de vlek wrijft. Niet te veel druk uitoefenen, want dan drukt u de overgebleven chocoladeresten juist dieper in de vezels van de stof. Was vervolgens volgens het wasvoorschrift. Door de melk wordt de vlek niet verder verspreid tijdens het wassen, maar wordt deze juist effectief verwijderd.

  • Oplossing 4: Glycerine en Biotex
    Oudere vlekken kunnen verwijderd worden met glycerine. Breng dit middel al deppend aan op de vlek en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Vervolgens moet u het kledingstuk met groene Biotex wassen, bijvoorbeeld in de wasmachine. Door de enzymen in dit product wordt het melkvet afgebroken en verdwijnt de vlek dus sneller.

  • Oplossing 5: Wasbenzine
    Breng een klein scheutje wasbenzine aan op een schone doek en dep dit op de chocoladevlek. Niet wrijven, want dan zult u de vlekken juist alleen maar dieper en hardnekkiger maken. Spoel het kledingstuk daarna goed uit en was deze op reguliere wijze. Deze reinigingsmethode is zeer krachtig, dus daarom raden we u aan om het gebruik eerst even uit te testen op een onopvallend stukje textiel. Zo voorkomt u dat er per ongeluk lelijke beschadigingen ontstaan. Gebruik dit ook liever niet op fijnere textielsoorten, zoals satijn.

  • Oplossing 6: Zuivere alcohol
    Zuivere alcohol, wat u onder meer kunt kopen bij de drogisterij, is een krachtige verwijderaar van chocoladevlekken. Breng dit spul aan op een (oude) doek en dep dit op vlek. Tijdens het deppen zal de doek de chocoladevlekken als het ware van het kledingstuk ‘overnemen’. Gebruik daarom, steeds als de doek té vervuild raakt, een schoon stukje of zelfs een hele nieuwe doek, anders blijft u de vlek alleen maar verspreiden. Blijf dit herhalen totdat de meeste chocoladeresten zijn weggehaald. Spoel dan nog een keer goed uit om ook de rest te verwijderen.

  • Oplossing 7: Bleekmiddel
    Chocoladevlekken op uw witte, katoenen kleding? Als alle reinigingsmethodes niet werken kunt u ook altijd bleekmiddel gebruiken. Meng dit met water en breng dit voorzichtig aan op de donkere vlek om het pigment hiervan te laten verdwijnen. Doe dit zeer nauwkeurig en alleen als geen enkele andere reinigingsmethode werkt. Pas ook op dat u het bleekmiddel niet op uw andere, niet-witte kleding morst, want dat veroorzaakt bleekvlekken die moeilijk te verwijderen zijn. 

Chocoladevlekken verwijderen uit tapijt, vloerbedekking of stoffen meubels

  • Oplossing 1: Afwasmiddel
    Meng ongeveer één eetlepel afwasmiddel met twee kopjes koud water. Met dit mengsel kunt u chocoladevlekken te verwijderen. Maak een schone (witte) doek vochtig en breng het hiermee aan op de vlek. Werk van buiten naar binnen en schrob niet; voorzichtig deppen of heel licht wrijven kan wel. Doe dit net zolang totdat de vlek verdwenen is. Hierna kunt u het beste een nieuwe vochtige doek gebruiken om de overgebleven afwasmiddelresten te verwijderen.

  • Oplossing 2: Alcohol
    Gebruik zuivere (schoonmaak)alcohol om de vlek van de stof te halen. Breng dit door middel van deppende bewegingen aan om de alcohol in de stof te masseren, maar zorg dat u dit ook weer niet té krachtig doet om de vlek niet te fixeren of te verspreiden. Verwijder hierna altijd secuur alle resten van de alcohol, bijvoorbeeld met een goede meubelreiniger. Als u dit niet doet kan de stof uitdrogen en er lelijk uit gaan zien.

Er zijn dus diverse methodes beschikbaar voor het verwijderen van chocoladevlekken van verschillende ondergronden, die wij op deze pagina voor u op een rijtje gezet hebben. Heeft u nog vragen over een van onze tips of weet u nóg een geweldige manier om deze vlekken te verwijderen? Neem dan gerust contact met ons op. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.