123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Koffievlekken

Koffievlekken verwijderen

Koffievlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van koffievlekken. Met onze uitgebreide lijst van effectieve reinigingsmethodes krijgt u uw kleding, tapijt, stoffen meubels én houten tafel weer snel en veilig schoon. Bovendien vindt u hier alle producten die er voor iedere methode nodig zijn.

Last van koffieaanslag op uw servies of in uw thermoskan? Ook daarvoor bieden wij alle oplossingen; klik snel verder naar onze speciale pagina over het verwijderen van koffieaanslag.

Koffievlekken verwijderen uit kleding

Als u net koffie over uw kleding gemorst heeft, kunt u het beste gelijk aan de slag gaan met lauw water. Door uw kledingstuk direct in een bak met lauw water te laten weken, kunt u ervoor zorgen dat de vlek vervaagt en in sommige gevallen zelfs volledig verdwijnt. Zijn er nog kleine resten over of heeft u niet de mogelijkheid om de stof direct te laten weken in lauw water? Maak dan gebruik van een van de volgende reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Speciale reinigers
    De beste en meest effectieve manier om hardnekkige en oude koffievlekken te verwijderen uit uw kleding is met behulp van een speciale vlekverwijderaar, bijvoorbeeld van HG, Ecolab of Dr. Beckmann. Deze producten dringen diep door in de vezels van de stof en zorgen er hier voor dat de koffievlekken losgeweekt worden. Lees de gebruiksaanwijzingen nauwkeurig door voordat u deze speciale reinigers gaat gebruiken, om een goede werking te garanderen.

  • Oplossing 2: Zout of baking soda
    Met zout of baking soda kunt u kledingstukken met nog vochtige koffievlekken voorbehandelen voordat u ze gaat wassen. Beide producten hebben namelijk een sterk absorberende werking, waardoor ze zich volzuigen met de koffieresten als u ze op de vlek aanbrengt. Hiervoor moet u wel een rijkelijke hoeveelheid gebruiken en dit ongeveer 10 minuten de tijd geven om in te trekken. Verwijder de resten van het zout of de baking soda vervolgens voordat u het kledingstuk gaat wassen in de wasmachine. Doordat een groot gedeelte van de koffie van tevoren al uit de stof gezogen is, komt het kledingstuk veel schoner uit de machine.

  • Oplossing 3: Bruiswater
    Met bruiswater kunt u verse koffievlekken verwijderen. Het koolzuurgas dat hierin zit zorgt er namelijk voor dat de koffie op effectieve wijze verwijderd wordt. Breng dus snel na het morsen een flinke scheut bruiswater aan op de vlek en pak een doek om het water dieper in de vezels van de stof te deppen. Hierdoor verdwijnt de vlek bijna volledig. De laatste resten kunt u weghalen door het kledingstuk te wassen volgens een regulier wasprogramma.

  • Oplossing 4: Ossengalzeep
    Ossengalzeep is een krachtig schoonmaakmiddel dat voor veel verschillende vlekken te gebruiken is, zo ook voor koffievlekken. Breng dit middel al wrijvend aan op de vlek, maar zorg hierbij wel dat u alleen cirkelvormige bewegingen maakt én dat u van buiten naar binnen werkt. Als u dit namelijk niet doet, kunt u er onverhoopt voor zorgen dat de vlek groter wordt. Laat de ossengalzeep nooit drogen, maar spoel na met warm water en was het kledingstuk in de wasmachine.

  • Oplossing 5: Witte natuurazijn
    Voor deze reinigingsmethode heeft u een schone doek en onverdunde witte azijn nodig. Gebruik de doek om de azijn al deppend op de koffievlek aan te brengen. Doe dit net zolang totdat de grote zichtbare vlekken verdwenen zijn en was het kledingstuk daarna volgens het wasvoorschrift om de rest te verwijderen. Werkt dit niet? Dan kunt u het kledingstuk ook een nachtje laten weken in een mengsel van azijn (drie delen) en koud water (één deel). Dit is ook voor ingedroogde koffievlekken een goede oplossing.

  • Oplossing 6: Alcohol
    Maak een doekje vochtig met ontsmettingsalcohol, of een andere sterke (doorzichtige) drank, en wrijf hiermee over de koffievlek, net zolang totdat deze vervaagd is. We raden u aan om het kledingstuk daarna nog even te wassen om voor het beste resultaat te gaan.

  • Oplossing 7: Babydoekjes
    Koffievlekken kunnen tot slot verwijderd worden met behulp van babydoekjes. Hiermee wordt de vloeistof namelijk geabsorbeerd. Daarom kunt u deze methode alleen gebruiken voor verse, nog vochtige koffievlekken. Gebruik de babydoekjes om hier overheen te deppen, om op deze manier zo veel mogelijk koffieresten te verwijderen voordat u het kledingstuk gaat wassen.

Koffievlekken verwijderen uit uw tapijt of stoffen meubels

  • Oplossing 1: Vlekverwijderaars
    Ook voor het verwijderen van koffievlekken van het tapijt of van stoffen meubels kan gebruikgemaakt worden van een speciale vlekverwijderaar, zoals de HG Vlekkenspray Extra Sterk. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het weghalen van koffievlekken en andere hardnekkige vervuilingen. Breng dit aan op de vlek, laat dit enkele minuten intrekken en neem de stof dan af met een schone vochtige doek. Zorg dat u het oppervlak nadien goed afspoelt en weer droogt.

  • Oplossing 2: Babydoekjes
    Gebruik babydoekjes om (verse) koffievlekken te verwijderen van textiel dat niet in de wasmachine kan. Deze doekjes zijn zeer absorberend en zorgen er dus voor dat de koffieresten op een effectieve manier verwijderd worden. Leg meerdere natte doekjes op de vlek en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken, of wrijf hiermee lichtjes over de vlek (altijd van buiten naar binnen!), net zolang totdat deze helemaal vervaagd is.

  • Oplossing 3: Bier
    Hoe gek het ook klinkt, met behulp van bier kunt u koffievlekken verwijderen van uw vloerbedekking. Giet bier over de vlek heen en masseer dit lichtjes in de stof. Het kan zijn dat u dit proces enkele keren moet herhalen om tot het beste resultaat te komen. Door de stof vervolgens goed na te behandelen met koud water en te laten drogen zorgt u ervoor dat de biergeur verdwijnt én dat uw vloerbedekking er weer perfect uitziet.

  • Oplossing 4: Witte natuurazijn
    Met een mengsel van azijn (twee delen) en water (één deel) kunt u koffievlekken verwijderen van uw tapijt. Bij het aanbrengen hiervan is het belangrijk om niet te schrobben, maar rustig te wrijven. Spoel het tapijt daarna goed na met water en herhaal net zolang totdat de koffievlek volledig verdwenen is.

Koffievlekken verwijderen van houten tafel

Groene zeep is een perfect middel voor het verwijderen van koffievlekken van houten tafels of vloeren. Maak een sopje van water en groene zeep, bijvoorbeeld van Driehoek, en breng dit met een zachte spons aan op de koffievlek. Laat dit een paar minuten inwerken en behandel het oppervlak dan na met water. Hierna zult u zien dat de vlekken volledig verdwenen zijn.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van koffievlekken. Wij hebben diverse reinigingsmethodes uitgelicht, waarmee u uw houten tafel, vloer, kleding, tapijt of stoffen meubels weer helemaal schoon krijgt. Heeft u hier nog vragen over of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.