123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Balpenvlekken

Balpenvlekken verwijderen

Balpenvlekken verwijderen


Is er per ongeluk een streep van een balpen op uw lievelingstrui terechtgekomen of heeft uw kind een kunstwerk op uw muur gemaakt? Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van balpenvlekken. Bestel direct de producten die u nodig heeft en gebruik een van onze effectieve tips om de balpeninkt gemakkelijk weg te halen. Klik hieronder door naar de juiste ondergrond om de juiste tips te vinden:

> Balpen verwijderen uit kleding
> Balpen verwijderen uit tapijt of stoffen meubels
> Balpen verwijderen van houten meubels
> Balpen verwijderen van de vloer
> Balpen verwijderen van de muur

Hoe moet ik balpen verwijderen uit kleding?

Balpen verwijdert u uit kleding met een speciale vlekverwijderaar, wasbenzine of alcohol. Hier kunt u daarnaast ook allerlei huis-tuin-en-keuken-middeltjes, zoals koffiemelk, tandpasta of citroen, voor gebruiken. Op 123schoon.nl leest u meer over het gebruik van de producten en bestelt u de speciale schoonmaakmiddelen direct voor een scherpe prijs.

 • Oplossing 1: Speciale vlekverwijderaar
  Gebruik een speciale vlekverwijderaar, zoals de HG Vlekweg Nr. 6 of de Dr. Beckmann Vlekkenduivel Pennen en Inkt, om vlekken van balpen te verwijderen. Vul een schaaltje met dit middel en dompel de vlek hierin onder. Laat dit 10 tot 15 minuten rusten, wrijf de vlek weg met een schone doek en spoel het kledingstuk dan grondig uit onder de kraan. Even wassen en de vlekken zijn verdwenen. Zeer eenvoudig en effectief! Verleng bij hardnekkige vlekken de inwerktijd.

 • Oplossing 2: Wasbenzine
  Breng met een schone doek of spons wasbenzine aan op het textiel. Werk van buiten naar binnen en dep voorzichtig om te zorgen dat de vlek zich niet verder verspreidt. Als de wasbenzine is aangebracht, wast u het kledingstuk in de wasmachine. De vlekken verdwijnen zo eenvoudig.
  Let op! Wasbenzine is een krachtig middel. Test de werking hiervan uit op een onopvallend deel van de stof. Zo kunt u zien of de stof hiertegen bestand is.

 • Oplossing 3: (Koffie)melk
  Gebruik (koffie)melk of karnemelk om balpenvlekken te verwijderen. Hoe werkt dit? Breng de melk met een schone doek aan op de vlekken of laat het kledingstuk minstens een uur weken in een emmer melk. Was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften. De melk neutraliseert de vlekken en verwijdert ze uit het textiel.

 • Oplossing 4: Tandpasta
  Ook met tandpasta zijn balpenvlekken weg te halen. Breng de tandpasta aan op de vlekken en laat dit even intrekken. Was de kleding dan in de wasmachine.

 • Oplossing 5: Alcohol
  Breng met een wattenschijfje huishoudalcohol aan op de balpenvlekken en wrijf zo voorzichtig de balpenstrepen weg. Was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften om de vlek te verwijderen.

 • Oplossing 6: Citroensap
  Vlekken van balpen in uw witte kleding? Maak dan gebruik van citroensap. Maak de stof vochtig en besprenkel de plek dan met enkele druppels van dit sap. Laat dit even intrekken, spoel de kleding uit onder de koude kraan en was het dan in de wasmachine. Citroen heeft een blekende werking, waardoor balpenvlekken verdwijnen. Gebruik deze methode daarom niet voor donkere of gekleurde kleding.

Hoe moet ik balpen verwijderen uit tapijt of stoffen meubels?

Balpen verwijdert u uit tapijt, stoffen meubels of ander niet-wasbaar textiel met haarlak, parfum, nagellakremover of alcohol. Breng een van deze middelen met een schone doek aan op de vlekken. Laat dit even intrekken en dep de balpenstrepen dan weg met een andere, vochtige doek. Vergeet niet om de stof daarna goed schoon te maken met water om de geur te verwijderen.


Ook vlekken van balpen die op leren meubels terechtgekomen zijn, verwijdert u met nagellakremover (aceton), alcohol, parfum of haarlak. Van al deze producten is bekend dat zij de balpeninkt verdunnen. Breng ze aan op een wattenstaafje en wrijf hiermee voorzichtig over de vlekken. Het wattenstaafje absorbeert de inkt, zodat het moeiteloos verdwijnt van het materiaal.

Hoe moet ik balpen verwijderen van de houten tafel?

Het grote probleem met balpenvlekken op hout is dat de punt van de pen vaak een kras maakt in het materiaal. Zo komt de inkt in een minuscule gleuf te zitten. Dit kunt u daarom het beste verwijderen door de balpenkras licht op te schuren. Lees op 123schoon.nl hoe u balpen ook kunt verwijderen zonder het materiaal op te schuren.


Kleine balpenvlekken? Deze krijgt u meestal al weg met een stukje nat keukenpapier. Leg dit op de vlek, laat dit een paar minuten liggen en droog het hout dan met een droog velletje. De vlekken verdwijnen zo eenvoudig. Hardnekkige balpenvlekken? Gebruik daarvoor een sopje of, in het geval van behandeld hout, een combinatie van baking soda en schoonmaakazijn. Ook met een doekje met haarlak, nagellakremover of alcohol kunt u de strepen wegpoetsen.

Hoe kan ik balpen verwijderen van de vloer?

Balpenvlekken verwijdert u van de vloer met een speciale vloerreiniger. Op 123schoon.nl koopt u voor alle soorten vloeren geschikte reinigers. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van schoonmaakalcohol of, in het geval van laminaat, van haarlak of make-upremover. Breng dit met een stukje keukenpapier of een schone doek aan op de vlek en wrijf de balpenstrepen zo voorzichtig weg.

Hoe kan ik balpen verwijderen van de muur?

Balpen op uw behang of geverfde muur? Spuit hier wat haarspray op en laat dit een korte tijd inwerken. Gebruik dan een droge doek om de balpenvlekken weg te wrijven. Op witte muren kunt u ook witte tandpasta gebruiken. Smeer dit op de vlekken, laat dit 10 minuten intrekken en veeg het dan weg met een schone doek. Door de licht-schurende werking van de tandpasta verdwijnt de balpen moeiteloos.


Let op! Of u nu stoffen of leren meubels, houten tafels of behang gaat behandelen, het is altijd zeer belangrijk om de gebruikte methode eerst uit te testen op een onopvallend deel van de ondergrond. Op deze manier kunt u ontdekken of het materiaal tegen het gebruikte middel bestand is.

Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van balpenvlekken en hebben we antwoord gegeven op diverse veelvoorkomende vragen. Komt u er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 Disclaimer: lees hier meer.Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Balpenvlekken verwijderen: FAQ

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: