123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Afwasborstels

Afwasborstel kopen?

Op deze pagina vindt u ons ruime aanbod aan afwasborstels. Gebruik het filter om direct een afwasborstel van uw favoriete merk te vinden, of zoek zelf in ons assortiment naar een geschikte afwasborstel met of zonder doseerpomp.


1 - 18 van 18

Bestel afwasborstels online

Maak uw vaat glanzend schoon met de afwasborstels uit ons assortiment. Afwasborstels helpen u om in samenwerking met juiste afwasmiddel uw vaat in korte tijd schoon te krijgen. Dit is niet alleen handig met kleine hoeveelheden vaat, maar helpt u ook om energie te besparen die anders nodig zou zijn om een vaatwasprogramma te draaien.

Ons assortiment afwasborstels

In ons assortiment vindt u een breed assortiment aan afwasborstels van verschillende soorten en maten. Zo kunt u altijd een geschikte afwasborstel vinden voor uw vaat. Bij ons vindt u onder andere houten afwasborstels, afwasborstels met (afwasmiddel) doseerpomp, afwasborstels met zuignap, ergonomische afwasborstels en afwasborstels van Dish Daddy. Ook verkopen wij een aantal accessoires.

 • Houten afwasborstels: Dit zijn de klassieke afwasborstels die we allemaal kennen, met een ronde borstelknop, een houten steel, en aan het uiteinde een metalen haak waarmee de borstel kan worden opgehangen. Het hout is robuust en de borstelharen gaan een lange tijd mee. Zorg er wel voor dat u deze borstel niet in de vaatwasser doet om de borstel te reinigen; gebruik liever een sopje.
   
 • Afwasborstels met doseerpomp: Deze afwasborstels hebben een ronde, bolvormige handgreep met een knop aan de bozenzijde. Wanneer de handgreep wordt ingedrukt treedt een doseerpomp in het midden van de borstel in werking. Deze pomp kunt u zelf vullen met een afwasmiddel naar keuze. Zo kunt u eenvoudig een beetje afwasmiddel doseren tijdens gebruik.
   
 • Afwasborstels met zuignap: Deze afwasborstels zijn vervaardigd uit kunststof en zijn voorzien van een zuignap aan het einde van de steel. Een kunststof afwasborstel kunt u in de vaatwasser doen om deze gronding te reinigen. Gebruik wel een vaatwasprogramma met een hoge temperatuur om zo alle bacteriën te doden. De zuignap zorgt ervoor dat u de afwasborstel eenvoudig op het aanrecht kunt plakken; niet alleen handig maar zo droogt de borstel ook sneller.
   
 • Ergonomische afwasborstels: Deze afwasborstels zijn voorzien van een ergonomische handgreep. Dit klinkt misschien als een overbodige luxe bij een eenvoudig artikel als een afwasborstel, maar het heeft wel degelijk een aantal voordelen. Een beter in de hand liggende borstel zorgt er namelijk niet alleen voor dat u minder snel last krijgt van uw hand of arm, maar ook dat u minder snel geneigd bent teveel kracht te zetten en zo de borstelharen snel te beschadigen.
   
 • Dish Daddy afwasborstels: Dish Daddy is een productlijn van het bekende schoonmaakmerk Scrub Daddy. De Dish Daddy afwasborstel combineert een stevige kunststof handgreep met een makkelijk verwisselbare Dish Daddy spons. Zo combineert u de voordelen van een spons en een borstel. Ook verkopen wij diverse accessoires om de Dish Daddy zo efficiënt mogelijk te gebruiken, waaronder Dish Daddy navullingen en een sponshouder.

Afwasborstel versus (schuur)spons

Een veel gevoerde discussie is de kwestie die gaat over wat een beter schoonmaakartikel voor het reinigen van de vaat is: de afwasborstel of de (schuur)spons. Wij zijn er van overtuigd dat zowel de afwasborstel als de spons een aantal voor- en nadelen heeft, waardoor er niet duidelijk één winnaar is aan te wijzen. Daarom nemen wij u graag kort mee langs de voor- en nadelen, zodat u de juiste informatie heeft om zelf te kiezen.

