123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wat kunt u doen tegen bruin zwembadwater?

Last van bruin zwembadwater?

Last van bruin zwembadwater?


Bruin zwembadwater heeft meestal twee oorzaken: bruine algen of ijzeroxide. Om te beoordelen of u te maken heeft met bruine algen kunt u dit eenvoudig constateren door even te voelen aan de bodem en de wanden van het zwembad. Vaak voelen deze glibberig aan.

De eerste stap voor het verwijderen van bruine algen is dezelfde methode als het verwijderen van de groene algen; test de pH-waarde van het zwembadwater met een teststrip of digitale meter en breng de waterbalans weer op orde. Een goede chloorshock doet ook wonderen. Laat het chloor rustig zijn werk doen en maak geen gebruik van het zwembad.
 

IJzeroxide herkent u doordat de zwembadvloer en -wanden juist niet glibberig zijn. Heeft u grondwater gebruikt bij het vullen van het bad? Dan is de kans groot dat er ijzeroxidatie plaatsvindt. Dit kunt u helaas alleen oplossen door het bad volledig leeg te laten lopen en opnieuw te vullen. Gebruik deze keer leidingwater, meet alle waardes en breng ze weer goed op peil.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Voorkomen van bruin zwembadwater: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van bruin zwembadwater?

Bruin zwembadwater is een indicatie dat er bruine algen aanwezig zijn in het zwembadwater, of dat er ijzeroxide in het zwembadwater zit. Zijn de wanden of de bodem van het zwembad glibberig? Dan is er doorgaans sprake van bruine alg. Voelen de wanden of bodem juist stroef aan? Dan is de kans groot dat het probleem ijzeroxide is, vooral als het bad gevuld is met grondwater.

Hoe voorkom ik dat het zwembadwater bruin wordt?

Wanneer er ijzeroxide in het water aanwezig is, is de oplossing al even eenvoudig als ingrijpend: u kunt het beste het hele bad opnieuw vullen, en deze keer met leidingwater in plaats van grondwater. Dit is niet alleen schoner, maar heeft waardes die zich veel makkelijker laten controleren. Bruine algen daarentegen kunt u bestrijden door de pH-waarde op peil te brengen.