123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Cementvlekken

Cementvlekken verwijderen

Cement vlekken verwijderen


Cement vlekken kunnen op meerdere manieren van uw vloer, kleding of andere oppervlakken verwijderd worden. Op deze pagina leest u al onze tips en hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee u dit kunt doen. Last van een doffe waas op uw tegels? Lees dan onze tips voor het verwijderen van cementsluiers.

Cement vlekken verwijderen van de vloer

Een van onze algemene tips voor het verwijderen van cement vlekken is dat u hier snel bij moet zijn. Als het cement nog niet opgedroogd is, is het immers veel makkelijker weg te halen. Merkt u dus dat er resten achtergebleven zijn? Ga dan direct aan de slag met een van onze reinigingsmethodes:

  • Oplossing 1: Beitel en hamer
    Grote cementresten die in dikke kluiten op de vloer terecht zijn gekomen, kunt u het beste verwijderen met behulp van een hamer en een beitel. Zo kunt u het cement, zeker als het nog niet opgedroogd is, eenvoudig wegschrapen. Let wel op op wat voor vloer u deze methode gaat toepassen. Testen op een onopvallend stukje of een overgebleven tegel raden we aan.

  • Oplossing 2: Azijn
    Doordrenk een schone doek met witte natuurazijn of schoonmaakazijn en leg deze op de vlek. Door de azijn komt het cement los van het oppervlak en kan het eenvoudig weggehaald worden, bijvoorbeeld met een (schrob)borstel. Verdampt het tussendoor? Voeg dan extra azijn toe. U kunt het ook al dweilend aanbrengen op de vloer. Maak dan een mengsel van 50% azijn en 50% water. Dweil het oppervlak vervolgens na met schoon water. Gebruik deze methode niet op natuursteen of op een andere kalkhoudende vloer. Door de zuurtegraad van de azijn kan het materiaal namelijk worden aangetast.

  • Oplossing 3: Speciale reiniger
    Voor grotere cementvlekken kunt u ook altijd een speciale reiniger gebruiken. Zo kunt u cement eenvoudig verwijderen met de HG Cementsluierverwijderaar. Breng dit middel verdund aan op de vlek, laat ongeveer 10 minuten inwerken en schrob goed met een borstel of spons om alle cementresten te verwijderen. Na afloop nog even goed dweilen en de vloer ziet er weer perfect uit. Let op: Voor natuursteen of andere kalkhoudende vloeren is een gewone cementsluierverwijderaar niet geschikt. Hiervoor is er een speciale reiniger beschikbaar, de HG Cementsluier Verwijderaar voor Natuursteen.

  • Oplossing 4: Zoutzuur
    Een klein beetje zoutzuur verdunnen met water kan ook helpen om cement vlekken te verwijderen. Breng dit mengsel al dweilend aan op de vloer. Het gebruik van dit product verdient wel de nodige aandacht. Doe dit dus altijd voorzichtig! Bedek uw lichaam goed met handschoenen, een mondmasker en een veiligheidsbril, wees zeer zorgvuldig en gebruik nooit te veel zoutzuur. Voer deze reinigingsmethode ook altijd uit in een goed geventileerde ruimte. Het middel kan namelijk erg agressief zijn. We raden u dan ook ten zeerste af om dit te gebruiken op een marmeren vloer, natuursteen of ander kalkhoudend materiaal, om (zware) beschadigingen te voorkomen.

Cement vlekken verwijderen uit uw kleding

  • Oplossing 1: Wegschrapen
    Gebruik een keukenmes of borstel om de resten weg te schrapen. Niet te hard duwen, want dan zult u het cement juist in de stof drukken. Nadat de grootste resten weggehaald zijn, kunt u de kleding op reguliere wijze wassen. Zorg ervoor dat u de wasmachine niet te vol stopt, zodat de cementresten eenvoudig weggespoeld kunnen worden.

  • Oplossing 2: Inweken
    Laat het vervuilde kledingstuk, nadat u de grootste resten verwijderd heeft, inweken in een sopje van warm water en een vloeibaar wasmiddel. Op deze manier zullen de kleine resten ook loslaten.

  • Oplossing 3: Witte natuurazijn
    Voor het verwijderen van cementvlekken van uw kleding kunt u ook witte natuurazijn gebruiken. Breng dit aan op de vlek en laat dit enkele uren intrekken. Hierna kunt u een oude tandenborstel gebruiken om de restjes weg te schrapen. Was uw kleding tot slot op reguliere wijze.

Algemene tips voor het verwijderen van cement vlekken

Bij veel van deze methodes gebruikt u krachtige zuren. Als u deze gaat aanbrengen, zorg er dan voor dat de ruimte goed geventileerd is of gebruik anders een mondmasker om te zorgen dat er geen gezondheidsrisico’s ontstaan. Lees voor gebruik ook altijd de instructies door. Zorg er bovendien voor dat u alle restjes van het reinigingsmiddel weghaalt van de vloer als het cement eenmaal verwijderd is. Achtergebleven middelen kunnen later voor schade zorgen.

Als u zuren en water gaat mengen, voeg dan altijd het zuur toe aan het water en nooit andersom. Er kan dan namelijk een reactie plaatsvinden waarbij het zuur opspat, waardoor er veiligheidsrisico’s kunnen ontstaan.

Heeft u verder nog vragen over een van onze reinigingsmethodes of heeft u zelf dé gouden tip voor het verwijderen van cement vlekken? Neem dan gauw contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.