123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Roetvlekken

Roetvlekken verwijderen

Roet verwijderen


Bekijk al onze tips voor het verwijderen van roet. Wij bieden wel tien verschillende, effectieve oplossingen. Maak zo uw kachelruit, muur, tapijt of kleding probleemloos schoon.

Hoe verwijder ik roet van de kachelruit?

Probeer allereerst zoveel mogelijk roet weg te zuigen of weg te blazen. De vettige resten die overblijven, verwijdert u bijvoorbeeld met een kachelruitenreiniger, Glassex of enkele huis-tuin-en-keuken-middelen. Bekijk op 123schoon.nl zeven effectieve oplossingen.

  • Oplossing 1: Kachelruitenreiniger
    De HG kachelruitjes reiniger is speciaal ontwikkeld om roet, vet en teer los te weken van de ruit. Hoe werkt dit? Zorg dat het oppervlak koud is voordat u aan de slag gaat. Breng de kachelruitenreiniger vervolgens aan op de kachelruit. Laat dit 3 tot 5 minuten inwerken en neem het oppervlak dan af met een natte spons. Herhaal indien nodig. Zo gaat u eenvoudig voor een perfect resultaat. Bestel bij ons de HG kachelruitjes reiniger voor een scherpe prijs.

  • Oplossing 2: Glassex
    Spray Glassex op een schone doek en doop deze in de as van de kachel (zorg wel dat de as eerst goed afgekoeld is!). Dit doekje met as en Glassex gebruikt u om de kachelruit af te nemen. Door de wrijving die er ontstaat, komt de roetaanslag makkelijker los. Neem de ruit daarna nog een keer af met een schoon doekje met Glassex.

  • Oplossing 3: The Pink Stuff en Scrub Daddy
    Met The Pink Stuff Paste en een Scrub Daddy spons maakt u de kachelruit eenvoudig schoon. Het schoonmaakmiddel bevat 100% natuurlijke ingrediënten en toegevoegde baking soda. Roetvlekken worden hiermee uit het oppervlak getrokken. De Scrub Daddy spons heeft een licht schurend effect, zodat dit extra effectief werkt. Een gouden combinatie voor deze vlekken.

  • Oplossing 4: Kranten- of keukenpapier
    Maak kranten- of keukenpapier nat en doop dit in de afgekoelde as van de houtkachel. Wrijf hiermee herhaaldelijk over het glas. De as fungeert als heel fijn schuurmiddel, waardoor het roet loskomt. Met een schone doek of een nieuw stuk keukenpapier veegt u de losgekomen roetaanslag weg.

  • Oplossing 5: Ammonia
    Breng een dikke laag ammonia aan op de kachelruit en laat dit een minuutje intrekken. Neem de ruit vervolgens af met een schone doek.

  • Oplossing 6: Ovenreiniger
    Gebruik speciale ovenreinigers voor het verwijderen van roetaanslag. Spray de ovenreiniger op de kachelruit, laat dit 3 tot 5 minuten inwerken en reinig de ruit dan met een natte spons. Aangezien (ingebrand) vet met dit soort reinigers moeiteloos verwijderd wordt, haalt u hiermee ook roet eenvoudig weg.

  • Oplossing 7: Theezakje
    Maak gebruik van een theezakje om roetaanslag te verwijderen. Wrijf met het gebruikte theezakje over de roetvlekken. Hierdoor zullen de meeste vlekken verdwijnen. Voor ingebrande of meer hardnekkige roetvlekken kunt u beter een van de andere tips gebruiken.

Hoe verwijder ik roet uit kleding?

Verwijder alle loszittende roetaanslag van de kleding, bijvoorbeeld door te blazen of het weg te zuigen met een kruimeldief. Blijven er ingetrokken roetvlekken achter? Verwijder ze met een mengsel van vloeibaar wasmiddel, talkpoeder en wasbenzine.


Maak in een kom een mengsel van talkpoeder, een scheutje wasbenzine en wat vloeibaar (fijn)wasmiddel. Breng dit aan op de stof en laat dit volledig opdrogen. Vervolgens borstelt u het papje weg. Zo verdwijnt ook de roetaanslag. Vergeet niet om de kleding daarna te wassen in de wasmachine.

Let op! Wasbenzine is een krachtig middel. Gebruik dit daarom niet voor het reinigen van kwetsbare stoffen, en probeer het eerst uit op een onopvallend deel van de stof.

Hoe verwijder ik roet van de muur?

Verwijder roet van de muur of van andere gladde oppervlakken met een speciale vlekverwijderaar, groene zeep of Biotex. Lees op 123schoon.nl alles over de verschillende reinigingsmethodes.

  • Oplossing 1: Groene zeep
    Maak een mengsel van warm water en groene zeep van bijvoorbeeld Driehoek. Breng dit met een schone doek of spons aan op het oppervlak. Laat dit ongeveer 5 minuten intrekken en neem het oppervlak dan weer af met een natte spons. Droog de ondergrond vervolgens grondig, om strepen te voorkomen. Bij hardnekkige vlekken kunt u de groene zeep ook onverdund aanbrengen.

  • Oplossing 2: Speciale vlekverwijderaar
    Gebruik de HG nicotine-, roet- en vetverwijderaar om roetaanslag te verwijderen van muren. Ook geverfde en behangen muren krijgt u hiermee schoon. Maak een mengsel van de speciale vlekverwijderaar (100 ml) en een emmer water (1 liter) en breng dit aan op het oppervlak. Laat dit maximaal 5 minuten inwerken en neem de muur dan af met een schoon, vochtig doekje. Roetaanslag verdwijnt zo eenvoudig.

  • Oplossing 3: Biotex
    Breng groene Biotex aan op een vochtige doek. Wrijf de roetaanslag hiermee weg. Behandel het oppervlak na met een schone doek met water en laat het goed drogen.

Let op! Met (water)verf over de roetaanslag heen verven werkt niet. Dit zal onvoldoende dekken. Daarom is het nodig om een van bovenstaande methodes te gebruiken. Let wel: als u verf op waterbasis heeft gebruikt, kunnen bovenstaande reinigingsmethodes de verf aantasten. Daarom kan het nodig zijn om de muur na het reinigen opnieuw te verven.

Hoe verwijder ik roet van het tapijt?

Verwijder roet van tapijt met een mengsel van talkpoeder, wasbenzine en vloeibaar wasmiddel. Blaas of zuig eerst het losliggende roet weg en breng het mengsel dan aan op de stof. Laat dit opdrogen en borstel het papje dan weg. Behandel het oppervlak tot slot na met een schone spons en droog het grondig.


Op deze pagina heeft u alles gelezen over het verwijderen van roet. Heeft u nog ergens vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kunnen we u verder helpen.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.