123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Jusvlekken

Jusvlekken verwijderen

Jus vlekken verwijderen


Jus geknoeid op uw kleding, stoel, tapijt of vloer? Lees dan snel verder op deze pagina. Hier leggen we uit hoe u jus vlekken op een eenvoudige, snelle en veilige manier kunt verwijderen én bestelt u gelijk alle producten die u hiervoor nodig heeft.

Hoe verwijder ik jus vlekken uit kleding?

Maak nooit direct gebruik van heet water en was kleding met jus vlekken dus niet gelijk. De combinatie van vet en warmte is namelijk funest. Dit zorgt ervoor dat de jus vlekken juist in de vezels van de stof trekken en zich hier vastzetten. Gebruik daarom eerst afwasmiddel, een speciale vlekverwijderaar of vloeibaar wasmiddel om de stof voor te behandelen. Op 123schoon.nl leest u hoe u dit moet doen.

  • Oplossing 1: Talkpoeder of baking soda
    Bent u er snel bij? Maak dan gebruik van talkpoeder of baking soda. Door de sterk absorberende werking zuigen deze poeders zich vol met het vet als u ze aanbrengt op de verse jus vlekken. Na een uur zijn de grootste vlekken verdwenen en kunt u de kleding wassen volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Afwasmiddel is vetafbrekend en werkt goed voor het verwijderen van jus vlekken. Breng afwasmiddel aan op de vlek, laat dit minimaal een kwartier intrekken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

  • Oplossing 3: Speciale vlekverwijderaar
    Producten als de HG Vlekweg Nr. 4 of de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Spijsvet en Sauzen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van jus vlekken. Deze krachtige middelen zijn gemaakt voor het reinigen van textiel, waardoor ze veilig in gebruik zijn en niet zullen zorgen voor beschadigingen of verkleuringen. Lees wel altijd grondig de gebruiksaanwijzing door om de middelen op de juiste manier te gebruiken.

  • Oplossing 4: Voorbehandelen met vloeibaar wasmiddel
    Jus vlekken op polyester kledingstukken? Maak dan gebruik van vloeibaar wasmiddel. Breng een dikke laag aan op de stof, laat dit enkele minuten intrekken en was het kledingstuk dan volgens het wasvoorschrift. Door de voorbehandeling laten de vetvlekken makkelijker los, zodat ze sneller zullen verdwijnen.

  • Oplossing 5: Schoonmaakazijn
    Verwijder jus vlekken met schoonmaakazijn en koud of lauw water. Breng dit met een oude tandenborstel of een schone doek aan op de vlek, laat dit even intrekken en was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van dit middel en zorg dat u altijd dept in plaats van wrijft, om verspreiding van de vlek te voorkomen.

  • Oplossing 6: Wasbenzine
    Last van hardnekkige vlekken of jus vlekken die al wat langer op de stof zitten? Maak dan gebruik van wasbenzine. Met een schone doek kunt u dit middel op de vlek deppen. Daarna moet u het kledingstuk direct wassen. 
    Let op: Wasbenzine is een sterk middel. We raden het daarom aan om het gebruik hiervan eerst uit te testen op een onopvallend deel van de stof, voordat u de rest van het kledingstuk gaat behandelen. Zo voorkomt u verkleuringen en andere beschadigingen.

Tip! Al deze oplossingen zijn ook voor ander wasbaar textiel te gebruiken, bijvoorbeeld voor tafelkleden.

Hoe verwijder ik jus vlekken uit stoffen meubels of het tapijt?

Verwijder jus vlekken uit stoffen meubels of het tapijt met afwasmiddel. Dit moet u aanbrengen op de vlek en enkele minuten laten intrekken. Verwijder het vervolgens met een microvezeldoek en gebruik daarna een andere, vochtige doek om de vetvlek uit de stof te deppen. Doe dit voorzichtig om de vlek niet verder te verspreiden en laat de behandelde stof goed drogen om schimmelplekken te voorkomen.

Hoe verwijder ik jus vlekken van de vloer?

Jus vlekken verwijdert u van de vloer met groene zeep of afwasmiddel. Maak een sopje van (lauw)warm water en een van deze middelen, en breng dit met een schone doek aan op het bevlekte oppervlak. Wrijf de vloer met de doek schoon en maak deze ook goed droog.

Hoe verwijder ik jus vlekken van de muur?

Jus geknoeid op de muur? Verse vlekken haalt u weg met keukenpapier; hardnekkige vlekken met een mengsel van warm water (250 ml) en baking soda (200 gram). Breng deze dikke pasta aan op de muur en laat dit opdrogen, zodat u de jus vlekken eenvoudig weg kunt wrijven. Let wel op dat deze methode alleen gebruikt mag worden als er sprake is van niet-afwasbare verf. Vooraf testen op een onopvallend deel raden we aan.


Werken deze methodes niet of is er sprake van afwasbare verf? Dan is de beste optie om de muur op de bevlekte plek te oververven.

Andere vetvlekken verwijderen?

Op deze pagina heeft u al onze tips kunnen vinden voor het verwijderen van jusvlekken van verschillende oppervlakken. De geschikte tip nog niet gevonden? U kunt altijd een kijkje nemen op onze speciale pagina over het verwijderen van vetvlekken. Hier vindt u nog meer tips voor het schoonmaken van dit soort vlekken.

En heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.