123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Kleivlekken

Kleivlekken verwijderen

Kleivlekken verwijderen


Heeft u tijdens het hobbyen klei op uw broek laten vallen of tijdens het tennissen grind- of moddervlekken in uw kleding gekregen? Ontdek hoe u deze kleivlekken snel kunt verwijderen. Of het nu gaat om boetseerklei, plasticine of moddervlekken, met onze tips krijgt u alles weg.

Hoe verwijder ik kleivlekken uit kleding?

Gebruik groene zeep, Vanish Oxi Action of afwasmiddel voor het verwijderen van kleivlekken uit kleding. Lees op 123schoon.nl alles over de verschillende reinigingsmethodes en verwijder vlekken van plasticine, boetseerklei of gravel.

Plasticine of andere boetseerklei verwijderen uit kleding

Ontdekt u na het knutselen met plasticine of andere soorten boetseerklei een vlek op uw jeans of shirt? Geen zorgen! Hieronder vindt u drie oplossingen voor het verwijderen van dit soort kleivlekken.

Tip! Zorg dat u de klei eerst volledig laat opdrogen. Zo schraapt u de grove stukken eenvoudig weg met een mesje. Vervolgens kunt u een van onderstaande middelen gebruiken.

  • Oplossing 1: Groene zeep
    Smeer de kleivlekken in met een dikke laag groene zeep, bijvoorbeeld van Driehoek. Doordat de klei weer zacht wordt, is dit makkelijker weg te spoelen onder de kraan of weg te pulken. Overgebleven kleivlekken? Die verdwijnen in de wasmachine. Smeer voor het wassen nog wel een extra laag groene zeep op de stof. Als u de groene zeep vandaag bij ons bestelt, ontvangt u het morgen al in huis. Zodra de klei opgedroogd is, kunt u dan aan de slag.

  • Oplossing 2: Wasbenzine
    Maak een mengsel van water en wasbenzine en breng dit met een schone doek of spons aan op de stof. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
    Let op! Wasbenzine heeft een krachtige werking. Test het gebruik hiervan daarom eerst uit op een onopvallend deel van de stof.

  • Oplossing 3: Afwasmiddel
    Smeer een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de vlek en masseer dit met een kleine borstel in de vezels van de stof. Maak cirkelvormige bewegingen en beweeg van buiten naar binnen. Zo voorkomt u dat de vlek zich verder verspreidt. Breng het afwasmiddel aan op zowel de buiten- als de binnenkant van de stof. Was de kleding daarna in de wasmachine.

Grind- en moddervlekken verwijderen uit kleding

Tijdens het tennissen of het uitoefenen van andere buitensporten kunnen er door het gravel ook klei- en moddervlekken ontstaan op kleding. Om dit te verwijderen is het belangrijk om de klei eerst volledig te laten opdrogen. Zo kunt u de grove resten weg borstelen. Laat de kleding vervolgens weken in een emmer met warm water en Vanish Oxi Action poeder of Driehoek groene zeep. Wacht maximaal 1 uur bij gekleurde kleding en 6 uur bij witte kleding. Was de kleding daarna in de wasmachine.

Meer weten over het verwijderen van moddervlekken uit kleding én andere materialen? Lees onze speciale blog over het verwijderen van moddervlekken en bekijk al onze effectieve tips.

Hoe verwijder ik klei uit mijn tapijt of stoffen meubels?

Laat de klei opdrogen en schraap zo veel mogelijk grove resten weg met een mesje of een lepel. Haal de rest van de kleivlekken weg met een spons met afwasmiddel. Hardnekkige vlekken? Gebruik dan een mengsel van water en wasbenzine of witte natuurazijn.


Let wel op dat wasbenzine een krachtig middel is. Test het gebruik hiervan daarom eerst uit op een onopvallend deel van de stof. Veeg na de behandeling de resten van het afwasmiddel, de wasbenzine of de witte natuurazijn weg met een schone spons. Zorg ook dat het oppervlak goed droogt, anders kunnen er schimmelplekken ontstaan.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van kleivlekken. Heeft u ook gemorst met verf tijdens het knutselen? Lees dan onze blog over het verwijderen van verfvlekken. En heeft u ergens nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.