123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Sponzen

Sponzen kopen?

Bent u op zoek naar sponzen voor verschillende huishoudelijke klussen? Bekijk op deze pagina ons aanbod. Hier vindt u naast zachte sponzen van verschillende materialen ook schuursponzen, staalsponzen en speciale Scrub Daddy sponzen. Zo bestelt u voor een goede prijs altijd het juiste product.

1 - 0 van 0

Bestel sponzen voordelig

Een spons kan niet ontbreken bij de meeste schoonmaakklussen. Lees daarom hieronder meer over sponzen of kies hierboven direct de soort spons die u nodig heeft.

Wat zijn sponzen?

Een huishoudspons is een schoonmaakartikel. Sponzen houden moeiteloos veel vloeistof vast. Deze vloeistoffen worden vastgehouden tussen de vezels en hierdoor vloeit het water niet direct uit de spons. Het water zit hier dus vast, tot u dit uit de spons wringt.
 

Onder de sponzen is er onderscheid tussen natuursponzen en kunstmatige sponzen. Binnen ons assortiment verkopen wij alleen kunstmatige sponzen, vaak gemaakt van viscose. Het oogsten van natuursponzen kan namelijk invloed hebben op de biodiversiteit.

De verschillende soorten sponzen in ons assortiment

In ons assortiment hebben wij diverse soorten en categorieën sponzen. Deze lichten wij hieronder verder toe:

 • Scrub Daddy: de sponzen van Scrub Daddy bestaan uit een uniek FlexTexture materiaal. Dit zorgt ervoor dat de sponzen hard worden in contact met koud water en zacht worden in warm water. Sommige sponzen zijn extra absorberend, andere hebben juist een schuurlaag. Zo zit er altijd wel een Scrub Daddy spons bij voor u.
 • Schuursponzen: deze sponzen hebben aan één kant een laagje gemaakt van schuurmateriaal. Met deze schuurkant verwijdert u moeiteloos hardnekkige vervuilingen. De zachtere kant is geschikt voor het verwijderen van mildere vervuilingen op kwetsbare oppervlakken.
 • Spunj: de sponzen van Spunj houden tot 7 keer hun eigen gewicht aan water vast. Spunj zorgt altijd voor een stralend resultaat en dat zonder te druppelen.
 • Wondersponzen: met een wonderspons haalt u bijna alle vlekken weg van diverse harde oppervlakken. Hier is geen schoonmaakmiddel voor nodig, alleen water en de wonderspons.
 • Sanitairsponzen: dit is een speciale schuurspons dat is ontwikkeld voor het reinigen van de badkamer en toilet. De spons verwijdert namelijk met gemak kalkaanslag en andere vuiligheden. De spons heeft een licht schurende werking.
 • Staalsponzen (staalwol): zeer geschikt voor het reinigen van hardnekkige vervuilingen uit pannen, ovenschalen en meer artikelen zonder anti-aanbak laag. Staalsponzen laten namelijk snel beschadigingen achter op ondergronden die snel krassen. De sponzen dienen vaak voor gebruik nat gemaakt te worden.

Het gebruiken van sponzen

Om uw sponzen langdurig mee te laten gaan, is goed onderhoud van belang. Dit doet u door de spons regelmatig te reinigen. Dit kan door deze voor een paar minuten in heet sodawater te laten weken en/of de spons grondig af te spoelen met koud stromend water. Voor een lange levensduur is het ook van belang om de spons na het gebruiken goed te laten drogen. Dit kunt u het beste doen door de spons rechtop te zetten, zo lekt het water er het snelst uit. Sommige sponzen kunt u zelfs wassen in de wasmachine. De beste reinigingsmethode verschilt ook per spons, dus lees altijd eerst de gebruiksaanwijzingen of wasvoorschriften op de verpakking.

De levensduur van een spons

De ene spons gaat langer mee dan de andere. Hieronder zetten wij de gemiddelde levensduur van verschillende sponzen voor u op een rijtje. Natuurlijk kunnen deze aantallen afwijken op basis van hoe intensief u de spons gebruikt.

 • Scrub Daddy: tot wel 8 weken en is wasbaar.
 • Schuursponzen: circa 1 week.
 • Spunj: tot wel tientallen schoonmaakbeurten en is wasbaar.
 • Wondersponzen: 1 tot 5 schoonmaakbeurten.
 • Sanitairsponzen: 1 tot 10 schoonmaakbeurten.
 • Staalsponzen: 1 tot 5 schoonmaakbeurten.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat zijn sponzen?

Sponzen zijn schoonmaakartikelen, vaak gemaakt van viscose. Ze houden moeiteloos veel vloeistoffen vast. Dit wordt vastgehouden tussen de vezels, waardoor het water opgenomen wordt. Door de spons uit te knijpen of uit te wringen, verlaat het water de spons.

Mag ik mijn spons wassen?

Of u uw spons kunt wassen, ligt aan de soort spons. Veel sponzen zijn af te spoelen met koud water of kunt u in sodawater laten weken, zodat deze schoon worden. Bij sommige sponzen is het ook mogelijk om deze in de wasmachine te wassen. Lees voor het reinigen altijd de wasvoorschriften, omschrijving of handleiding op de verpakking.

Welke verschillende soorten sponzen zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten sponzen. In ons assortiment op 123schoon.nl vindt u sponzen van Scrub Daddy en Spunj, maar ook schuursponzen, wondersponzen, sanitairsponzen en staalsponzen. Dankzij dit brede aanbod zit er gegarandeerd een spons tussen die u kunt gebruiken voor uw schoonmaakklus.

Hoe lang gaat een spons mee?

De levensduur verschilt per spons en is afhankelijk van de gebruiksintensiviteit. Scrub Daddy sponzen gaan tot wel 8 weken mee en zijn wasbaar. Spunj sponzen zijn wasbaar en gaan tientallen schoonmaakbeurten mee. Schuursponzen gaan tot ca. 1 week mee. Wondersponzen, sanitair sponzen en staalsponzen gaan ca. tot 10 schoonmaakbeurten mee.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over sponzen of komt u er tijdens het bestellen niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we u helpen.