Afwasborstel: Voor- en nadelen

Voordelen: Het grootste voordeel van de afwasborstel is dat deze makkelijker schoon is te houden en daardoor hygiënischer is. Dit komt omdat de borstelharen na gebruik sneller drogen; er zit voldoende ruimte tussen de haren voor een luchtstroom. Hierdoor hopen er zich minder snel bacteriën op, en blijft een borstel daardoor schoner. Ook zorgt de steel ervoor dat bijvoorbeeld in long drink glazen toch de bodem bereikt kan worden.

Nadelen: Een afwasborstel is normaal gesproken rigide; er zit weinig buigzaamheid in de borstelsteel. Dit heeft als nadeel dat als er bepaalde vaat is met gebogen vormen of lastig te bereiken hoekjes en gaatjes, de borstel hier niet altijd goed bij kan. Immers gaan de borstelharen snel in kwaliteit achteruit als u te veel kracht moet zetten bij het afwassen.

(Schuur)spons: Voor- en nadelen

Voordelen: Een spons is een erg flexibel schoonmaakartikel. U kunt het in uw hand vervormen en als het ware in een glas of vaas of pan ‘proppen’ om zo alle lastig te bereiken hoekjes en gaatjes toch goed schoon te krijgen. Daarnaast houdt een spons goed het afwasmiddel vast en laat deze als het wordt ingeknepen als het ware automatisch doseringen van sop los. Zo hoeft u minder middel te gebruiken.

 

Nadelen: Het vasthouden van afwasmiddel en vocht is echter ook een nadeel. Een spons droogt namelijk langzaam, vooral als deze niet voldoende wordt uitgeknepen na het afwassen. Dit zorgt ervoor dat bacteriën zich makkelijker ophopen, waardoor een spons niet alleen slechter schoonmaakt maar ook een vervelende geur kan hebben.

 

Of u een afwasborstel of spons wilt gebruiken hangt dus af van de schoon te maken vaat en hoe zorgvuldig u met beide omgaat. We raden eigenlijk altijd aan om zowel een borstel als een spons in huis te hebben, zodat u van de voordelen van beide artikelen kunt genieten en de nadelen van elk artikel met de ander kunt compenseren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste afwasborstel?

In principe werkt het simpelste model afwasborstel al goed genoeg voor het schoonkrijgen van uw vaat. Er zijn echter opties die het schoonmaakwerk efficiënter maken of meer ergonomisch. Zo zijn er afwasborstels met ingebouwde afwasmiddel doseerpomp of met een ergonomische handgreep.

Met welk afwasmiddel moet ik mijn afwasborstel combineren?

Afwasborstels kunnen met elk soort afwasmiddel gecombineerd worden. Dus de keuze voor een bepaald afwasmiddel is aan u. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een afwasmiddel dat extra ontvettend werkt, of voor een middel dat ecologisch is en/of biologisch afbreekbaar.

Hoelang gaat een afwasborstel mee?

Bij een afwasborstel kan niet worden aangegeven hoelang deze meegaat. Dit komt omdat het afhankelijk is van het gebruik. Een belangrijk criterium is of de borstelharen nog heel en bruikbaar zijn, en of de afwasborstel nog schoon genoeg is om gebruikt te worden. Dit houdt in dat bij zorgvuldig gebruik en zorgvuldige reiniging de borstel langer meegaat dan wanneer dit niet wordt gedaan.

Kan ik beter een afwasborstel of een spons gebruiken?

Dit ligt aan het type vaat dat u wilt schoonmaken. Afwasborstels en sponzen hebben beide voor- en nadelen. Zo is een afwasborstel doorgaans hygiënischer omdat de borstelharen sneller drogen dan een spons doet, waardoor bacteriën minder kans krijgen zicht te verzamelen. Echter is een spons flexibeler waardoor het kan zijn dat u wanneer de vaat weinig ruimte biedt toch goed kan schoonmaken.

Hoe maak ik mijn afwasborstel schoon?

Een afwasborstel kunt u op twee manieren reinigen: door de borstel in een sopje te laten weken of door de afwasborstel in de vaatwasser te doen. Let wel op dat u geen houten afwasborstel in de vaatwasser doet, omdat dit de levensduur van de borstel verkort. Gebruik bij het reinigen van de afwasborstel met de vaatwasser altijd een programma met een hoge temperatuur om zo alle bacteriën te doden.
 

Heeft u vragen over ons assortiment afwasborstels? Of wilt u meer weten over andere producten in onze webshop? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.