123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wat kunt u doen tegen troebel zwembadwater?

Wat kunt u doen tegen troebel zwembadwater?

Last van troebel zwembadwater?


Kunt u de zwembadtrap of de bodem van uw zwembad niet meer goed zien? Dan is het water troebel. De voornaamste veroorzaker hiervan is kalkafzetting in het water. Kalk laat los wanneer het zwembadwater uit balans is. Als u goed kijkt kunt u meestal ook kalkdeeltjes zien drijven als dit inderdaad het probleem is.
 

Meet daarom regelmatig de pH-waarde, de temperatuur van het zwembad en de alkaliniteit. Zo komt u erachter waardoor het teveel aan kalk is ontstaan. De afwijkende waardes kunt u eenvoudig bijstellen met een verhoger of verlager, om te zorgen dat de juiste waardes hersteld worden.

Hardheid van het water

De calciumhardheid of hoeveelheid kalk van het water verschilt per woonplaats of gemeente. Dit hangt af van het filteringsysteem dat wordt gebruikt bij de waterzuiveringsbedrijven en van de waterbronnen onder de grond. Zo is er sprake van zacht of hard water. Wat voor soort water uw heeft kunt u meestal nalezen op de website van uw waterleverancier.

Hard water zorgt voor meer kalkaanslag en is te herkennen door een witte aanslag op bijvoorbeeld uw douchewand of in uw waterkoker. 
Zacht water daarentegen is meer gezuiverd dan hard water en bevat minder kalkdeeltjes. Dit water wordt meestal als zeer prettig ervaren bij het drinken ervan.

Het kan dus zo zijn dat u door de kwaliteit van uw leidingwater al een 'valse' start heeft voor uw zwembadwater. Gebruik eventueel preventief een basisreiniger of een metaal- en kalkstabilisator om te voorkomen dat het water in de toekomst troebel wordt.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Voorkomen van troebel zwembadwater: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van troebel zwembadwater?

De voornaamste oorzaak van troebel zwembadwater is een te grote hoeveelheid kalkafzetting. Kalk laat namelijk los wanneer het zwembadwater niet in de balans is, waardoor het in het water terecht komt. Dit kan duiden op een probleem met de pH-waarde, de alkaliniteit of de temperatuur van het water.

Hoe voorkom ik dat het zwembadwater troebel wordt?

Wanneer u weet wat de oorzaak is van de kalkafzetting in het water, kunt u het troebele water weer helder proberen te maken. Dit kan, afhankelijk van de oorzaak, door een pH-waarde verhoger of verlager te gebruiken, door het zwembad in de schaduw te zetten, de TA-waarde aan te passen, of een basisreiniger of stabilisator te gebruiken.