123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Penvlekken

Penvlekken verwijderen

Penvlekken verwijderen


Op deze pagina kunt u terecht voor alle informatie over het verwijderen van penvlekken. Wij hebben onze algemene tips op een rij gezet, waarmee u kledingstukken, tapijt, tafels en andere materialen weer stralend schoon krijgt. Onderaan deze pagina kunt u daarnaast ook doorklikken naar onze specifieke blogs met effectieve tips, bijvoorbeeld over het verwijderen van balpenvlekken.

Verschillende soorten penvlekken verwijderen

Hoe u penvlekken moet verwijderen, hangt vooral af van wat voor penvlek het is. Vlekken die veroorzaakt worden door balpennen worden op een andere manier verwijderd dan vlekken van vulpennen. Dit komt onder meer doordat de inkt van een vulpen dunner is dan die van een balpen. Bovendien bevat een vulpen inkt op waterbasis, terwijl een balpen inkt op oliebasis bevat.

Het verwijderen van beide soorten penneninkt gebeurt daarom op een andere manier. Klik onderaan deze pagina door naar het juiste soort pen om onze specifieke tips te lezen, of bekijk op deze pagina onze algemene tips.

Tip! Wilt u meer weten over het verwijderen van penneninkt of heeft u behoefte aan nóg meer tips? Bekijk dan onze pagina over het verwijderen van inktvlekken.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van penvlekken

Hieronder vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen over het verwijderen van penvlekken en hebben we diverse algemene tips op een rij gezet.

Hoe verwijder ik penvlekken uit kleding?

Breng met een schone doek voorzichtig (ontmettings)alcohol, een speciale vlekverwijderaar, wasbenzine, ossengalzeep of citroensap aan op de penvlekken. Was het kledingstuk vervolgens direct in de wasmachine. Door de stof eerst voor te behandelen, verdwijnen de penvlekken eenvoudiger.

Hoe krijg ik balpeninkt uit kleding?

Balpeninkt verwijdert u uit kleding met een speciale vlekverwijderaar, zoals de HG Vlekweg Nr. 6. Breng dit op de stof aan voordat u het kledingstuk op reguliere wijze gaat wassen. U kunt hiervoor ook wasbenzine, alcohol, tandpasta, citroensap of (koffie)melk gebruiken. Op 123schoon.nl bestelt u de benodigde producten en leest u hoe al deze reinigingsmethodes werken.


Klik hiervoor onderaan deze pagina door naar ons speciale artikel over het verwijderen van balpenvlekken. Hier leest u bovendien ook alles over het verwijderen van dit soort vlekken uit niet-wasbaar textiel en andere ondergronden.

Hoe verwijder ik penvlekken van een tafel?

Dep eventuele resten eerst weg met een stukje keukenpapier. Gebruik vervolgens een schone doek of een nieuw stuk keukenpapier met wat haarlak of make-upremover om de vlek weg te wrijven. Herhaal het proces meerdere keren, totdat de penvlekken volledig verdwenen zijn.

Hoe verwijder ik penvlekken uit mijn leren bank?

Penvlekken verwijdert u van leer met huishoudalcohol, nagellakremover of haarspray. Breng een van deze middelen aan op een wattenstaafje en wrijf de penstrepen hier voorzichtig mee weg. Let er wel op dat u de methode altijd eerst uittest op een onopvallend deel van het materiaal. Zo weet u zeker dat uw leren meubelstuk bestand is tegen het gebruikte (schoonmaak)middel.


De methode met de haarspray gebruikt u overigens ook voor stoffen banken. Spray in dat geval de haarlak direct op de vlekken, laat dit enkele minuten intrekken en wrijf de penstrepen dan voorzichtig weg met een (microvezel)doek.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van penvlekken en hebben we antwoord gegeven op diverse veelvoorkomende vragen. Klik door naar onderliggende pagina’s om onze specifiekere tips te lezen. En komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we u verder helpen.  
 

 Disclaimer: lees hier meer.
1 - 0 van 0

Penvlekken