123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Zwembad reparatieartikelen

Zwembad reparatieartikelen bestellen?

Op deze pagina vindt u alle producten waarmee u kleine lekkages, gaatjes of scheurtjes in de folie van uw opblaasbare zwembad of opzetzwembad kunt oplossen. Bestel reparatiesets voor gebruik boven of onder water en geniet weer optimaal van uw zwembad.


Voordelig zwembad reparatieartikelen bestellen

Gaatjes of scheurtjes kunnen nu eenmaal ontstaan in uw zwembad. Dit kunt u zelf oplossen door deze te repareren. Hieronder leggen wij meer uit over beschadigde oppervlaktes van zwembaden en hoe u deze kunt repareren.

Het ontstaan van gaatjes of scheurtjes in zwembad

Er zijn verschillende redenen waardoor gaatjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Zo is de meest voorkomende reden voor een gaatje in een zwembad slijtage. Daarnaast kunnen scherpe voorwerpen of uitdroging ook problemen veroorzaken. Uitdroging zorgt voor lekkages in naden, maar dit lost zich in 1 à 2 dagen nadat u het zwembad heeft gevuld met water vanzelf op.

 

Kleine scheurtjes of gaatjes kunt u zelf repareren met reparatietape of een reparatie-set. Indien het gat groter is, kunt u een professional inhuren om het te laten repareren, maar in de meeste gevallen is het voordeliger om een nieuw zwembad aan te schaffen.

Zwembad repareren: stap voor stap uitgelegd

In ons assortiment heeft u keuze uit reparatietape en een reparatie-set. De tape is zeer eenvoudig te gebruiken, u plakt het gat simpelweg dicht. Dit is mogelijk om te doen boven- en onderwater. Een reparatie-set gebruiken kan iets complexer zijn. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe dit werkt.

  1. Reinig het beschadigde oppervlak grondig. Dit kunt u doen met de bijgeleverde wollen rager.
  2. Snij een stuk folie af dat groter is dan het beschadigde oppervlak.
  3. Onder water: breng lijm aan op het folie, plaats het folie op het gaatje en druk dit goed aan. Droog oppervlak: breng lijm aan op het folie en laat dit deels drogen. Plaats het folie op het beschadigde stuk en druk dit kort aan.
  4. Na 2 uur is het oppervlak weer volledig belastbaar.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik een zwembad plakken als er water in zit?

Het is mogelijk om uw zwembad te plakken als hier water in zit. Hier heeft u wel speciale zwembad reparatietape of lijm voor nodig. Deze vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Kan ik een zwembad plakken met bandenplak?

Een zwembad plakken met bandenplak is niet mogelijk. Hier heeft u een speciale zwembad reparatie-set voor nodig. Deze bevat waterbestendige folie en lijm. Deze blijft zelfs in natte omstandigheden goed plakken.

Waarmee kan ik een zwembad plakken?

U kunt uw zwembad plakken met reparatietape of u kunt gebruik maken van een zwembad reparatie-set. De tape kunt u simpelweg op het beschadigde oppervlak plakken. Met een setje gaat u wat preciezer te werk. U ontvangt namelijk reinigingsartikelen, waterbestendige folie en lijm om het gat te repareren. Al deze artikelen vindt u voordelig op 123schoon.nl.

Welke lijm moet ik gebruiken om mijn zwembad te plakken?

U kunt lijm of kit gebruiken die geschikt zijn voor PVC of vinyl. Deze zijn waterbestendig en kunnen dus onderwater gebruikt worden. Dit kan helpen voor kleine gaatjes, maar voor grotere gaatjes wordt aangeraden om reparatietape te gebruiken. Hier kunt u eenvoudig een groter oppervlak mee behandelen.
 

Heeft u vragen over ons assortiment? Of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij u helpen.