123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Slakkensporen verwijderen

Slakkensporen verwijderen

Slakkensporen verwijderen


Op deze pagina leest u meer over het voorkomen en verwijderen van slakkensporen op uw raam, muur of vloer. Als een slak een slijmspoor achtergelaten heeft, is het belangrijk om dit snel weg te halen. Het slijm bevat namelijk chemicaliën die een grote aantrekkingskracht hebben op andere slakken. Als u de slakkensporen dus niet verwijdert, is het mogelijk dat u in de toekomst last blijft houden van dit probleem. Met onze verschillende reinigingsmethodes zorgt u ervoor dat alle oppervlakken weer volledig schoon worden en problemen in de toekomst voorkomen worden.

Slakkensporen verwijderen van uw tapijt of vloerbedekking

  • Oplossing 1: Biotex
    U kunt slakkensporen van een tapijt, vloerbedekking of ander stoffen oppervlak verwijderen met behulp van een schoonmaakmiddel dat veel enzymen bevat, zoals groene Biotex. De enzymen zijn vetafbrekend en zullen het slijmspoor dus op een effectieve wijze weghalen. Maak een sopje van water met Biotex, breng dit aan op een schone doek en dep hiermee op de vlek om dit eenvoudig weg te halen.

  • Oplossing 2: Stofzuigen
    Opgedroogde slakkensporen laten een schilferige laag achter op het stoffen oppervlak, die u kunt proberen te verwijderen met een stofzuiger. Het kan nuttig zijn om, voordat u gaat stofzuigen, de laag alvast op te poetsen met een schone en droge doek, zodat de schilfers los kunnen komen. Wrijf hierbij niet te hard om de vezels van de stof niet beschadigen.

  • Oplossing 3: Baking soda
    Met baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, wordt het slijm opgenomen, zodat het makkelijker weg te halen is. Strooi dit over het slakkenspoor en laat dit enkele uren intrekken. Gebruik hierna de stofzuiger om de resten weg te halen.

Slakkensporen verwijderen van vloeren, muren of ramen

Het verwijderen van slakkensporen van harde oppervlakken, zoals vloeren, muren en ramen, is eenvoudiger. Met een vochtig doekje krijgt u de meeste resten al weg. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen op de volgende manieren:

  • Oplossing 1: Ontvettende schoonmaakmiddelen
    Omdat het slakkenspoor zeer vettig is, kunt u het beste ontvettende schoonmaakmiddelen gebruiken. Spuit dit op de vlekken en neem af met een vochtige doek. Door de ontvettende eigenschappen zal het slakkenspoor moeiteloos verdwijnen.

  • Oplossing 2: Zout
    U kunt op harde oppervlakken ook zout gebruiken om slakkensporen te verwijderen. Door de absorberende werking van het zout wordt het vet opgenomen. De resten kunt u vervolgens eenvoudig verwijderen met een stofzuiger.

Slakkensporen voorkomen

Het tijdig verwijderen van slakkensporen is één manier om nieuwe slakkensporen te voorkomen. Het kan ook altijd nuttig zijn om te kijken wat het toegangspunt is en waar de slakken dus uw huis binnen kunnen komen. Als het mogelijk is om het gat of de kier waar de slakken doorheen komen te dichten, is dit zeer verstandig. Zorg er verder voor dat de lucht in huis niet te vochtig is, want hier houden slakken van. Om u te helpen met het reguleren van de luchtvochtigheid in een ruimte kunt u een vochtvreter gebruiken.

Op deze pagina hebben we de verschillende manieren besproken waarop slakkensporen te verwijderen zijn van uw tapijt, kleden, muren, ramen en vloeren. Heeft u vragen over een van onze methodes of heeft u zelf dé gouden tip? Neem dan gauw contact met ons op, dan kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.