123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Tips voor het opzetten van het zwembad

Tips voor het opzetten van het zwembad

5 tips voor het opzetten van uw zwembad


Eindelijk uw opblaasbare zwembad of opzetzwembad neerzetten in de tuin? Lees dan eerst onze tips, zodat u dit op een slimme en veilige manier kunt doen. Zo zorgt u ervoor dat uw zwembad langer mooi blijft en minder gauw kapot gaat.

Tip 1: Plaats uw bad op een vlakke ondergrond

Bij het opzetten van het zwembad moet u er in ieder geval rekening mee houden dat de ondergrond vlak en waterpas is. Uw bad neerzetten op een helling of een andere ondergrond met grote hoogteverschillen is absoluut niet aan te raden, omdat hierdoor veel sneller beschadigingen kunnen ontstaan aan het materiaal. Doordat het water namelijk altijd naar het laagste punt zal zakken, zou er een verzakking plaats kunnen vinden. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld scheuren ontstaan.

We raden u ook aan om de ondergrond eerst even goed schoon te vegen en te zorgen dat mogelijk scherpe objecten, zoals steentjes, takjes of scherpe tegels, zijn weggehaald voordat u het bad gaat plaatsen.

Tip 2: Maak gebruik van een ondervloer

Ondanks dat u uw zwembad dus altijd moet neerzetten op een vlakke ondergrond raden we u ook aan om zeker gebruik te maken van een zwembad tegels. Deze zwembadtegels of grondfolie plaatst u onder het bad om te zorgen dat er niet gauw problemen ontstaan, zelfs niet als u vergeten bent scherpe objecten te verwijderen. Ook wordt de bodem van uw bad hiermee beschermd tegen schimmel en rotting en wordt het zwembadwater beter geïsoleerd.

Tip 3: Plaats uw zwembad op de juiste plek

Bij het uitkiezen van de geschikte plek voor het opzetten van uw zwembad zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk om direct de juiste plek uit te kiezen, want het verplaatsen kan voor beschadigingen aan het materiaal zorgen. Bovendien is dit vrijwel onmogelijk als het bad eenmaal gevuld is. Houd daarom de volgende zaken in de gaten:

  • Zonlicht: Als het mogelijk is in uw tuin raden we u aan om uw zwembad in het zonlicht te plaatsen. Door de warmte van de zon zal de temperatuur van het water als vanzelf verhogen, zodat het aangenamer is om hierin te zwemmen. Dit zorgt er tevens voor dat het gebruik van zwembadverwarming of een warmtepomp niet per se nodig is. Let dus goed op waar de zon opkomt en ondergaat en plaats het bad op de plek die de meeste zonuren heeft.

  • Beplanting: In de schaduw neerzetten raden we dus in ieder geval af, maar let er bij het plaatsen ook op dat het bad niet te dicht bij een boom, struik of andere plant staat. Niet alleen is chloorwater giftig voor planten, maar de blaadjes kunnen ook in het water terechtkomen en dit veel sneller vervuilen. Vallende takjes kunnen bovendien zelfs het risico op lekkages verhogen.

  • Ruimte: Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom het bad, het liefst ongeveer 1 meter aan alle zijdes. Een zwembad kan namelijk uitzetten als er mensen in zitten of er in gespeeld wordt.

Tip 4: Voeg een filterpomp toe

Als er niet standaard een filterpomp wordt meegeleverd raden we u aan om deze apart mee te bestellen. Een pomp is immers bijna noodzakelijk voor het schoon en helder houden van het water. Hiermee wordt er namelijk gefilterd op vuil- en stofdeeltjes. Als deze in het water blijven zitten kunnen de waardes aangetast worden, waardoor er verschillende problemen kunnen ontstaan met het zwembadwater. Sommige filtercartridges verwijderen zelfs bacteriën en zorgen ervoor dat algengroei tegengegaan wordt.

Tip 5: Schaf de juiste accessoires aan

Voordat u uw zwembad gaat opzetten is het ook belangrijk om te zorgen dat u de juiste accessoires in huis heeft. Het gaat hierbij niet alleen om een filterpomp of een ondervloer, maar bijvoorbeeld ook om een schepnetje voor het schoonmaken van het water en een afdekzeil. Hiermee dekt u uw zwembad af als u hier even geen gebruik van maakt, onder meer om te voorkomen dat er vuil in het bad terecht komt. Ook houdt u hiermee zonlicht en regenwater tegen. Deze kunnen allebei de kwaliteit van het zwembadwater beïnvloeden en ervoor zorgen dat u veel meer tijd kwijt bent aan het onderhoud.

In deze tekst heeft u al onze adviezen gelezen over het juist opzetten van uw opblaasbare zwembad of opzetzwembad. Meer informatie over het vullen van uw zwembad of het gezond maken van het zwembadwater? Lees dan ook onze tekst over het zomerklaar maken van uw zwembad.

Heeft u nog vragen over een van onze adviezen of mist u dé gouden tip voor het opzetten van uw zwembad? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we elkaar kunnen helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.