123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Zwembad tegels

Zwembad tegels kopen?

Bekijk hier al onze zwembad tegels. Gebruik deze ondertegels om de isolatie van het zwembadwater te verbeteren en de levensduur van uw zwembad te verlengen. De grondfolie en zwembad tegels zijn geschikt voor zwembaden van diverse groottes.


Bestel goedkope zwembad tegels

Het is altijd belangrijk om te zorgen voor een goede, stabiele ondergrond voor uw zwembad. Daarom vindt u op deze pagina diverse zwembad tegels en grondfolies. Bestel ze hier snel voor een lage prijs, en u ontvangt uw nieuwe zwembad ondervloer morgen al in huis.

Het verschil tussen zwembad tegels en grondfolie

Zwembad tegels zijn losse vloertegels die als puzzelstukjes in elkaar vallen. Grondfolie is een groter zeil dat direct onder het bad te plaatsen is. Zwembad tegels zijn gemaakt van zacht polyethyleen, grondzeil van dunner plastic. Zwembad tegels zijn dus meer geschikt voor harde ondergronden; grondfolie kunt u beter gebruiken voor zachte ondergronden.

Voordelen van zwembad tegels

Doordat zwembad tegels als puzzelstukjes in elkaar vallen, kunt u ze heel gemakkelijk aanpassen aan uw specifieke zwembad. Zo kunt u eenvoudig extra ondertegels bestellen als u een groter zwembad heeft aangeschaft. Zwembad tegels worden ook gebruikt om te zorgen dat kinderen op veilige wijze kunnen rondlopen en spelen rondom uw zwembad, of bijvoorbeeld om te zorgen dat u niet direct in het gras stapt als u het bad verlaat. Door het ruwere materiaal voorkomt u uitglijden en andere ongelukjes.

Daarnaast zijn zwembad tegels gemaakt van zacht materiaal. Dit merkt u als u door het zwembad loopt of in het bad zit; de bodem voelt hierdoor veel zachter aan. Hierdoor zijn zwembad tegels ook uiterst geschikt voor het plaatsen van zwembaden op hardere ondergronden, zoals tuintegels of houten planken. Door het zachte materiaal blijft het comfortabel.

Voordelen van grondfolie

Grondfolie is perfect voor zwembaden die op een gladde of zachte ondergrond staan. Hier zorgt het sterke materiaal voor een sublieme bescherming. Grondfolie is daarnaast ook makkelijk te installeren en hoeft niet meer in elkaar gezet te worden.

Redenen om zwembad tegels te gebruiken

Zwembad tegels of grondfolies vormen een barrière tussen de onderkant van het bad en de grond. Gebruik zwembad tegels om de bodem van uw zwembad te beschermen tegen beschadigingen, rottingen of schimmelvorming.


Met dank aan de zwembad tegels of de grondfolie komt vuil niet in aanraking met de onderkant van het zwembad en blijft het zwembadwater extra schoon. Ook wordt het zwembadwater beter geïsoleerd en blijft het makkelijker op temperatuur. Bovendien worden problemen die door scherpe voorwerpen kunnen ontstaan door een ondervloer voorkomen en zorgt u hiermee dat uw zwembad niet gauw wordt lek geprikt. Gebruik zwembad tegels dus om uw zwembad langdurig in optimale staat te houden en zelfs om de levensduur hiervan te verlengen.

Daarnaast zorgen zwembad tegels voor een stabielere bodem. Doordat ze een barrière vormen tussen scherpe onderdelen en het zwembad, voelt dit comfortabeler aan als u in het zwembad ligt.

De voordelen van een ondervloer voor uw zwembad

Alle voordelen van het gebruik van een ondervloer op een rij:
Bescherming tegen beschadigingen of lekkages
Bescherming tegen rotting of schimmelvorming
Schoon en goed geïsoleerd zwembadwater
Comfortabeler gebruik van het zwembad
Voorkom uitglijden of andere ongelukjes
Egalere ondergrond
Langere levensduur van uw zwembad

Hoeveel zwembad tegels heb ik nodig?

Hoeveel zwembad tegels u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw zwembad. Zwembad tegels kunt u zo aan elkaar vastklikken dat ze aanpasbaar zijn aan ieder zwembad. U berekent hoeveel u nodig heeft met de formule: (lengte zwembad ÷ 50) x (breedte zwembad ÷ 50). Grondfolie heeft wel een vaste grootte. Op 123schoon.nl geven wij aan voor welke zwembaden u onze grondfolies kunt gebruiken.

Rekenvoorbeeld zwembad tegels

Om uit te rekenen hoeveel zwembad tegels u nodig heeft, gebruikt u dus de formule: (lengte zwembad ÷ 50) x (breedte zwembad ÷ 50). Als uw zwembad 300 cm lang en 201 cm breed is, gaat de rekensom als volgt: (300 ÷ 50) x (201 ÷ 50) = 6 x 4 = 24 zwembad tegels. Gebruik deze formule om voor alle soorten zwembaden een geschikt aantal zwembad tegels uit te rekenen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een ondervloer gebruiken voor mijn zwembad?

Een ondervloer beschermt tegen beschadigingen, lekkages, schimmelvorming en rotting. Met een zachte ondervloer wordt het comfortabeler om te staan of te zitten in het zwembad. Ook voorkomt u zo vaker ongelukjes rondom het zwembad, heeft u een egalere ondergrond en gaat uw zwembad langer mee.

Hoeveel zwembad tegels heb ik nodig?

Bereken hoeveel zwembad tegels u nodig heeft door zowel de lengte als de breedte van het zwembad te delen door 50. Deze twee aantallen doet u keer elkaar en zo weet u hoeveel tegels u nodig heeft.

Wat kan ik het beste rond mijn zwembad leggen?

Voor zwembaden op harde én zachte oppervlakken kunt u gebruik maken van zwembad tegels. Deze zijn zacht, voorkomen beschadigingen en maken het zwemmen een stuk comfortabeler. U kunt ook gebruik maken van grondfolie als u zwembad staat op een gladde of zachte ondergrond. Dit materiaal zorgt namelijk voor een subtiele bescherming.
 

Wilt u meer weten over het neerzetten van uw zwembad en bijvoorbeeld weten op wat voor ondergrond u het bad het beste kunt plaatsen? Lees dan onze blog met 5 tips voor het opzetten van uw zwembad. En heeft u nog vragen over onze zwembad tegels of grondfolie? Stel ze gerust! U kunt heel eenvoudig contact met ons opnemen door te bellen of te mailen.