123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Handbescherming

Werkhandschoenen voor het beschermen van de handenWerkhandschoenen zijn in sommige beroepen erg belangrijk. Handen zijn namelijk een van de meest kwetsbare lichaamsdelen. Toch helpen ze u bij het uitvoeren van allerlei werkzaamheden, op zowel professioneel als huishoudelijk vlak. Omdat handen meestal als eerst geraakt worden als er iets fout gaat op de werkplek zijn persoonlijke beschermingsmiddelen, in de vorm van werkhandschoenen, noodzakelijk. Op 123schoon.nl vindt u voor elke omstandigheid de juiste werkhandschoen.

Werkhandschoenen: de verschillende soorten

Werkhandschoenen zijn een vorm van PBM, oftewel persoonlijke beschermingsmiddelen. Er zijn vele risico's waartegen werkhandschoenen bescherming kunnen bieden. Dit gaat vaak om invloeden van buitenaf óf van de werkplaats zelf. Een werkgever is uiteraard verplicht om zijn medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen alle gevaren die ze op hun werkplaats lopen. Het verstrekken van goede handschoenen is dan ook in vele gevallen verplicht.

Bij ons kunt u terecht voor bescherming tegen de volgende gevaren:
 • Algemene gevaren: De meest algemene werkhandschoenen bieden bescherming bij het uitvoeren van algemene klusjes, zoals zwaar til- en sjouwwerk, en huishoudelijke klusjes als tuinieren.
 • Snijwonden: Bij het werken met glas of scherpe objecten en gereedschappen is het dragen van snijbestendige handschoenen aan te raden. Hoewel deze uiteraard niet alle risico's uitsluiten, zorgt het dragen hiervan wel dat u minder risico loopt op snij- of steekwonden. De vezel-wikkeltechnologie zorgt er namelijk voor dat de handschoenen een hoge snijweerstand hebben.
 • Chemische stoffen: Op werkplekken met oliën, koolwaterstoffen, zuren en andere bijtende substanties lopen uw handen vaak een groot gevaar. Waterdichte werkhandschoenen kunnen uw handen dan beschermen tegen de vloeistoffen.
 • Kou: Werken in ijskoude omgevingen is niet alleen onprettig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Met koudebestendige handschoenen blijft de warmte binnen en blijven de handen beschermd tegen contact- en geleidingskoude tot wel -30℃.
 • Statische elektriciteit: Tijdens het werken met statische elektriciteit kunnen zowel de handen als apparaten beschadigd raken. Het menselijk lichaam geleidt elektriciteit namelijk zeer goed en kan zichzelf opladen met deze elektriciteit. Antistatische handschoenen nemen deze rol van geleider over en zorgen ervoor dat zowel de handen als de apparaten beschermd zijn.
 • Vibratie: Om uw handen te beschermen tegen stoten en schokken zijn impact handschoenen ontworpen, die de energie van deze stoten absorberen en de kwetsbare delen van de handen beschermen.

Werkhandschoenen: de eisen

Aan persoonlijke beschermingsmiddelen, en vooral werkhandschoenen, zijn verschillende eisen gesteld. Zo moeten ze doeltreffende bescherming bieden tegen de specifieke risico's in elke situatie. Bovendien moeten ze voorzien zijn van een CE-markering, wat inhoudt dat de handschoenen voldoen aan de algemene veiligheidsregels binnen Europa. Bij al onze handschoenen staat voor de duidelijkheid een overzicht van andere Europese normeringen waar ze aan voldoen.

Daarnaast moeten handschoenen nog ergonomisch verantwoord zijn en dus qua pasvorm, materiaal en maat aansluiten bij de wensen van medewerkers. Dit betekent bijvoorbeeld dat een werkgever altijd verschillende maten moet aanbieden. Maar ook dat hij er rekening mee moet houden dat er mogelijk mensen zijn met een latexallergie, waarvoor handschoenen met dit materiaal niet draagbaar zijn.

Maat handschoenen

Handschoen opmeten De diverse werkhandschoenen in onze webshop zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt werken terwijl u de handschoenen aanheeft is het essentieel dat u de juiste maat handschoenen draagt. Als u niet weet welke maat u nodig heeft kunt u onderstaande stappen volgen en vervolgens de maattabel gebruiken als richtlijn:
 1. Pak een meetlint en steek uw hand uit met de handpalm naar boven.
 2. Leg het meetlint, ter hoogte van uw knokkels, om uw hand heen (gesloten vingers, zonder de duim).
 3. Bekijk de omtrek op het punt waar het meetlint elkaar kruist.
 4. Doe dit bij beide handen.
 5. Bekijk nu in de maattabel welke maat handschoen past bij de opgemeten omtrek.
Van / tot (in cm) Maat Engelse maat
18-19 cm XS 5/6
19-20 cm S 6/7
21-22 cm M 7/8
22-23 cm L 8/9
23-24 cm XL 9/10
24-25 cm XXL 10/11

Zit u tussen 2 maten in?
Kies dan bij
korte vingers voor de kleinere maat en bij lange vingers voor de grotere maat.

Handbescherming kopen bij 123schoon.nl

Heeft u vragen over handbescherming of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
 
Bel 0294-787125 Mail naar klantenservice@123schoon.nl
Op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur Binnen 1 werkdag antwoord