123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

De beste groene aanslagreinigers voor uw tegels en terras

Wat voor zwembad kopen?

Wat voor zwembad kopen?

Wat voor zwembad kopen?


Als u een zwembad voor in de tuin gaat kopen zijn er een hoop belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. In deze tekst hebben we de verschillende opties voor u op een rij gezet, zodat u een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Welke soorten zwembad zijn er?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort zwembad u aan de tuin wilt toevoegen. Hieronder leest u meer over de drie bekendste soorten zwembaden: het opblaasbare zwembad, het opzetzwembad en het vaste zwembad.

Opblaasbaar zwembad

Een opblaasbaar zwembad moet, zoals de naam al zegt, opgeblazen worden om er gebruik van te kunnen maken. Door lucht in het zwembad te blazen met behulp van een goede luchtpomp wordt de uiteindelijke vorm gecreëerd en het zwembad bruikbaar gemaakt. Het is dan ook zeer eenvoudig om het bad in de tuin gereed te maken; dit heeft u meestal in één dagdeel al gedaan, al is de precieze vultijd van het zwembad uiteraard afhankelijk van de grootte. Doordat deze zwembaden ook in kleinere formaten beschikbaar zijn is er voor iedere tuin wel een geschikte variant te vinden. Hierbij geldt: hoe kleiner het zwembad, hoe minder tijd u kwijt bent aan het onderhoud.

Er zijn daarnaast ook zelfdragende zwembaden op de markt, die nóg eenvoudiger op te zetten zijn. Hiervan hoeft u namelijk alleen de rand op te blazen. Als u het zwembad vervolgens vult met water komt de rand omhoog en wordt het zwembad als het ware door zichzelf en het water gedragen. Het opblazen en gereed maken hiervan is zo nog sneller gedaan.

Let wel op dat een opblaasbaar zwembad vaak alleen in de zomermaanden in de tuin kan worden geplaatst. In de winter laten staan wordt niet aangeraden omdat het materiaal hier niet goed tegen kan.

Voor- en nadelen van een opblaasbaar zwembad
 Eenvoudig en snel op te zetten
 Lage aanschafkosten
 Verkrijgbaar in verschillende groottes
 Onderhoudsarm (vooral bij de kleinere zwembaden)
 Grotere kans op lekkages
 Moet weggehaald worden in de winter

Opzetzwembad

Een opzetzwembad, ook wel een frame zwembad genoemd, bestaat uit een metalen frame dat de stabiele basis vormt van het zwembad. Nadat u dit in elkaar geklikt heeft kunt u het zwembadzeil hieraan verbinden, en dan is het tijd om het zwembad te vullen met water. Dit soort zwembaden zijn iets minder gauw opgezet dan opblaasbare zwembaden. Waar u een opblaasbaar zwembad namelijk nog in uw eentje zou kunnen opzetten, is dit met een opzetzwembad vrijwel niet mogelijk. Er zitten echter ook een hoop voordelen aan het gebruik van een opzetzwembad. Zo zijn deze baden vaak een stuk stabieler, zijn ze soms groter én gaan ze over het algemeen langer mee. Het gebruikte materiaal is namelijk minder gevoelig voor inzakken, lekkages en andere ongelukjes.

Net als bij opblaasbare zwembaden geldt ook bij opzetzwembaden dat laten staan in de winter niet aangeraden wordt. Ook dit materiaal kan door de kou onherstelbaar beschadigd raken. Haal het opzetzwembad dus altijd weg na de zomermaanden. Lees in onze blog over het opruimen van het zwembad hoe u dit op goede wijze kunt doen.

Voor- en nadelen van een opzetzwembad
Zeer stevige en stabiele basis
Lage aanschafkosten
Minder grote kans op lekkages
Lange levensduur
Lastiger op te zetten
Neemt meer ruimte in beslag bij het opbergen

Vast zwembad

Tot slot kunt u ook kiezen voor een vast, bouwkundig zwembad. Dit is een zwembad dat u op een vaste plek in de tuin laat plaatsen. Vaak wordt het bad geheel of deels ingegraven in de grond. Omdat er voor het aanleggen van zulke zwembaden dus de nodige technische kennis vereist is, raden we u aan om te werken met professionals. Hierdoor is er wel een groter budget nodig. Het grote voordeel hiervan is dat u vaak uw eigen afmetingen, vormen en maten kunt uitkiezen, zodat het zwembad volledig aan te passen is aan uw tuin en uw wensen.

Omdat vaste zwembaden van zeer hoge kwaliteit zijn heeft u hier tientallen jaren profijt van. Bovendien blijven dit soort zwembaden het hele jaar door bruikbaar, waardoor u ook in de winter kunt blijven zwemmen.

Voor- en nadelen van een vast zwembad
Hoeft niet weggehaald te worden in de winter
Kwalitatief hoogwaardig en zeer sterk
Formaat en vorm zijn vaak volledig zelf te ontwerpen
Zeer lange levensduur
Hoge aanschafkosten
Professionals nodig voor het aanleggen

Rond, rechthoekig of ovaal zwembad?

Naast de keuze uit een opblaasbaar zwembad, opzetzwembad of vast zwembad, kunt u ook kiezen voor verschillende vormen. Dit zijn de meest gebruikelijke opties:

  • Rechthoekig zwembad: Rechthoekige zwembaden zijn, zeker in grotere formaten, perfect om in baantjes te zwemmen. Hoewel deze zwembaden ook zeer geschikt zijn om in te ontspannen of (bal)spelletjes in te spelen, is dit vooral voor de sportieveling de beste keuze. Ook past een rechthoekig zwembad vaak eenvoudiger in een hoek van een tuin en wordt er hiermee dus minder ruimte in beslag genomen.

  • Rond zwembad: Door de ronde vorm kan het voelen alsof er in dit soort zwembaden sprake is van meer bewegingsvrijheid en ruimte. U heeft immers geen last van de hoeken die er wel zijn in rechthoekige zwembaden.

  • Ovaal zwembad: Ovale zwembaden lijken erg op rechthoekige zwembaden, maar zijn dan voorzien van afgeronde hoeken. De zijkanten zijn over het algemeen wel recht. Hierdoor combineren dit soort zwembaden de voordelen van ronde en rechthoekige zwembaden.

Wat is de ideale grootte van het zwembad?

De ideale grootte van het zwembad is moeilijk te bepalen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Zo moet u onder meer rekening houden met de grootte van uw tuin en de ruimte die u beschikbaar heeft. Ook is het belangrijk om de gewenste toepassing van het zwembad mee te nemen in uw keuze. Wilt u baantjes kunnen trekken? Dan is het raadzaam om een groter zwembad te kopen. Is het zwembad enkel bedoeld ter verkoeling of voor uw kinderen? Dan is ook een kleinere variant geschikt.

In deze tekst heeft u meer informatie gelezen over de mogelijkheden van het toevoegen van een zwembad aan uw tuin. Op deze manier hopen we dat u een goede keuze kunt maken. Heeft u hier nog vragen over of heeft u behoefte aan iets meer informatie? Neem dan contact met ons op.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.