123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Ontstopper

Ontstopper kopen?

Bestel voordelig onstopper voor ontstoppingen in bijvoorbeeld een afvoer of leiding in uw keuken of badkamer. U kunt de producten uit ons assortiment gebruiken voor ontstoppingen die veroorzaakt zijn door vet, etensresten, haar, olie, zeepresten en meer. Kies voor een ontstopper van onder andere HG, Destop of Eezym.


Bestel ontstopper tegen hardnekkige verstoppingen

Loopt het water in uw badkamer of keuken niet meer goed weg? Komen er onaangename geuren uit het doucheputje of gootsteen? Dan kan het zijn dat uw afvoer of leidingen verstopt zitten en u hulp nodig heeft van een ontstopper. Lees hieronder meer over de ontstoppers in ons assortiment of bestel direct hierboven het gewenste product.

Wat is ontstopper?

Een ontstopper is een chemisch middel dat verstoppingen in uw leiding kan oplossen door middel van krachtige chemicaliën. Een vloeibare ontstopper pakt hardnekkige verstoppingen aan die vooral bestaan uit moeilijk oplosbare bestanddelen die niet weg te spoelen zijn met heet water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haar, vet, etensresten en zeepresten die steeds meer ophopen in uw leidingen waardoor uiteindelijk het water niet meer kan wegspoelen.

Let op: doordat ontstoppers bestaan uit krachtige chemicaliën is het altijd zeer belangrijk om bescherming te dragen tijdens het ontstoppen van uw leidingen. Draag altijd handschoenen, een bril en bescherm de huid met kleding. Ontstopper kan erg bijtend werken en de slijmvliezen en huid ernstig beschadigen. Bewaar ontstopper daarom ook altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

De werking van ontstopper

De meeste ontstoppers werken op basis van twee actieve hoofdingrediënten, namelijk natriumhydroxide en zwavelzuur. Hieronder kunt u meer lezen over de werking van deze twee ingrediënten en waar deze actief op reageren:

  • Natriumhydroxide: dit is een krachtig natuurlijk middel en wordt ook wel bijtende soda genoemd. Natriumhydroxide is zeer oplosbaar in water en tijdens het oplossen komt er een grote hoeveelheid warmte vrij. Wanneer natriumhydroxide in aanraking komt met vetten en oliën zal het deze afbreken en omzetten in zeepachtige stoffen. Deze stoffen zijn makkelijker oplosbaar in water en zullen daardoor ook eenvoudiger wegspoelen.
  • Zwavelzuur: dit middel is een natuurlijk zuur en reageert actief op organische materialen zoals haar, huidschilfers en voedselresten. De reactie die ontstaat wanneer zwavelzuur in contact komt met organische stoffen zorgt ervoor dat deze stoffen als het ware kleiner gemaakt worden. Hierdoor zijn ze makkelijker weg te spoelen en zal de verstopping in uw leiding uiteindelijk verdwijnen.

Verschillende soorten ontstopper

In ons assortiment vindt u verschillende soorten ontstopper voor diverse soorten verstoppingen. Hieronder hebben we een aantal van onze ontstoppers voor u op een rijtje gezet:

  • Vloeibare ontstopper: met een vloeibare ontstopper lost u verstoppingen in een afvoer of leiding op effectieve wijze op. Het ontstoppingsmiddel is eenvoudig in de afvoer te gieten en kan na ongeveer 30 minuten met koud water worden weggespoeld.
  • Gel ontstopper: gel is zwaarder dan vloeibare ontstopper, waardoor deze snel door stilstaand water heen zakt en de verstopping binnen enkele momenten oplost. Heet water is hiervoor bijvoorbeeld niet nodig én leidingen worden niet aangetast. Bovendien is de gel stevig en spat hierdoor niet.
  • Duo ontstopper: dit middel combineert twee componenten voor een extreem sterke werking. Zelfs een hardnekkig verstopte afvoer kan zo worden ontstopt. Duo-ontstopper is te gebruiken voor een verstopte afvoer in de keuken (door vet en etensresten) of in de badkamer (door haar, olie en zeepresten).
  • Eco ontstopper: deze ontstopper is gemaakt met behulp van natuurlijke bestanddelen. De formule is vrij van onder meer conserveringsmiddelen, kleurstoffen, fosfaten, fosfonaten, parabenen, allergenen en microplastics. Hierdoor is het minder belastend voor de natuur en maakt u hiermee een milieubewuste keuze.
  • Afvoerreiniger sticks: deze strip bevat weerhaken waaraan al het vuil blijft hangen. Hierdoor werkt dit makkelijk én effectief. Steek de strip in de afvoer of de gootsteen en trek hem er vervolgens voorzichtig uit om alle vervuilingen te verwijderen en ontstoppingen tegen te gaan. De gebruikte strip kan gewoon weggegooid worden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de sterkste ontstopper?

De sterkste ontstopper in ons assortiment is de duo-ontstopper van HG. De ontstopper werkt praktisch, effectief en snel en is geschikt voor alle leidingen. De ontstopper werkt op basis van twee compartimenten en lost alle verstoppingen op.

Hoelang moet ontstopper inwerken?

Hoelang een ontstopper moet inwerken is afhankelijk van het merk en het type ontstopper dat u gebruikt. De meeste vloeibare ontstoppers moeten 30 minuten inwerken voordat er een gewenst resultaat optreedt. De Turbo ontstoppers in ons assortiment hebben echter maar 5 minuten nodig om uw leidingen te ontstoppen.

Hoe gebruik ik veilig ontstopper?

Gebruik ontstopper altijd in een goed geventileerde ruimte en voorkom inademing van de dampen die vrijkomen. Bescherm daarnaast altijd de ogen en huid en voorkom dat ontstopper uw slijmvliezen en huid kan bereiken. Lees ook altijd goed de instructies en hanteer deze strikt. Bewaar ontstopper altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 

Heeft u nog vragen over ontstoppers of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.